Online lakásbiztosítás kalkulátor

Kalkulátorunk segítségével most percek alatt kiszámíthatja, hogy milyen díjjal kínálunk Önnek lakásbiztosítást. A kívánt lakásbiztosítási csomagot online kényelmesen meg is kötheti, bankkártyájával fizetheti!

 

Online lakásbiztosítás kalkulátor >>

Hogyan működik az AEGON lakásbiztosítás kalkulátor?

Először pár alapadatot meg kell adnia, hogy lakásbiztosítás díjat tudjunk számolni Önnek. Lássuk, melyek ezek:

A lakásbiztosítás kalkulátor első kérdése: Van erre az ingatlanra élő lakásbiztosítása?

Amennyiben Ön rendelkezik élő AEGON lakásbiztosítással, azt sajnos nem áll módunkban online átdolgozni. Ez esetben kérjük, keresse kollégáinkat a 06-40-204-204-es telefonszámon, akik szívesen segítenek Önnek. Amennyiben nem rendelkezik jelenleg élő lakásbiztosítással társaságunknál, folytatható a lakásbiztosítás kalkulátor használata.

Mit kíván biztosítani?

Csak ingóságot jelöljön meg abban az esetben, ha a pl. Ön társasházi, lakásszövetkezeti lakásban él, és az épületre rendelkeznek közös lakásbiztosítással, vagy ha bérlőként kötné a biztosítást, és csak az ingóságait szeretné biztosítani. Csak épületet jelöljön meg, ha a lakás üresen áll, vagy bérbe adja a lakást, vagy egyéb okból csak az épületet szeretné biztosítani.

Az épület jellege

A lakásbiztosítás kalkulátorban választható lehetőségek: családi ház, ikerház, sorház vagy társasház.

Falazat

A falazat típusa szerint az ingatlan lehet kő, tégla, beton, panel, könnyűszerkezetes, fa, vegyes. Fa falazatnak tekinthető, ami külsőre fának néz ki, és nincs rajta hőszigetelés. Vegyes falazatot jelöljön, ha a falazat anyaga részben vagy egészben vályogot tartalmaz. Felhívjuk figyelmét, hogy fa- és vegyes falazat esetében szemleköteles lesz a lakásbiztosítás, így annak befogadásról kockázatelbíráló fog dönteni.

Tetőzet

Válassza ki az Ön ingatlanára jellemző tetőzet fajtát: cserép, lemez, bitumen, nád, fazsindely, zsupp, szalma, pala. Tipp: Lapostetős épületnél válassza ki a bitumen lemezt! Felhívjuk figyelmét, hogy nád-, fazsindely-, szalma-, zsupp- tetős épület esetében szemleköteles lesz a lakásbiztosítás, így annak befogadásról kockázatelbíráló fog dönteni.

Azonos címen levő melléképületet kíván biztosítani?

Azonos címen lévő melléképületnek minősül a nem lakás céljára szolgáló, a főépülettel megegyező kockázatviselési címen található különálló épület, pl. garázs, istálló, stb. Többlakásos épületben melléképületnek minősül a lakóépületben található saját tulajdonú, nem lakás célú helység (pl. tároló, garázs) is.

Az ingatlant használja vállalkozás céljára?

Amennyiben a biztosítani kívánt ingatlant vállalkozás céljára is használja, válassza ki a vállalkozási tevékenység típusát.

Kockázatviselés kezdetének igényelt időpontja

A lakásbiztosítást a kalkulációtól számított következő naptól kezdődően lehet megkötni, de lehetősége van halasztott kockázatviselési kezdettel is szerződést kötni.

A biztosítani kívánt hely irányítószáma

Értelemszerűen adja meg a biztosítani kívánt ingatlan irányítószámát, majd válassza ki a közterületet is. (A biztosítani kívánt hely címe.)

Az ingatlan saját tulajdon

A bérleményt abban az esetben válassza, ha Ön a lakás használatáért bérleti díjat fizet. Ha a lakás élettársa, férje, rokona nevén van, de Ön szeretné megkötni a biztosítást, akkor saját tulajdonúnak jelölje meg.

Lakottság jellege

Állandóan lakottnak minősül az a nem építés alatt álló lakás, amelyben egy biztosítási éven belül 270 napnál többször tartózkodnak életvitelszerűen. Lehetőség van építés álló ingatlanra is megkötni a biztosítást, ebben az esetben viszont a megkötött lakásbiztosítást módosítani kell a használatba vételi engedély után, állandóan lakottra vagy nem állandóan lakottra.

A biztosítani kívánt ingatlan építési éve,  a lakás alapterülete

Adja meg a kalkulátorban, mely évben épült az ingatlan, majd adja meg az alapterületét.  Segítség az alapterület meghatározásához:

Lakás esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba:

a lakás összes helyiségének hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stba lakás tetőtérben kialakított helyiségek hasznos alapterületet (tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület)
a lakáson belül kialakított galéria alapterületét

Lakás esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe:

loggia, erkély alapterületét

Családi ház esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba:

  • a lakás céljára használt valamennyi helyiség hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.)
  • a lakás tetőtérben kialakított helyiségek hasznos alapterületét (tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület)
  • a talajszint alatti padozatú lakás céljára használt helyiség hasznos alapterületét
  • a lakáson belül kialakított galéria alapterületét
  • az üvegveranda alapterületét

Családi ház esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe a lakóépületen belül (a lakással egy fedél alatt lévő)

a nem lakás céljára szolgáló helyiségek hasznos alapterületét (pince, kazánház, műhely, garázs stb.)

loggia, tornác, terasz alapterületét

A különálló melléképület (különálló garázs, tároló, ól, műhely, vagy társasházban lévő tároló, garázs) biztosítása esetében 100%-os alapterülettel tüntesse fel a melléképület rovatban.

Amennyiben több melléképület is van a kockázatviselés helyén, azok alapterületét összeadva együttesen tüntesse fel őket a melléképület rovatban.

Tipp! Ha elakadna, a lakásbiztosítás kalkulátor súgója segítséget nyújt az alapterület meghatározásához.

A szerződő állandó lakcíme megegyezik a kockázatviselési hellyel?

Ha az Ön illetve a szerződő állandó lakcíme nem azonos a biztosítani kívánt ingatlan kockázatviselési címével, a kalkulátor egy későbbi lépésében lehetősége lesz eltérő címadatokat is megadni.

A szerződő levelezési címe megegyezik az állandó lakcímmel?

Ha az Ön illetve a szerződő levelezési címe nem egyezik meg az állandó lakcímmel, a későbbiekben lehetősége lesz a pontos levelezési címet is megadni.

A fenti adatok megadása után a  kalkulátor eredményképernyőre jut, ahol láthatja, milyen díjon tudunk lakásbiztosítást kínálni Önnek. Az itt látható díjakon még módjában áll módosítani, csökkenteni az alábbiak szerint:

Fizetési mód választása

Választhat csekkes, csoportos beszedési és egyedi banki utalásos díjfizetési módok között. Amennyiben a fizetési mód változtatásának hatása van a lakásbiztosítás díjára, a kalkulátor újraszámolja azt.

Az itt választott fizetési módtól függően a kötési folyamat végén bankkártyával is kifizetheti az első díjat.

Fizetés üteme

Havi, negyedéves, féléves és éves díjfizetési gyakoriságot választhat. Havi csekkes kombináció nem választható.

Lakásbiztosítás önrészvállalás

Amennyiben Ön nem tart igényt a kisértékű károk megtérítésére, és azokat önrészként vállalja, a lakásbiztosítási díjból kedvezményt tudunk adni. A kedvezmények mértéke:

1. 20.000 Ft önrészvállalás esetén:

  • 10 évnél idősebb épület esetén 10%
  • 10 éves vagy fiatalabb épület esetén 20%

2. 50.000 Ft önrészvállalás esetén:

  • 10 évnél idősebb épület esetén 30%
  • 10 éves vagy fiatalabb épület esetén 40%

Az épület korától és választott önrésztől függő kedvezmény ún. korrekciós tényezőként jelenik meg az azon vagyoncsoportok (épületek, ingóságok) díjának kalkulálásában, melyekre az önrész vállalás vonatkozik (ne a szerződés végén keresse %-os kedvezmény formájában).

Lakásbiztosítás hűségvállalás

Amennyiben Ön vállalja, hogy lakásbiztosítási szerződését Társaságunknál 3 éven belül nem szünteti meg, hűségéért a díjat csökkentő kedvezményeket tudunk adni. Amennyiben a szerződés tartamengedménnyel jön létre, a szerződő vállalja, hogy a szerződéskötéstől számított, az ajánlaton és a kötvényen megjelölt időtartam letelte előtt nem szünteti meg a szerződést (a díj nem fizetése miatti szerződésmegszűnés is ide értendő), kivéve az érdekmúlás esetét. Amennyiben a szerződés a szerződő miatt a vállalt tartamon belül mégis megszűnik (kivéve érdekmúlás), úgy a biztosító által tartamengedmény címén adott díjkedvezmény összegét a szerződő visszafizeti a biztosítónak.

Szolgáltatások módosítása

A megjelenő ajánlatok tovább módosíthatók, így az Önnek leginkább megfelelő szolgáltatásokat tartalmazó lakásbiztosítást is összeállíthatja. Az egyes csomagokban részletezve láthatja adott csomag tartalmát, ha ezen módsítani szeretne,  Használja a “Módosítom” gombot a csomagok alján.

Az online lakásbiztosítás megkötése

Amennyiben talál lakásbiztosítási ajánlataink között olyat, amit igénybe is venne, akkor a szerződéskötéshez szükséges további adatok megadásával meg is kötheti a kiválasztott biztosítást.

Függetlenül a választott díjfizetési módtól, az első díjat bankkártyája segítségével be is fizetheti. Az online kötést követően e-mailben kap visszaigazolást a további tudnivalókról. A választott biztosítási módozat szabályzatát elérheti oldalunkon a lakásbiztosítás főoldal kapcsolódó dokumentumai között.

A kalkuláció teljes folyamatában súgókat talál, illetve a folyamat során bármikor visszaléphet az előző oldalra az odlalak alján található “vissza” gomb segítségével.

Reméljük, hasznosnak találta online lakásbiztosítás kalkulátor tájékoztatónkat.

Online lakásbiztosítás kalkulátor >>

Ossza meg az ismerőseivel!
Az oldal utolsó módosításának dátuma: 2014. november 13.

Email küldése
X