Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Tájékoztató az Aegon biztosítási térítéseiről

Biztosításaira vonatkozóan a koronavírussal kapcsolatosan felmerülő legfontosabb tudnivalókat itt olvashatja.

Egyéni élet, baleset és egészségbiztosítások

  • Egyéni életbiztosításainkban bármely okú halál esetén nem alkalmazunk kizárást a járványokra, azaz a szerződési feltételek alapján térít a biztosító.
  • Bármely okú kórházi napi térítés/női kórházi napi térítés kiegészítőink, illetve a keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosításunk szintén nyújtanak szolgáltatást járványból kifolyólag, a szerződési feltételek alapján.
  • Amennyiben a korona vírus kapcsán megfigyelés vagy kezelés végett kerül a biztosított kórházba, akkor a női kórházi és kórházi napi térítésre szóló kiegészítőre a 6 havi várakozási idő leteltét követően szolgáltat a biztosító.
  • Aegon Vitál Max tartamos kockázati életbiztosításra vonatkozó várakozási idő csökkentési feltételek
    • január 2-től kezdődő ajánlat aláírási dátum esetén a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn, ha a biztosítottra vonatkozó, a biztosítási kötvényen szereplő, bármely okú halálra vonatkozó biztosítási összeg
      • 18-44 éves belépési kor esetén nem haladja meg a 30 millió forintot vagy
      • 45-60 éves belépési kor esetén nem haladja meg a 20 millió forintot.

 

Egyéni baleset és egészségbiztosítások

  • Az egyes kockázati életbiztosítást is tartalmazó baleset és egészségbiztosítási szerződéseknél az adott szerződéshez tartozó szerződési feltételek kizárásai alapján nyújt vagy nem nyújt szolgáltatást a biztosító járvány, illetve fertőző vagy fertőzéssel keletkezett betegségek kapcsán bekövetkező halálesetre.
  • Aegon Help Baleset- és Egészségbiztosításra vonatkozó kizárás eltörlési és várakozási idő csökkentési feltételek
    • Amennyiben a biztosítottra vonatkozó, a biztosítási kötvényen szereplő, bármely okú halálra vonatkozó biztosítási összeg nem haladja meg a 2 millió forintot és
      • a biztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírási dátuma 2016. március 17. és 2018. március 31. közötti, a biztosító eltekint a fertőző vagy fertőzéssel keletkezett betegségre vonatkozó szabályzati kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn, vagy ha
      • a biztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírási dátum 2018. április 1-től kezdődő, a biztosító eltekint az országos és világjárványra vonatkozó szabályzati kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn.

Csoportos élet, baleset- és egészségbiztosítások

  • Az Aegon csoportos biztosítási szerződéseknél minden esetben a szerződéses feltételek szerint járunk el, esetenként a szerződés mellékletében pontosítva, szűkítve vagy bővítve a feltételek előírásait.
  • Kockázati életbiztosítás esetén a feltételek nem alkalmaznak kizárást a járványokra,
    nem alkalmazunk várakozási időt sem.
  • Bármely okú térítésre szóló kiegészítőink szintén nem tartalmaznak koronavírussal vagy vírusfertőzéssel, járvánnyal kapcsolatos kizárást, a feltételek szerint térítünk.
  • Az egyes élet-, baleset-, betegség- és egészségbiztosítást tartalmazó szerződéseinknél az adott szerződéshez tartozó szerződési feltételek vállalásai és kizárásai alapján nyújt vagy nem nyújt szolgáltatást a biztosító a járvány, fertőző vagy fertőzéssel keletkezett betegségek kapcsán bekövetkező halálesetre és biztosítási eseményekre.
  • Az előzménybetegségeket vizsgáljuk, kivéve a kockázati életbiztosítás esetén. A betegségbiztosítások esetében várakozási időt alkalmazunk, hacsak a szerződés mellékletében erről másképp nem rendelkeztünk.

A keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó biztosítás speciális feltételeinek értelmében fontos tudni az alábbiakat:

  • „A biztosítás szempontjából keresőképtelen az, aki saját betegsége vagy balesete miatt munkáját – orvosi szempontból indokoltan – nem tudja ellátni, és aki a vonatkozó jogszabályok alapján a betegszabadság, illetve a táppénz igénybevételére jogosult. A keresőképtelenség tartamát és okát csak az arra érvényes jogszabályok szerint feljogosított orvos, illetve kórház igazolhatja.”
  • Az igazoláshoz bekérjük a keresőképtelenséget megállapító orvos igazolását a
    keresőképtelenség konkrétan megnevezett okáról, ami a nevezett betegségi vagy baleseti okot igazolja.
  • Tehát ez a betegségbiztosítás balesetekre és betegségekre nyújt fedezetet, az azok miatt felvett táppénzes tartamra. Ha nem beteg a biztosított, vagy nem veszik fel táppénzre, „csak” otthon kell maradnia, akkor nem valósul meg biztosítási esemény. Különösen igaz ez akkor, ha dolgozik is otthonról a biztosított, és teljes fizetést kap.

Lakásbiztosítási termékek

Kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás

  • Amennyiben a lakásbiztosítás tartalmazza ezt a kiegészítőt, az abban biztosított személyek 6 hónapos várakozási időn túl bekövetkező minimum 3 napos kórházi ápolása esetén a biztosító a kórházi ápolás valamennyi napjára kifizeti a szerződés szerinti szolgáltatási összeget. A feltétel járványra vonatkozó kizárást nem tartalmaz.

Élet- és műtéti kiegészítő biztosítás (Személybiztosítás), Kockázati életbiztosítás, Kegyeleti életbiztosítás

  • Amennyiben a lakásbiztosítás valamely fenti kiegészítő biztosítást tartalmazza, az abban biztosított személyek 6 hónapos várakozási időn túli elhalálozása esetén a biztosító kifizeti az aktuális haláleseti szolgáltatási összeget. A szerződések járványra vonatkozó kizárást nem tartalmaznak.

Balesetbiztosítási kiegészítők

  • A balesetbiztosítási kiegészítők a koronavírus járvány kapcsán nem tudnak szolgáltatni ügyfeleinknek, mert vírus miatti megbetegedés nem minősül balesetnek.

Utasbiztosítások

Utasbiztosítás

A 2021.03.16-tól kötött Világlátó és Compass utasbiztosítások esetében az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. fedezetbe vonja a Covid-19 fertőzés kapcsán felmerülő sürgősségi orvosi kezelés és a beteg hazaszállításának költségeit, a szolgáltatási táblázatban jelölt összeg erejéig.

Csoportos utasbiztosítások, továbbá valamennyi lakásbiztosítási és Casco módozat Kiegészítő utasbiztosítása esetében a szerződési feltételek nem módosultak, ennek ellenére biztosítási fedezetben állnak az Európai Uniós országokba utazó ügyfeleink, amennyiben Covid-19 fertőzéssel kapcsolatos sürgősségi orvosi ellátásra szorulnak.

 

Útlemondás biztosítás

Az útlemondás biztosítás nem tartalmaz járvánnyal kapcsolatos kizárást, így a koronavírus okozta megbetegedés lemondási ok lehet.

 

 

Kárrendezési információkTovábbi kérdés esetén kérjük, forduljon biztosítási tanácsadójához vagy hívja központi ügyfélszolgálati telefonszámunkat, ahol kollégáink hétfő, kedd, szerda, pénteki napokon 8:00-16:00, csütörtökön 7:00-19:00 óra között fogadják hívását a +36-1-477-4800-as telefonszámon.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább