Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Rendkívüli kárösszegeket hozott a viharos nyár

Országszerte gőzerővel dolgoznak a kárszakértők

Országszerte folyamatosan dolgoznak az Aegon Magyarország kárszakértői az elmúlt hetek viharai után. Nyáron eddig közel 8500 meteorológiai kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, a becsült kár nagysága több mint 750 millió forint.

A viharos nyár miatt eddig közel 8500 meteorológiai kárról érkezett bejelentés az Aegon Magyarországhoz, a becsült kárösszeg 750 millió forint. A legtöbb kárt vihar és villámcsapás okozta. A viharok elsősorban Budapestet és környékét sújtották: a fővárosból 2016 darab, Pest megyéből pedig 1005 db bejelentés érkezett.

Az Aegon Magyarország kárszakértői országszerte folyamatosan mérik fel a károkat. A viharok tetőket bontottak meg, sok ingatlan beázott, de jellemzőek az elöntéses károk és a villámcsapás is. „Ezek a kártípusok minden biztosításban alapkockázatként szerepelnek, ami azt jelenti, hogy a biztosító a teljes kárt kifizeti” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A kifizetésig általában 1-2 hétre van szükség, ahol azonban kárszakértőink a biztosítottakkal a helyszínen meg tudnak egyezni, a károsultak akár már 1-2 nap alatt pénzükhöz juthatnak” – tette hozzá a szakember.

Az Aegon Magyarországhoz 2014-ben eddig összesen több mint 38 ezer viharkárról érkezett bejelentés. A károk összértéke meghaladja az 1 milliárd forintot. Az országos rangsorban is a fővárost érte a legtöbb kár, amelyet Pest és Borsod megye követ. A legkevesebb kárt Tolna megyéből jelentették.

A legtöbb viharkárt idén március közepén – 15-én és 16-án – jelentették, ekkor a piacvezető lakásbiztosítóhoz két nap alatt közel 3000 db bejelentés érkezett. A május is kiemelkedik az év többi hónapja közül, hiszen ebben a hónapban 12 ezer meteorológiai kárbejelentés érkezett.

„Azt már most kijelenthetjük, hogy ez az év kiemelkedően viharos. Összehasonlításképpen: 2012-ben egész évben volt annyi a meteorológia kár, mint idén az első hét hónapban” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább