Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Példátlanul széles befektetési lehetőségek az Aegonnál

Példátlanul széles befektetési portfóliót kínál partnereinek májustól az Aegon Prémium Üzletág: az ügyfelek a biztosítási védelem mellett megtakarításaikat 13 hazai és nemzetközi alapkezelő 35 válogatott alapjában helyezhetik el. Hamarosan érdemes lesz átdolgozni a portfóliókat, mert a kamatcsökkentési ciklus vége felé járunk – hívták fel a figyelmet a szakemberek az Aegon Prémium legutóbbi ügyfélklub rendezvényén.

Egyre keresettebb a prémium szolgáltatás az Aegonnál, az ügyfelek száma már meghaladja az ezret. – Ők májustól már nyugdíjbiztosításuk mögé is választhatják a társaság által kínált „open architecture” alapkínálat bármely elemét – hívta fel a figyelmet Havas Gábor, a Prémium Üzletág vezetője.

Az ügyfelek két termék, az Aegon Premium és Prestige Nyugdíjprogram közül választhatnak. A nyugdíjbiztosítás megkötésével a hangsúlyozottan hosszú távú befektetést keresők a befizetett díj 20 százalékát kitevő, legfeljebb 130 ezer forint adókedvezményre is jogosultak, amelyet – meghatározott törvényi keretek között – az ügyfél számláján jóváír a biztosító.

Havas Gábor szerint további előny, hogy a jelenleg a piacon elérhető nyugdíjbiztosítások közül egyedül az Aegon megoldása az, ami megadja a választás lehetőségét a hagyományos (hozamgarantált) és a befektetéshez kötött nyugdíjbiztosítás között, így biztosítva az ügyfelek számára az – akár futamidő közbeni – átjárást az eltérő konstrukciók között. Az érdeklődők megtakarításaikat 13 hazai és nemzetközi alapkezelő 35 válogatott alapjában helyezhetik el. Köztük egyre több az elmúlt hónapokban igen kedvelt abszolút hozamú alapok alapja konstrukció is.

A hosszú távú öngondoskodási célok teljesüléséhez persze a nyugdíjcélú megtakarításokon túl fontos a meglévő befektetések megfelelő kezelése is. Mint az az Aegon Prémium legutóbbi ügyfélklub rendezvényén kiderült, a magyar (állam)kötvényekben bízó befektetők számára nemsokára trendforduló következhet be: a kamatcsökkentési ciklus vége felé járunk, ezért érdemes átdolgozni – a piaci értékelések szerint amúgy sem olcsónak minősíthető hazai kötvény –portfóliókat.

A társaság egyik partnere, az Aberdeen Asset Management régiós üzletfejlesztési igazgatója, Cserháti András szerint felértékelődhetnek az európai vállalati kötvények és a feltörekvő piaci instrumentumok – ám ezek közül vélhetően azok lesznek a legelőnyösebb helyzetben, amelyek forint alapú befektetésként is elérhetőek a hazai piacon. Az alapkezelő szakemberei a hazánkban meglehetősen ritka, ugyanakkor a kötvények biztonságát és a részvények magasabb hozam-lehetőségeit ötvözni kiválóan képes átváltoztatható kötvények piacára is felhívták az Aegon Prémium ügyfeleinek figyelmét.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább