Kötelező biztosítás (KGFB) – online akár 50% díjkedvezménnyel

 • Évfordulós váltás jelentős kedvezményekkel!
 • Díjazzuk a hűséget!
 • Egyszerűen, online megköthető
 • Gyors és biztonságos online díjfizetés
Kötelező online akár 50% kedvezménnyel

Ne vesszen el a sok ajánlat között! Kössön nálunk online, akár 50% kedvezménnyel!

A Kötelező az kötelező…

Aegon Kötelező biztosításunk árát igyekeztünk jelentős kedvezményekkel csökkenteni úgy, hogy Ön a lehető legkedvezőbb díjon tehessen eleget törvényi kötelezettségeinek.

Személygépjárművek esetén elérhető kedvezményeink:

 • Extra partnerkedvezmény (-50%)
 • Partnerkedvezmény (- 2500, 3500 Ft)
 • Kedvező korrekciós szorzók

Ezekkel a biztosítássokkal (új és/vagy meglévő) veheti igénybe GFB kedvezményeinket:

 • Aegon Lakásbiztosítás
 • Aegon Életbiztosítások
 • Aegon Casco biztosítás
 • Aegon Balesetbiztosítás

Rendőri igazoltatásnál nincs szükség a kötelező biztosítás befizetését igazoló csekkre.

Ha az érvényes biztosításról szóló igazolást szeretné magánál hordani, online ügyfélszolgálatunkról néhány kattintással letöltheti a dokumentumot.

Kösse meg kötelezőjét akár 50%-kal olcsóbban!

 

Kötelező + Lakásbiztosítás

A kedvezményt igénybe veheti, ha a kötelezőre és a lakásbiztosításra ugyanazon a napon tesz ajánlatot, vagy a lakásbiztosítást a kötelező biztosítás kockázatviselési kezdete előtti 120 napban kötötte. További feltétel, hogy a kötelező biztosítás Bonus-Malus besorolása A00-B10 közötti legyen és a lakásbiztosítás éves díja meghaladja a 19 000 Ft-ot*.

*(2021.01.01-től érvényes).

Kötelező + Életbiztosítás

A kedvezményt igénybe veheti, ha a kötelezőre és életbiztosításra ugyanazon a napon tesz ajánlatot, vagy az életbiztosítást a kötelező biztosítás kockázatviselési kezdete előtti 120 napban kötötte. További feltétel, hogy a kötelező biztosítás Bonus-Malus besorolása A00-B10 közötti legyen.

Kötelező + Balesetbiztosítás*

A kedvezményt igénybe veheti, ha a kötelezőre és a balesetbiztosításra ugyanazon a napon teszt ajánlatot, vagy a balesetbiztosítást a kötelező kockázatviselési kezdete előtti 120 napban kötötte. További feltétel, hogy a kötelező biztosítás Bonus-Malus besorolása A00-B10 közötti legyen és a balesetbiztosítás éves díja meghaladja a 40 000 Ft-ot.

*(2021.01.01-től érvényes).

 

Az Extra partnerkedvezmény maximális mértéke 20.000,- Forint, meglévő és új szerződések esetén egyaránt. A tájékoztatás nem minősül teljes körűnek, további információk a kötelező gépjármű biztosítással kapcsolatos kedvezményeinkről itt érhetőek el.

Hallgasson Ön is elégedett ügyfeleinkre!

Akér 50% kedvezmény együttkötésnél

A gatyája is rámegy a kötelezőre?
Váltson, és válasszon minket!

Díjszámítás

Váltsak vagy maradjak? – Tippek a zökkenőmentes biztosítóváltáshoz!

 

Mikor érdeklődjek a kötelező biztosítás váltás iránt?

A biztosítók kötelezettsége, hogy az ügyfeleket index díjukról az évforduló előtt legalább 50 nappal korábban értesítsék. Amennyiben évfordulója előtt 50 nappal megismerte index díját és érdekli a biztosítóváltás, akkor még 20 napja marad, hogy döntsön.

Honnan tudom meg az évfordulóm?

Minden biztosítási kötvényen szerepel az évforduló dátuma. Ha nem találja biztosítási kötvényét, kérdezze meg biztosítójától, meg kell adniuk a pontos dátumot. Néhány biztosítónál a postai csekkeken is szerepel az évforduló dátuma, ezért érdemes lehet azt is megnéznie.

Mikor érdemes váltani?

