Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Pódiumestekből álomjátszótér

Egy 4 éves súlyosan beteg kislánynak adták ma át saját álomjátszóterét, mely Grecsó Krisztián József Attila-díjas író Dés Andrással és Dés Lászlóval közös pódiumestjeinek bevételéből készülhetett el. Az előadások bevételéből a művészek és a főtámogató AEGON Magyarország adományt ajánlott fel a Csodalámpa Alapítványnak.

csodalampa_foto_42013 tavaszán az AEGON Művészeti Díjas író, Grecsó Krisztián országjáró körútra indult Dés Andrással és Dés Lászlóval. Kilenc előadás, kilenc városban – az ország nyolc megyéjében megrendezett esteken az író Mellettem elférsz c. könyvéből olvasott fel részleteket, amelyekre a zenészek improvizáltak. A tartalmas, mégis könnyed szórakozást ígérő estek bevételéből a művészek és a fő támogató AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlottak fel adományt, mely szervezet ma egy 4 éves, súlyosan beteg kislány, Csenge kívánságát teljesíthette: Nádasdladányban egy kerti játszóteret szereltek össze Grecsó Krisztián és Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója részvételével.

„Különleges nap ez a mai az egész családunk számára, hosszú idő után végre újra láthattuk az önfeledt örömöt kislányunk arcán, egy igazi csoda vált valóra. Ez a legnagyobb ajándék, amit kaphattunk, hiszen ha csak egy rövid időre is, de Csenge teljesen megfeledkezett a betegségéről, és végre úgy játszott, mint egészséges társai”- mondta őszinte meghatódottsággal Csenge édesanyja, amikor a beteg kislány először kipróbálta a hőn áhított csúszdát.

A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy kívánságok teljesítésével egy-egy életét veszélyeztető betegségben szenvedő kisgyermek számára maradandó élményt adjon, megtörve ezzel a hosszú hónapokon, éveken át elhúzódó betegségek szörnyű rutinját: a hetekig tartó kórházi kezelések és a pár napos otthonlét monoton váltakozását. A non-profit szervezetnek köszönhetően az elmúlt 10 év alatt országszerte már több mint kétezer súlyosan beteg 3-18 év közötti kisgyermek álma válhatott valóra, ezzel is támogatva őket és családjukat a gyógyulás felé vezető úton. „A kis betegek fantáziája határtalan, így kérnek tőlünk rózsaszín laptopot, beülős kisautót, közös fotózást kedvenc sztárszínészükkel, vagy akár találkozót a walesi herceggel – és a Csodalámpa igyekszik segíteni” – mondta Felkai Márta az alapítvány képviseletében.

„Rendkívül büszkék vagyunk a mostani összefogás sikerére, hiszen egyszerre tudtuk támogatni a kultúrát és segíteni a rászorulókon. Az pedig külön öröm számunkra, hogy olyan kisgyerek arcára csalhatunk mosolyt felajánlásunkkal, akinek különösen nehéz sors jutott” – mondta Zatykó Péter, az AEGON Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább