Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Házaspárbaj, harmincezer oldal, három Aegon-díjas

Száznál több jelölés érkezett a 11. Aegon Művészeti Díjra

Minden eddiginél több, 110 könyvet jelöltek a kiadók a 11. Aegon Művészeti Díjra, amely Magyarország legrangosabb magánalapítású irodalmi elismerése, a nyertes mű szerzője nettó 3 millió forintot kap.

Idén 28 könyvkiadó – köztük határon túliak is – 110 kortárs magyar könyvet ajánlott, vagyis harminc százalékkal nőtt a jelölések száma az előző évhez képest. Az egyelőre titkos összetételű hétfős zsűri minden tagjára közel harmincezer oldal végigolvasása vár a következő hetekben. Novellát, drámát, gyerekverseket, kisregényt, nagyregényt, esszét, útinaplót és haikut is olvashatnak, míg végül megteszik  javaslataikat a díj „shortlist”-jére kerülő legjobb tíz könyvre.

Három Aegon-díjas szerző is a jelöltek között van: Spiró György –  aki két könyvével is szerepel a listán /Drámák IV. és Diavolina/, Rakovszky Zsuzsa és Térey János. Erős a fiatal kortársak jelenléte is – Závada Péter, Péntek Orsolya, Áfra János. Ismét verseng egymással férj és feleség – Dragomán György és Szabó T. Anna. A kiadók jelölés-rekordját idén is a Magvető tartja, 39 könyvvel indultak, második a jubileumi díjazott Péterfy Gergely kiadója, a Pesti Kalligram a maga 10 kötetével.

A 2016-os, sorrendben tizenegyedik Aegon Művészeti Díjat jövő tavasszal adják át. A jelöltek szűkített, zsűri által összeállított tízes listáját is megismerhetik majd az olvasók a díj honlapjáról.

 

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább