Tájékoztatás adatvédelmi incidensről

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. által közvetítéssel megbízott AEGON Közvetítő Zrt. értékesítési partnerének győri, Teleki u. 26. szám alatti, ügyfeleinket kiszolgáló irodájából ügyfél hozzájáruló nyilatkozatok tűntek el. Ezeken nyilatkozatokon az irodában feltételezéseink alapján 2020. szeptemberétől 2021. február végéig személyesen ügyet intéző ügyfelek által megadott személyes adatok (név, cím, személyi igazolvány száma, anyja neve és a megadott biztosítási szerződés száma) szerepeltek.

A nyilatkozatok az adatok kezelésére már nem jogosult, a Biztosítóval jogviszonyban nem álló közvetítőkhöz kerültek.

Az érintett adatok jogosulatlan birtoklása a személyes adatokkal való visszélés, a kéretlen értékesítési megkeresések, súlyosabb esetben a személyiség lopás kockázatát hordozzák.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy nem az AEGON által kiállított igazolvánnyal vagy nem az AEGON Biztosító által regisztrált biztosításközvetítő keresi fel biztosítási szerződésével kapcsolatban, akkor azt kérjük jelezze.

Javasoljuk, hogy fokozott körültekintéssel járjon el, minden olyan esetben, amikor adatai kapcsán gyanús körülményeket észlel!

Ahogy az incidensről tudomást szereztünk bejelentést tettünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.

 

Ha az eseménnyel kapcsolatban bármilyen információ birtokába jutna, kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségen!

 

Adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége: adatvedelem@aegon.hu

 

Együttműködését köszönjük! Ügyfeleink személyes adatainak védelme elsődleges fontosságú számunkra, ezért a jövőben is minden intézkedést megteszünk a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása és az ügyfelek megfelelő tájékoztatása érdekében.

 

AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.