Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Támogatja a Freskófalut az AEGON

Már huszonegy gigantikus kép fogadja Bódvalenke látogatóit

Az AEGON Magyarország is támogatja a Bódvalenkén lévő tartó Freskófalu projektet, amely világszerte egyedülálló kezdeményezésnek számít.

Támogatja az AEGON Magyarország a Bódvalenke – Freskófalu projektet, amely egy sajátos kísérlet annak bizonyítására, hogy a művészet gazdasági és közösségformáló tényezővé válhat. Célja kettős: globálisan olyan alkotásokat létrehozni, amelyekre minden roma ember büszke lehet és méltán kiváltja a többségi társadalom megbecsülését, és ezáltal hozzájárul az előítéletek lebontásához, lokálisan pedig hozzásegíti a falut a mélyszegénységből való kitöréshez. Eddig 21 gigantikus freskó készült el és ezzel már most létrejött egy az egész világon egyedülálló tárlat: a cigány művészet állandó kiállítása.

freskofaluA projektet létrehozó Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány tevékenysége nyomán létrejött az asszonykórus, a falu kulturális élete pedig rendkívül gazdag és példamutató. Három egyetem és egy nemzetközi tanácsadó cég bevonásával elkészültek azok a megalapozott üzleti tervek, amelyek fenntartható munkahelyeket teremthetnek a falu szinte valamennyi lakosa számára.

„A Bódvalenke – Freskófalu projekt egyedülálló kezdeményezés, amely amellett, hogy művészeti értéket teremt, hozzájárulhat egy közösség boldogulásához, a szegénységből való kitöréséhez is, ezért döntött az AEGON Magyarország úgy, hogy támogatásával igyekszik hozzájárulni a sikerhez” – mondta Vereczki András, a társaság vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette: „a projekt illeszkedik a társaság támogatói tevékenységéhez, hiszen az AEGON Magyarország Zrt. több mint 15 éve támogatja a hazai kulturális életet. Ezen tevékenységéért kapta meg 2009-ben a Summa Artium “Kortárs művészetekért” díját, illetve korábban a Fehér rózsa díjat, vagy 2007 júliusában a Magyar PR Szövetség CSR Best Practise 2006 első díját.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább