A Szigeten is jól jön a biztosítás

Kis körültekintéssel megelőzhetők a fesztiválokon előforduló károk

Némi körültekintéssel megelőzhetőek a lopások és elkerülhetőek a balesetek a nyári fesztiválokon. A biztosítás több, ilyenkor megszokott káreseményre is kiterjed.

Néhány körültekintő lépéssel megelőzhetők vagy enyhíthetők a nyári fesztiválokon előforduló károk, amelyek megkeseríthetik a felhőtlen szórakozást – hívják fel a figyelmet a Sziget fesztivál kapcsán az AEGON Magyarország szakértői.
A pénzforgalom biztonságát nagyban javítja az idén bevezetett fesztiválkártya: ez a készpénz és a bankkártya használatát – a feltöltést követően – szükségtelenné teszi, így a fesztiválozóknak nem szükséges sem készpénzt, sem bankkártyát maguknál tartani, ezzel is megelőzve, hogy azokat esetleg eltulajdonítsák. A metapay fesztiválkártya biztonságos, és regisztrációval annak eltulajdonítása esetén azonnal, már a helyszínen letiltható.

A lakáskulcsot soha ne tartsuk a személyes iratok mellett, mert azok elvesztésekor, eltulajdonításakor a távollétünk alatt a lakásunkat is feltörhetik a személyi iratban lévő cím alapján. Legjobb, ha a lakáskulcsot, iratokat, bankkártyát az értékmegőrzőben helyezzük el. Amennyiben mégis ellopják a kártyát, vagy elveszítjük azt, azonnal tiltassuk le; ha kulcsunkkal történik ugyanez, intézkedjünk a zárcseréről. Érdemes tudni, hogy amennyiben a lakásbiztosításunkban van erre kiegészítő fedezet, akkor a biztosító megtéríti a letiltás és pótlás, illetve a zárcsere költségeit.

Értékesebb dolgokat – digitális fényképezőgépet, kamerát, mobiltelefont – viszont soha ne tartsunk a sátorban, mert azok eltulajdonítására a biztosítás nem terjed ki. Az értékeket érdemes elhelyezni a Szigeten lévő értékmegőrzőkben, a pár száz forintos kiadással megelőzhető az eltulajdonítással járó értékvesztés és bosszúság.

Ha mégis bekövetkezik a lopás, azonnal forduljunk a Sziget rendezőihez, akik a lehetőségeikhez képest megpróbálnak segítséget nyújtani. Rablás esetén kérjük a biztonságiak segítségét, és azonnal tegyünk rendőrségi feljelentést. A rendőrségi feljelentéssel együtt be kell jelenteni a kárt a biztosítónak, és a lakásbiztosítás rablás biztosítási esemény alapján, a biztosító megtéríti a személy elleni erőszakkal történt eltulajdonítási károkat.

A Sziget a bulizás, koncertezés mellett sportolási lehetőséget is biztosít. Nem csak a mászófal használata közben, de akár kötélhúzás, röplabdázás, teniszezés közben is történhet baleset. A szervezők egészségügyi járőröket biztosítanak, akik a fesztivál területén mozognak, és azonnali segítséget tudnak nyújtani (a biztonsági őrökhöz és az információs pontok dolgozóihoz szintén lehet fordulni egészségügyi probléma esetén). Mellettük szakképzett orvosok, ápolónők, a súlyosabb esetek ellátására mentőszolgálat is biztosítja az orvosi ellátást. A balesetbiztosítás – az extrém sportok kivételével – már csonttörésre is nyújt szolgáltatást. Táppénz, kórházi ellátás vagy műtéti beavatkozás esetén az egészségbiztosítás kockázatvállalás körét kell ellenőrizni, az egészségügyi ellátás során a kapott orvosi dokumentumokat, a baleseti jegyzőkönyvet meg kell őrizni, mert szolgáltatási igényt ezek birtokában lehet érvényesíteni. Csonttörés esetén már az orvosi ellátást követően azonnal, kórházi ellátás esetén az egészségügyi intézményből való távozás után kell a biztosítónak bejelenteni a balesetet.

A Szigetre lehetőleg tömegközlekedéssel menjen mindenki, ha valaki mégis gépkocsival megy, akkor próbáljon biztonságos helyen parkolni, ahol lehetőleg nem törik fel gépjárművét. Ha mégis megtörténik a baj, be kell jelenteni a rendőrségen, és ha van Casco poggyászbiztosítás, akkor az alapján lehet a keletkezett kárt megtéríteni.

„A vagyon- és balesetbiztosítások különféle módozatai sokféle, a nyári fesztiválokon előforduló káreseményre fedezetet nyújtanak. Ezért baj esetén feltétlenül érdemes ellenőrizni, hogy biztosításaink pontosan mire terjednek ki. Fontos ugyanakkor az is, hogy a kárbejelentést minél előbb tegyük meg a biztosítónak” – hívta fel a figyelmet Vereczki András, az AEGON vezérigazgató-helyettese.

Balesetbiztosítás kalkulátor

Ismerje meg Életbiztosítási termékeinket