Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A prémium állampapírok mellett is versenyképesek az Aegon-alapok

Többlethozam a csatlakozóknak

Az elmúlt év sikerév volt a befektetési alapok számára. A Befektetési Alap- és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai által kezelt vagyon az év végén 3413 milliárd forintot tett ki, ami 151 milliárd forintos éves bővülést takar. A siker ott érhető utol igazán, hogy a növekedés döntően a kiváló hozamoknak volt köszönhető, hiszen az elmúlt év az alapok vagyona szempontjából nem jól indult: a végtörlesztés miatt közel 50 milliárd forinttal csökkent az ügyfélállomány.

A BAMOSZ statisztikáiban az elmúlt időszak alatt folyamatosan a hozam-élvonalba tartoztak az Aegon által kezelt alapok. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.-t a holland anyacég nem pusztán a magyarországi, hanem a régiós befektetési és vagyonkezelési piac menedzselésével bízta meg, így a társaságnak mind kompetenciái, mind személyi- és technikai háttere adott arra, hogy a budapesti központból a közép-kelet-európai térség egyik vezető vagyonkezelője legyen. Ennek hasznát pedig a beérő befektetési stratégiák, a megfelelően kiválasztott befektetési célpontok és az aktív vagyonkezelés révén növekvő hozamok formájában befektetőink élvezhetik – mondta el Kadocsa Péter, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az Aegon által kezelt alapok közül az Aegon Pénzpiaci Alap tavaly a klasszikus pénzpiaci alapok között első helyen végzett, de kiemelkedő teljesítményt ért el az Aegon Belföldi Kötvény Alap, illetve az abszolút hozamú szemléletben kezelt – elsősorban vállalati kötvényekbe fektető – Aegon Közép-Európai Vállalati Kötvény Alap is.

A tavalyi év nagy „felfedezettjei”, az abszolút hozamú alapok körében is a piacvezető hozamszintekkel rukkoltak elő az Aegon-alapok – az Aegon MoneyMaxx 18,3, az Aegon Smart Money 16,8, míg a származtatott Aegon Alfa alap 15 százalékos éves hozamot realizált 2012-ben.
Kadocsa Péter szerint a fenti adatsor mindennél jobban jelzi, hogy a befektetési jegyek vásárlása ma már méltó kiegészítője nem pusztán a keddi újabb jegybanki kamatcsökkentés után bizonyosan még alacsonyabb kamatozású bankbetéteknek, de – például az infláció feletti teljesítményre törekvő abszolút hozamú alapok révén – akár a lakosság számára kínált prémium állampapíroknak is. A befektetési jegyek sok más befektetési formával szemben folyamatosan likvid befektetési lehetőséget kínálnak.

Kadocsa Péter emlékeztetett: az Aegon alapok sikerességét mi sem szemlélteti jobban, minthogy azokat immár a legtöbb nagy kereskedelmi bankban el lehet érni. A társaság ugyanakkor az év elején a saját ügyfélkör bővítése érdekében számlanyitási akciót hirdet: a február 28-ig új Aegon online befektetési számlát nyitó ügyfelek 2013-ban elért befektetési hozamán felül 1 százalékos extra hozam-jóváírást kapnak – jelentette be Kadocsa Péter.
A társaság aktuális befektetési alap-kínálatáról és az akció részleteiről a www.aegonalapkezelo.hu honlapon lehet tájékozódni.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább