Balesetbiztosítás - kösse meg online!

 • Akár több millió forinttal is segítjük felépülését
 • A kifizetés felhasználható akár magánkórházakban is
 • Online szerződéskötés esetén 20% kedvezmény
Balesetbiztosítás az egész családnak már havi 1400 Ft-tól

Sokan nem gondolnak bele, milyen sok pénzbe kerülhet
a megfelelő színvonalú, várakozás nélküli ellátás

 

Érdemes balesetbiztosítást kötni? Igen!
Rohanó világunkban mindennaposak a balesetek. A közlekedés során, a munkahelyünkön, az iskolában, a saját otthonunkban és minden percben ki vagyunk téve annak, hogy kisebb-nagyobb baleset ér minket, családtagjainkat. A legtöbb esetben persze elég egy sebtapasz, de előfordulhat, hogy több százezer vagy akár pár millió forint is szükséges lesz hirtelen a megfelelő színvonalú és várakozás nélküli ellátásra.

 • Már napi pár száz forintért többmilliós szolgáltatás
 • Tetszőlegesen alakítható biztosítási védelem
 • Speciális orvosi és egyéb nem baleseti szolgáltatások is
 • Online szerződéskötés esetén akár 20% kedvezmény

Balesetbiztosítás

Választható balesetbiztosítási csomagok

Valamennyi balesetbiztosítási csomagunk orvosi vizsgálatok nélkül megköthető!

 

Balesetbiztosítás csomagok

Gyerek

Balesetbiztosítás gyermeke számára. Többek között a biztosítás térítést nyújt csonttörés, égés, kórházi ápolás, rokkantság esetén. Speciális extra szolgáltatások elérhetőek.

havi 650 Ft-tól

Z Generáció

Bulizós, szülőktől messze tanuló fiatalok számára is kínálunk balesetbiztosítási védelmet. Különleges szolgáltatások a fiatalok számára.

havi 1.000 Ft-tól

Egész család

A teljes családra kiterjedő balesetbiztosítási védelem. Válassza ezt a csomagot, ha egész családját biztosítani szeretné. Különleges szolgáltatások a csomagokban.

havi 1.400 Ft-tól


Balesetbiztosítás csomagok

Sofőr

Balesetbiztosítási csomag sofőröknek és sokat vezetőknek. A csomagban speciális „vezetői” kockázatokra kiterjedő szolgáltatások.

havi 990 Ft-tól

Üzletember

Üzletembereknek, vállalkozóknak, családfenntartóknak kialakított csomag. Magas térítési összegek, baj esetén jelentős anyagi segítség.

havi 2.800 Ft-tól

Senior

Ötven év felettiek számára összeállított balesetbiztosítás. Klasszikus elemeken felül második orvosi szakvélemény és 24 órás orvosi call-center a csomagban.

havi 1.400 Ft-tól

 

A fenti díjak tájékoztató jellegűek, azok függnek a biztosítottak számától és életkorától. Kérjük, használja a balesetbiztosítási kalkulátort és szerződéskötés előtt olvassa el a biztosítási feltételeket.

Hallgasson Ön is elégedett ügyfeleinkre!

 

Ne a vakszerencsében bízzon. Kössön balesetbiztosítást!

 

Ne a vakszerencsében bízzon. Kössön balesetbiztosítást!

Díjszámítás

Számos szolgáltatással segítjük balesetet szenvedett Ügyfeleinket!

 

Bármely okú halálBármely okú halál

A főbiztosítottnak a biztosítás tartama alatt bekövetkező halála esetén a halál időpontjában aktuális, bármely okú halálra vonatkozó biztosítási összeget fizeti ki a biztosító.

Amennyiben a főbiztosított halálakor a biztosítottnak van saját háztartásában nevelt 1 évesnél fiatalabb gyermeke, úgy a biztosító a bármely okú halál aktuális biztosítási összegén felül kifizeti a „Szülői életbiztosítási” összeget a biztosítási szabályzat Függelékében meghatározottak szerint.


Balesetből eredő halál

Balesetből eredő halál

A biztosított balesetből eredő halála esetén, mely a balesettől számított 1 éven belül, de még a biztosítottra érvényes biztosítás tartama alatt következik be, a biztosító a baleseti eredetű halálra szóló és a baleset időpontjában aktuális biztosítási összeget fizeti ki.

Balesetnek minősül minden a biztosított akaratától függetlenül hirtelen fellépő, egyszeri, külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amellyel a biztosított károsodást szenved el.


Közlekedési balesetből eredő halálKözlekedési balesetből eredő halál

A biztosított közlekedési balesetből eredő (pl. karambol, utcai gázolás) halála esetén, mely a balesettől számított 1 éven belül, de még a biztosítottra érvényes biztosítás tartama alatt következik be, a biztosító a baleseti eredetű halálra szóló és a baleset időpontjában aktuális biztosítási összeget fizeti ki.


Balesetből eredő rokkantságBalesetből eredő rokkantság

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt balesetből eredően maradandó egészségkárosodást szenved el, mely a baleset napjától számított 2 éven belül megállapításra kerül, úgy a biztosító a károsodás mértékének megfelelő biztosítási összeget fizeti ki.

A biztosító 1–100%, 20–100% és 50–100% közötti mérték esetén térítő baleseti rokkantsági biztosítási eseményeket különböztet meg.


Közlekedési balesetből eredő rokkantságKözlekedési balesetből eredő rokkantság

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt közlekedési balesetből eredően maradandó egészségkárosodást szenved el, mely a baleset napjától számított 2 éven belül megállapításra kerül, úgy a biztosító a károsodás mértékének megfelelő biztosítási összeget fizeti ki.

A biztosító 1–100%, 20–100% és 50–100% közötti mérték esetén térítő baleseti rokkantsági biztosítási eseményeket különböztet meg.


Balesetből eredő csonttörésBalesetből eredő csonttörés

Amennyiben a biztosított balesetből eredően csonttörést, csontrepedést szenved el, úgy a biztosító a csonttörésre, csontrepedésre szóló, a baleset napján aktuális biztosítási összeget fizeti ki. Többszörös törés, repedés esetén testtájanként egyszer fizet a biztosító. Testtájak: felső és alsó végtagok (bal- és jobboldal külön-külön), gerincoszlop, mellkas, koponya.


Balesetből eredő kórházi napi térítésBalesetből eredő kórházi napi térítés

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt olyan balesetet szenved, melynek következtében kórházi ápolásra szorul, a biztosító a kórházi tartózkodás minden megkezdett napjára kifizeti a biztosítottra vonatkozó, a baleset napján aktuális napi térítési összeget.

Intenzív ápolási osztályon történt kórházi kezelési napokra a biztosító a biztosítottra vonatkozó aktuális napi térítési összeg kétszeresét fizeti ki.


Balesetből eredő műtéti térítésBalesetből eredő műtéti térítés

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt olyan balesetet szenved, mely orvosi szempontból szükséges műtétet von maga után, a biztosító a baleseti műtéti térítésre szóló, a baleset napján aktuális biztosítási összeg arányos részét fizeti ki.

A biztosító a következő szolgáltatás kategóriákat különbözteti meg: kiemelt műtét, nagy műtét, közepes műtét, kis műtét, kizárt műtét.


Balesetből eredő égési sérülésBalesetből eredő égési sérülés

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt olyan balesetet szenved, mely miatt égési sérülés következik be, a biztosító a baleseti égésre szóló, a baleset napján aktuális biztosítási összegnek az égési sérülés súlyosságától függő százalékát fizeti ki.


KullancscsípésKullancscsípés

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt, kullancscsípés következtében vírusos agyburok- és/vagy agyvelőgyulladást, illetve a Lyme-kór azon eseteit kapja el, melyek kardiológiai és/vagy neurológiai szövődményekkel járnak, úgy a biztosító a szövődményes kullancscsípésre szóló, a biztosítási esemény napján aktuális biztosítási összeget fizeti ki.


ÁllatharapásÁllatharapás

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt gerinces állat általi olyan harapás szenved el, mely következtében a bőr folytonossága megszakad, valamint amely miatt a bőr alapvető sebtisztításán túlmenően varrat, drainezés, vagy a roncsolt terület kimetszése szükséges, akkor biztosító az állatharapásra szóló, a biztosítás esemény napján aktuális biztosítási összeget fizeti ki.


Baleseti költségtérítésBaleseti költségtérítés

A biztosító a balesetből eredő biztosítási eseményekkel közvetlen okozati összefüggésben álló eseményekre vállal anyagi fedezetet. Pl.: kórházba szállítás költsége, gyógyászai segédeszközök beszerzésének költsége stb.


Elmaradt tanulmányok pótlásának támogatásaElmaradt tanulmányok pótlásának támogatása

Amennyiben nappali tagozatos képzésben résztvevő a biztosított a biztosítás tartama alatt balesetet szenved, melynek következtében legalább 7 napos, folyamatos kórházi tartózkodás szükséges, úgy a biztosító erre az eseményre vonatkozó, a baleset napján aktuális biztosítási összeget fizeti ki.

A szolgáltatás 6-25 év közötti biztosítottra vonatkozik.


24 órás orvosi CC24 órás orvosi CC

Egészségügyi tanácsadó vonal az év minden napján, a nap 24 órájában folyamatosan működő telefonos szolgáltatás, amely egészségügyi kérdésekkel kapcsolatos információkat nyújt a biztosított(ak)nak.


Második orvosi szakvéleményMásodik orvosi szakvélemény

A biztosító kockázatviselés tartama alatt diagnosztizált, a biztosított kivizsgálással alátámasztott súlyos betegségéről egy független, nemzetközileg elismert, általában külföldi szakember szakvéleményének beszerzése, amely a rendelkezésre álló orvosi dokumentumok alapján készül el.


Baleseti keresőképtelenség – 10 napBaleseti keresőképtelenség – 10 nap

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt olyan balesetet szenved, mely 10 napot meghaladó, folyamatos keresőképtelenséget okoz, a biztosító az adott keresőképtelenség-változathoz tartozó, a baleset időpontjában aktuális biztosítási összeget fizeti ki.

A szolgáltatás 18-65 év közötti biztosítottra vonatkozik.


Baleseti keresőképtelenség – 20 napBaleseti keresőképtelenség – 20 nap

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt olyan balesetet szenved, mely 20 napot meghaladó, folyamatos keresőképtelenséget okoz, a biztosító az adott keresőképtelenség-változathoz tartozó, a baleset időpontjában aktuális biztosítási összeget fizeti ki.

A szolgáltatás 18-65 év közötti biztosítottra vonatkozik.


Baleseti keresőképtelenség – 30 napBaleseti keresőképtelenség – 30 nap

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt olyan balesetet szenved, mely 30 napot meghaladó, folyamatos keresőképtelenséget okoz, a biztosító az adott keresőképtelenség-változathoz tartozó, a baleset időpontjában aktuális biztosítási összeget fizeti ki.

A szolgáltatás 18-65 év közötti biztosítottra vonatkozik.


Személyi felelősségbiztosításSzemélyi felelősségbiztosítás

A biztosító arra vállal kötelezettséget, hogy a szerződésben rögzített mértékig, mentesíti a biztosított(ak)at az olyan károk megtérítése alól, amelyeket a biztosított az Európai Unió területén okozott, feltéve, hogy azokért, mint károkozó a magyar polgári jog szabályai szerint szerződésen kívüli kártérítési felelősséggel tartozik.


Személyi okmányok, bankkártyák pótlásaSzemélyi okmányok, bankkártyák pótlása

Amennyiben a biztosított Magyarország területén hatósági engedéllyel működő banknál vezetett lakossági folyószámlájához, hitelszámlájához kapcsolódó bank-, hitelkártyái, valamint személyi okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély, útlevél) elvesznek, ellopják vagy egyéb, a biztosított akaratától független okból megsemmisülnek, úgy a biztosító a megtéríti a kártya és személyi okmányok letiltásának és újra beszerzésének költségeit.


RablásRablás

A biztosító megtéríti a rablás következtében a biztosított vagyontárgyakban keletkezett károk káridőponti, hazai javítással történő helyreállításának költségeit vagy valós újra beszerzési árát a kapcsolódó limitek mértékéig.

A károk rendezésének feltétele a rendőrségnél tett feljelentés.


NapégésNapégés

Biztosítási esemény a biztosítottnak a biztosítás tartama alatt természetes napsugárzás hatására bekövetkező, minimum II. fokú, legalább 20%-ois testfelületet érintő égési sérüléssel járó leégése. A biztosítási esemény bekövetkezése esetén a biztosító kifizeti a biztosítottra vonatkozó, a biztosítási esemény napján napégésre szóló aktuális biztosítási összeget.


Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdése van? Olvassa el az ügyfeleink által feltett tipikus kérdéseket.
Azonnal választ szeretne kapni a kérdésére?

Válaszunk egyértelműen IGEN, ha Ön akár járművezetőként, utasként vagy gyalogosan közlekedik a mindennapokban. A közlekedésben részt vevők ugyanis szinte folyamatos baleseti veszélynek vannak kitéve. Ugyanez fokozottan igaz az otthonunkra és a munkahelyünkre is, hiszen a statisztikák szerint az otthoni balesetek a leggyakoribbak. Gyermekeinket is érheti sajnos baleset, s a baj általában nem jár egyedül, hiszen a balesetek gyakran komoly kiadásokkal járnak. Ilyen véletlen és váratlan eseményekre tud felkészülni az Aegon Help Balesetbiztosítással – előre gondoskodva magáról és családjáról.

A hagyományos balesetbiztosítási védelmen túl Ön olyan nem várt eseményekre is felkészülhet az Aegon Help csomagjaival, mint a például a szövődménnyel járó kullancscsípés, egy utcai rablás, a személyi okmányok pótlása vagy segítség akár az Ön által okozott kár megtérítéséhez. Súlyos betegség esetén megkönnyítheti Önnek a döntést az úgynevezett "Második orvosi szakvélemény" elnevezésű szolgáltatás. Ilyenkor egy nemzetközileg elismert szakember mond véleményt az Ön betegségéről a leletei alapján. További információért nézze meg az Aegon Balesetbiztosítás Nyílt Lapunkat.

Csak saját magára is megkötheti a szerződést, de legfeljebb további 5 fő erejéig a családjára is kiterjesztheti a biztosítási védelmet. Sőt, ha csak a gyermekével történő nem várt eseményekre akar felkészülni, rá külön is köthet szerződést. A gyermekre kötött biztosítási csomag értelemszerűen nem terjed ki a keresőképtelenségre, de tartalmazza a felelősségbiztosítást, hiszen a gyermek által okozott esetleges károkért – az esetek többségében – a szülő visel anyagi felelősséget.

Igen, a biztosító által összeállított csomagok közül Ön választhatja ki az igényei szerinti biztosítási védelmet. A csomagok az elérhető modulok számában és a térítési összegek nagyságában különböznek egymástól. Aktuális csomagjainkról a www.aegon.hu honlapon vagy személyes tanácsadójánál tájékozódhat.

Személyes tárgyaláson a tanácsadó kiszámolja Önnek, online biztosításkötés vagy tájékozódás esetén pedig a webes felületen tud kalkulálni. Minél szélesebb körű és magasabb összegű szolgáltatásokat tartalmaz az adott csomag, annál magasabb a díja. Vannak egyéni, azaz egy személyes és családi, azaz maximum 6 fő részére megköthető biztosítások. Csomagjaink sokféle kedvezményt kínálnak, kérjük, tekintse meg a lehetőségeket! A biztosítás díját fizetheti banki átutalással, csekken vagy akár bankkártyával is. A csekkes díjfizetési mód választása miatt a Biztosító díjat számít fel, amely a biztosítás gyakoriság szerinti – esetleges kedvezményekkel megállapított – díját növeli.

Természetesen, a biztosítási évfordulókor van lehetőség a biztosítottak számának módosítására. Ön maximum 5 családtagját
vonhatja be a saját szerződésébe.

Igen, minden biztosítási évfordulón módosíthat biztosításán, illetve választhat a mindenkori aktuális csomagok közül.

Nem, az Aegon Help megkötésével Ön az egész világra szóló balesetbiztosítási védelmet kap. Ez alól csak két kivétel van:
a felelősségbiztosítás és a rablás modulok csak az Európai Unió területén érvényesek.

A biztosítás egy évre szól, ami automatikusan megújul. A szerződést Ön és a biztosító is 30 nappal az évforduló előtt megszüntetheti, indoklás nélkül. Fontos, hogy ennek a biztosításnak nincs úgynevezett maradékjoga, azaz semmilyen további szolgáltatás nem történik, ha a szerződés megszűnik.

 • A legfontosabb, hogy szerződése biztosítási díját mindig időben befizesse. Ha elmarad a befizetéssel, úgy a biztosító
  értesítést küld Önnek, megjelölve a fizetési határidőt.
 • Az esetleges csalódások elkerülése érdekében a szerződéskötés előtt feltétlenül tanulmányozza át az Aegon Help
  szabályzatát. A feltételekben részletesen tájékoztatjuk Önt arról, hogy mely esetekben és milyen körülmények között nem fizet a biztosítás.
 • Általánosságban elmondható, hogy nem jár kifizetés abban az esetben, ha a baleset összefüggésbe hozható a szerződés megkötése előtt bekövetkezett korábbi sérüléssel, betegséggel, vagy veleszületett rendellenességgel.
 • Néhány veszélyes foglalkozással összefüggésben bekövetkező balesetbiztosítási eseményre nem térít a biztosító. Ilyen foglalkozások például a biztonsági vagy vagyonőr, a határőr, a hegyi mentő, az ipari alpinista, katona, pilóta, rendőr, repülőszemélyzet, illetve a védelmi munkakörökben dolgozók (részletes felsorolás a szabályzat 4.3.3 pontjában található.)
 • A sporttevékenységgel kapcsolatban többek között a következőkre kell fi gyelni: nem fizet a biztosító versenyző sportolóknak, ha az igazolt sporttevékenységükkel összefüggésben következett be a baleset. Az engedély nélkül rendezett sportversenyen vagy ilyen versenyekre való felkészülés során történt balesetekre sem jár térítés.

A balesetet, illetve egyéb káreseményt 15 napon belül, írásban szükséges bejelenteni a biztosítóhoz. A bejelentéshez csatolni kell a szükséges iratokat, melyek részletes felsorolását megtalálja a biztosítási szabályzat 2. számú Mellékletében, és a biztosító honlapján. A biztosító legkésőbb 30 napon belül fizet.

Kárbejlentéshez további információk

A szükséges dokumentumokat a következő címre kérjük küldeni:
Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Országos Kárrendezési Központ
9701 Szombathely, Pf. 63

 • Online Ügyfélszolgálatunkon gyorsan, kényelmesen, akár otthonról is intézheti biztosítási ügyeit. www.ugyfelszolgalat.aegon.hu
 • Honlap és ügyfél-chat: www.aegon.hu
 • Telefonos Ügyfélszolgálatunkat a +36-1-477-4800-as telefonszámon (hétfő, kedd, szerda, péntek: 8:00-16:00, csütörtök 7:00-19:00 óra között) érheti el.

A Balesetbiztosítás dokumentumai

Dokumentumok és ügyintézés

A biztosításhoz tartozó dokumentumokat, tájékoztatókat itt érheti el.

A biztosításhoz kapcsolódó ügyintézési lehetőségekért kérjük, hogy ezt az oldalunkat látogassa meg.