A kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás kalkulátor egy pár éve megjelent program, és immáron igen nagy népszerűségre tett szert, amellyel pár perc alatt kiszámolhatjuk a biztosító ránk szabott kötelező gépjármű felelősségbiztosítási árát. Működése igen egyszerű, bár sok adat megadására lesz szükség, ezért a KGFB kalkulátor használata előtt érdemes előkészíteni mind okmányainkat, mind gépkocsink forgalmi engedélyét, illetve ha előzmény megadásra is szükség van, akkor a korábbi (előző) szerződés adataira is szükség lesz (biztosító neve, szerződésszám, rendszám, kockázatviselés kezdete, kockázatviselés vége, megszűnéskori bónuszfokozat, esetleges károk száma).

A kötelező biztosítás kalkulátor használatának lépései

A megkötendő ajánlatnál elsőként meg kell határozni a gépjármű kategóriát (pl.: forgalmiban szereplő kategória M1=személygépkocsi, vagy N1 tehergépkocsi további részletek a 20/2009. (X. 9.) PM rendelet szerint, melyet a kötelező kalkulátor oldalon megtalál), majd az új biztosítás megkötésének okát kell megadni – tulajdonosváltás, évfordulós biztosítóváltás, stb. – (díjnemfizetés miatti újrakötés  esetén meg kell adni a megszűnt előzmény pontos szerződésszámát), ezután következik a kockázatviselés kezdetének időpontja ami nem lehet korábbi, mint az aláírás dátuma. A kötelező biztosítás kalkulátor oldalán először nyilatkozni kell arról, hogy két éven belül volt-e kötelező biztosítás a nevünkön azonos gépjármű kategóriára bármelyik biztosítónál, ha a válasz alapján kell előzmény adatokat megadni, akkor nyilatkozni kell az előző biztosító nevéről és az előző szerződés megszűnéskori bónuszfokozatáról. Ezek után a gépjárművünk pontosabb adatairól kíván némi információt a kötelező kalkulátor (motor üzemmód, gyártmány, modell, felhasználási mód stb.), valamint az is kérdés, hogy mennyit használjuk a gépkocsit az országhatáron kívül és rendelkezünk-e cascoval bármelyik biztosítónál.

Ezek után személyes adatainkat is elkéri a rendszer. Fontos, hogy biztosítóváltáskor a forgalmiban szereplő üzembentartó adatoknak meg kell egyeznie a szerződéskötéskor megadott ügyféladatokkal, tulajdonszerzéskor és üzembeváltáskor pedig a forgalmiba majd újonnan bekerülő üzembentartó személyes adatait szükséges megadni. Figyelni kell arra, hogy amennyiben az átírás nem történne meg, akkor a szerződés érvénytelenné válik. Ezt követően az esetleges károkról, igénybe vehető kedvezmények adatairól kell nyilatkoznia. A következő oldalon a fizetési feltételekről érdeklődik a KGFB kalkulátor: itt ha módunkban áll érdemes évi, csoportos beszedési fizetési opciót választanunk. A kötelező kalkulátor azt is figyelembe veszi, hogy a KGFB éves ára nem mehet a meghirdetett minimáldíj alá.

A szerződésről minden további tájékoztatást a KGFB kalkulátor oldalán találjuk meg.

Kötelező biztosítás kalkulátor >>

Ossza meg az ismerőseivel!
Az oldal utolsó módosításának dátuma: 2014. szeptember 22.

Email küldése
X