A meghirdetett tarifák alapján ellenőrizze, hogy milyen díjakat kínálnak a különböző biztosító társaságok. Érvényes biztosítása következő évi díjáról aktuális biztosítója küld értesítést. Gyakran ez a díj megegyezik az újonnan kötött szerződések díjával, így a kötelező biztosítás váltás kalkulátorokban erről is információt kap.

Hogyan tud váltani?

A felmondásra szigorú szabályok vonatkoznak, amit be kell tartani. Csak a határidőre a biztosítóhoz beérkezett felmondás szabályos. Társaságunk a vele szerződött biztosítók esetén átvállalja a biztosítóhoz történő eljuttatást akkor, ha hozzánk küldi meg aláírva a felmondást még határidő előtt. A kötelező biztosítás kalkulátorunkban az ajánlat véglegesítése után pontos és személyre szabott tájékoztatást adunk minden ügyfelünknek a felmondás és váltás menetéről.

Nálunk olcsón megúszhatja… Nézze meg példaszámításainkat!

KGFB egy 2017-es Suzuki Swiftre

Suzuki Swift (2017)
1.2 GL benzines 69 kW

39.096 Ft / év

 

KGFB egy 2016-os Dacia Logan MCV-re

Dacia Logan MCV (2016)
1.0 Access benzines 54 kW

40.068 Ft / év

 

Opel Astra H Caravan (2011)
1.6 benzines, 85kW

43.320 Ft / év

 

A fenti példák mindegyike 1978-ban született, Pest megyei településen élő szerződőre vonatkozik, kockázatviselési kezdet 2021.05.14., Bonus-Malus besorolás: B10. A példa GFB biztosítások rendszeres bankkártyás fizetéssel és éves fizetési ütemmel lettek kalkulálva.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdése van? Olvassa el az ügyfeleink által feltett tipikus kérdéseket.
Azonnal választ szeretne kapni a kérdésére?

A biztosítandó gépjármű tulajdonosának (abban az esetben, ha ő egyben az üzembentartó is) - ha pedig van a tulajdonostól eltérő üzemben tartó, akkor neki – kötelező a tulajdonszerzés – illetve az üzemben tartói jogviszony keletkezésének – időpontjával megkötnie a kötelező felelősségbiztosítást.

A biztosítás abban az esetben térít, ha a biztosított a gépjármű üzemeltetése során másnak kárt okoz.

Pl.: A piros lámpánál hátulról nekicsúszik az előtte várakozónak, vagy kidönti egy ház kerítését, esetleg egy gyalogos vagy kerékpáros sérül meg a balesetben.

 • A kockázatviselésünk kiterjed az Európai Gazdasági Térség és Svájc területére, valamint a Zöldkártya Rendszerbe tartozó területekre. A zöldkártyára a rendszámegyezményben részes országokban nincs szükség (itt a rendszám maga az igazolás). A MABISZ oldalán tájékozódhat arról, hogy mely országokba szükséges zöldkártyát vinni.
 • A tagállamok által elfogadott igazolásokról és az igazolás kiállítási kötelezettségről a MABISZ oldalán olvashat.
 • Ha szüksége van a nemzetközi zöldkártyára, online ügyfélszolgálatunkról, a Biztosítás adatai/Igazolások menüpont alatt töltheti azt le.

A biztosítás alapján nem térül pl.:

 • A biztosított – aki egyben a károkozó – járművében keletkezett kár, ezért a biztosított járműre célszerű casco biztosítást is kötni. Itt tájékozódhat aktuális ajánlatainkról.
 • A biztosítottsaját sérülései. Balesetbiztosítási ajánlatainkról itt tájékozódhat.
 • A károsult gépjármű – amennyiben azt munkavégzéshez használják, pl. áruszállítás - használatának kieséséből eredő anyagi veszteség.

A biztosítás alapján nem biztosított esemény többek között:

 • a gépjárműverseny vagy az ahhoz szükséges edzés során történő károkozás,
 • az álló járműre történő fel-, illetve az arról való lerakodás következtében bekövetkezett károkozás,
 • a jármű balesete nélküli környezetszennyezési károkozás.

A korlátozásokról bővebben itt olvashat.

A szerződőt, illetve a biztosított(ak)at az alábbi kötelezettségek terhelik:

 • Szerződéskötési kötelezettség az üzemben tartói jog megszerzésekor.
 • Közlési és változás-bejelentési kötelezettség: azt jelenti, hogy az ajánlattétel során a biztosító kérdéseire a valóságnak megfelelően kell válaszolni, az így közölt adatokban történt változásokat pedig 8 napon belül be kell jelenteni nekünk. Ilyen pl.: a szerződő adatainak, elérhetőségeinek változása, lakcímváltozás, a gépjármű használatában történő változás. Abban az esetben, ha lakcímét, levelezési címét, elérhetőségeit szeretné módosítani, legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton teheti meg, az „Adataim” fül alatt.
 • Díjfizetési kötelezettség: A szerződésben meghatározott gyakorisági díjnak az esedékesség időpontjáig kell a számlánkra megérkeznie. Online ügyfélszolgálatunkon a főoldalon befizetést indíthat, a Biztosítás adatai/Díjadatok fülön pedig díjfizetési módot és gyakoriságot módosíthat.
 • Együttműködési, kárbejelentési és kárenyhítési kötelezettség. A gépjárművet rendszeresen karban kell tartani, kár bekövetkezte után a további károsodások megelőzéséhez szükséges intézkedéseket meg kell tenni. A kárt az eseményt követően, legkésőbb 5 munkanapon belül be kell jelenteni, melyet itt tehet meg. A károsodott gépjármű állapotán a kárszemle előtt csak a kárenyhítéshez szükséges mértékig változtathat.

A biztosítás éves díjú, azonban lehetőséget adunk a díj részletekben történő megfizetésére is. Az Ön által választott díjfizetési módot (csekkes, csoportos beszedés, egyéni utalás, bankkártyás) és gyakoriságot (negyedéves, féléves, éves) online ügyfélszolgálatunkon, a Biztosítás adatai/Díjadatok fülön tekintheti meg és módosíthatja. A főoldalon a szerződés díját bankkártyával is kiegyenlítheti. A biztosítási díj fizetésének módját és gyakoriságát a kötvény tartalmazza, melyet szintén elér az online ügyfélszolgálatunkon, a Biztosítás adatai/Igazolások menüpont alatt.

A biztosítási díj esedékességétől számított 60. napig be kell, hogy érkezzen hozzánk, különben a szerződés – a hatályos törvény értelmében – megszűnik. Kérjük, befizetése során az alábbi átfutási, könyvelési időkkel számoljon:

 • egyedi átutalás: 2-3 munkanap
 • bankkártyás befizetés: lakás- és gépjárműbiztosítások esetén azonnali díjkönyvelés, élet- és nyugdíjbiztosítások esetén 5 munkanap
 • csekkes befizetés: 4-5 munkanap

 • A kockázatviselésünk a szerződésben meghatározott időpontban kezdődik és a következő esetekben szűnik meg:
  • a jármű eladásakor az eladás időpontjában
  • az üzemben tartó váltásakor az üzemben tartói jog átadásának időpontjában, feltéve, hogy az új üzemben tartót 30 napon belül a járműnyilvántartásba bejegyzik,
  • a gépjármű végleges forgalomból történő kivonásakor a kivonás időpontjában
  • évfordulóra történő felmondás esetén az évforduló napján, melyet ellenőrizhet online ügyfélszolgálatunkon
  • határozott időtartamú szerződés esetén a lejárat napján
  • díjnemfizetés esetén a türelmi idő leteltével. A türelmi idő dátumát a díjhátralék-értesítő levelünkben találja, melyet megtekinthet online ügyfélszolgálatunkon, a Személyes fiókom/ Küldeményeim menüpontban.
  • halál esetén a jogerős hagyatéki végzés napjával.

 

Kérjük, hogy a részletes útmutatóra kattintva válassza ki az ügyintézés típusát:

Részletes útmutató

A díj esedékességétől számított 60 napos időszak.

Ha a díj nem érkezik be, a díjnemfizetés ellenére kockázatviselésünk ebben a 60 napban is fennáll. A díj esedékességétől számított 30. napig – a következményekre történő figyelmeztetés mellett – fizetésre vonatkozó felszólítást küldünk. Ha a díj a 60 napos időszak végéig nem érkezik be, a 60. napon díjnemfizetés miatt megszűnik a szerződés.

A megszűnést követően az üzemben tartónak új biztosítást kell kötnie. Ha a megszűnt szerződést az évforduló előtt köti újra, akkor azt kizárólag társaságunknál teheti meg. Ha az újrakötésre az évfordulót követően kerül sor, akkor a szerződést bármely biztosítónál megkötheti.
Az újrakötéskor be kell fizetni a megszűnt szerződés 60 napos időszakára eső díjat, a fedezetlenségi díjat és a biztosítás évfordulóig esedékes teljes díját.

További kérdések és válaszok ezen a linken érhetőek el.