Daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás (CC-01; CC-17)

A mai kor egyik leggyakoribb betegsége a rák, így szinte mindenki tapasztalja a környezetében, hogy az egészségügyi problémával való küzdelem mellett milyen egyéb nehézségekkel kell szembenézni a betegség felismerése után. Ebben a kritikus helyzetben nyújt anyagi segítséget a daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás.

Magyarországon évente 60-80 ezer embernél diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést és 30-35 ezren vesztik életüket ennek következtében. Ez a második leggyakoribb halálok hazánkban.

Ez a biztosítás akkor nyújt segítséget, amikor daganatos betegséget ismernek fel a biztosítottnál. A biztosítás nyújtotta összeg ugyanis felhasználható

  • a kieső jövedelem pótlására,
  • a gyógyulást támogató, a beteg komfortérzetét javító szerek vagy eszközök beszerezésére,
  • egy költségesebb – hazánkban nem elérhető vagy az állam által nem támogatott –, a betegség alakulását hatékonyabban követő vagy a gyógyulásra több esélyt adó technológia, módszer elérésére, finanszírozására.

A rákos megbetegedések 6 vezető oka

Rizikófaktorok százalékos aránya az Egyesült Királyságban férfiaknál diagnosztizált évenkénti 158 700, nőknél 155 600 rákos megbetegedés vizsgálata alapján

daganatos_betegsegek_okai

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

A biztosító a diagnózis felállítását követő egy hónap eltelte után fizeti ki a biztosítási összeget.
A biztosítási összeg meghatározásakor érdemes számításba venni a jövedelem-kiesés nagyságát, illetve a gyógyulás költségeit.
Az ajánlat kitöltésekor vegyük figyelembe, hogy a 30 millió forintot meghaladó biztosítási összeg esetén a kockázatelbíráláson túl egyedi engedélyre lesz szükség.