Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (KBR-01; KBR-17)

Aki a közlekedés állandó résztvevője, ezzel a kiegészítő biztosítással kedvező díj mellett tud védelmet szerezni magának baleseti rokkantság esetére. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem csak a közlekedés során érhet minket baleset, ez a kiegészítő csak arra vonatkozóan ad védelmet.

A közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás szolgáltatásaiban hasonló a Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításhoz, de a biztosítási esemény csak közlekedési balesetből eredhet.

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

 • Ha a biztosított közlekedési balesetéből eredő,
  – a balesettől számított 2 éven belüli,
  – a biztosítás tartamán belül kialakult,
  – állandó, legalább 20%-ot elérő egészségkárosodást szenved.
 • A biztosítási esemény bekövetkezésének időpontja a közlekedési baleset napja.
 • A biztosító az aktuális közlekedési baleseti rokkantságra szóló biztosítási összegnek, a 20%-ot meghaladó, az állandó egészségkárosodás mértékével azonos százalékát fizeti ki.
 • Vagyis, ha a biztosító ügyfelünknél 30%-os rokkantságot állapít meg, akkor 10 millió forint nagyságú biztosítási összeg mellett a szolgáltatás a 10 millió forint 30%-a, azaz 3 millió forint lesz.

Egyéb különbségek a Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításhoz képest

 • A maximális választható biztosítási összeg 15 millió Ft lehet.
 • Nincs egészségi kockázatelbírálás (mivel alacsonyabb a választható biztosítási összeg).
Akivel már megtörtént:

Ügyfelünk, aki a motorozás szerelmese volt, elcsúszott járművével. A baleset következtében egyik lábát amputálni kellett, ami 70%-os rokkantságot jelentett. Biztosítása segítségével 7 millió forintos összeghez jutott.

 

 Balesetek okozói

baleset_okok