Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Már 1500-nál is több kárbejelentés érkezett az Aegonhoz

 

Folytatódik a viharos időjárás hazánkban, kedd éjszaka felhőszakadás és hatalmas erejű szél okozott károkat elsősorban Nyugat-Magyarországon. Az Aegon ügyfelei múlt péntek óta szerda reggelig több mint 1500 kárbejelentést tettek, az ügyfelek által becsült kárösszeg 227 millió forint, az átlagkár 143.200 forint.

Kedden újabb nagy viharok voltak országszerte, kiemelten Nyugat-Magyarország térségében. Sopron és környékén hatalmas felhőszakadás öntötte el a várost, Nagycenken 140 km/órás erejű szél okozott károkat, nagyon sok épület tetőfedését megbontva. Zala megyében is sok gondot okozott a hirtelen jött vihar és felhőszakadás. A szerda hajnali vihar négy megyében 70 ezer embernél okozott áramkimaradást, Pest, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben is jelentős károk keletkeztek.

A legtöbb bejelentés Budapestről és Pest, Vas megyéből érkezett. Kedd reggel hatalmas felhőszakadás zúdult Szilvásváradra, ahol a helyi patak és a sáros víz több házat elöntött. Erről a területről árvízi kárbejelentések is várhatóak a piacvezető lakásbiztosító szakemberei szerint.

A viharos időjárás az előrejelzések szerint ma estig még további károkat okozhat.

 

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább