Hogyan használjam a kötelező kalkulátor programot?

kotelezo_kalkulator5 tipp, hogy valódi segítséget nyújtson Önnek a kötelező kalkulátor

1. Milyen iratokat készítsek elő, mielőtt elkezdek díjat számolni?

A kötelező kalkulátor segítségével pár perc alatt kiszámolhatja kötelező biztosítása díját. Működése egyszerű, logikus, azonban a gördülékeny kalkulációhoz érdemes előkészítenie a következő iratokat:
személyes okmányok, más Aegonos biztosításának adatai, forgalmi engedély, és a korábbi kötelező biztosítás adatai (ha volt előzmény).

2. Mikor kell a tulajdonosváltás választ megadnom a szerződéskötés okánál?

Amennyiben most vásárolt használt vagy új gépjárművet, vagy ideiglenesen kivont gépjárművet újra forgalomba helyez, akkor a tulajdonosváltás okot jelölje meg a kötelező kalkulátorban, amennyiben az üzembentartója is Ön lesz a gépjárműnek. Ha különbözni fog az üzembentartó a tulajdonostól, akkor csak az üzembentartó köthet Gépjármű felelősség biztosítást, így ebben az esetben az üzembentartóváltást kell bejelölnie, akkor is ha ez a szünetelés miatti újrakötésnél kérdés. Abban az esetben, ha esetleg öröklés útján az Ön tulajdonába került egy gépjármű, úgy az örökléssel jelzett tulajdonváltást kell bejelölnie.

3. Mit érdemes tudnom a bonus-malus fokozatról?

Ezt az adatot jellemzően korábbi díjigazolásából állapíthatja meg. Amennyiben Önnek az adott biztosítási évben folyamatosan legalább 9 hónapnyi időszakra volt kötelező biztosítása, és nem okozott kárt, akkor évfordulókor egy fokozattal lép feljebb (pl. B4-ről B5-re). Amennyiben 1 db kárt okozott, akkor 2 fokozottal, 2 kár esetén 4 fokozattal, 3 kár esetén 6 fokozattal lép vissza. 4 vagy több kár esetén az Ön besorolása M04 (malus négy: a legalacsonyabb kategória) lesz.

4. Mire ügyeljek a gépjármű-adatok megadásakor?

A kötelező kalkulátor ezen lépésénél lesz szüksége forgalmi engedélyére, amely alapján egyszerűen beírhatja a helyes adatokat. A “Tartós külföldi használat?” kérdésre abban az esetben válaszoljon “Igen”-nel, ha a gépjárművel a szerződéskötést követő egy biztosítási éven belül 30 napnál több időt (egyben, vagy megszakításokkal) tölt külföldön.

5. Milyen egyéb szolgáltatásokat vehetek igénybe a kötelező biztosításhoz?

Miután megadta személyes, illetve az esetleges kedvezményekre jogosító adatait, könnyedén megkötheti kötelező biztosítását. Figyelmébe ajánljuk, hogy a kötelező kalkulátor lépései között új kiegészítőink közül is igényei szerint válogathat, és szélesebb körűvé teheti biztosítási védelmét. Ha pl. sokat autózik, a kátyúkár-kiegészítő jöhet jól Önnek, az országutakat szelő ügyfeleinknek pedig vadkár-kiegészítőnket ajánljuk.

A fenti kiemelt információk mellett részletes tájékoztatást a kötelező kalkulátor oldalunkon talál.

Ossza meg az ismerőseivel!
Az oldal utolsó módosításának dátuma: 2014. szeptember 24.

Email küldése
X