Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Különleges estek Grecsó Krisztiánnal, Dés Lászlóval és Dés Andrással

Különleges pódiumest sorozatra indul Grecsó Krisztián, a 2012-es AEGON Művészeti Díjas író márciusban. Az ország nyolc településén Dés László és Dés András zenei improvizációja mellett az író főként a Mellettem elférsz című regényéből olvas majd fel részleteket. Az estek bevételének egy részét a művészek és az AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlja fel.

Pódiumest körútra indul márciusban Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, az AEGON Művészeti Díjának tavalyi nyertese. Vele tart majd az ország nyolc településére Dés László fúvós-zeneszerző és fia, Dés András is, hogy szaxofonon és ütős hangszereken rögtönzött zenével kísérjék felolvasásait.

„Az első közös fellépésünk tavaly, Kapolcson volt. Azóta kerestük a lehetőséget az együttműködésre. Ők szívesen improvizálnak szövegre, én pedig szeretném tágítani az irodalom határait a zene, a tánc felé” – mondja Grecsó Krisztián, aki 2012-ben Mellettem elférsz című regényéért megkapta az AEGON Magyarország által alapított Művészeti Díjat. Olyan nagy nevek nyomába lépett ezzel, mint Esterházy Péter, aki 2011-ben Esti című művéért kapta meg az elismerést, vagy Csaplár Vilmos, akit egy évvel korábban a Hitler lányaiért díjazott a biztosító.

Grecsó Krisztián főként Mellettem elférsz című regényéből, de más műveiből is olvas majd fel a rendezvénysorozat estjein. Előkerülnek a régi almáriumokból anekdoták, édes-bús történetek is hallgatásról, identitásról, régi idők szerelmeiről.

A tartalmas, mégis könnyed szórakozást ígérő estek bevételének egy részét a művészek és az AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlja fel. A nonprofit szervezet célja, hogy 3 és 18 év közötti, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítse, ezzel is támogatva őket és családjukat a gyógyulás felé vezető úton. A kis betegek kérhetnek rózsaszín laptopot, közös fotózást kedvenc sztárszínészükkel, sportolójukkal vagy akár találkozót a walesi herceggel – a Csodalámpa igyekszik segíteni.

„Az AEGON Magyarország felelős vállalatként a kultúra támogatása mellett a rászorulók segítését is rendkívül fontosnak tekinti, igyekszik minél többet tenni mindkét területen. Azzal, hogy a pódiumest sorozatból befolyó összeg egy részével a beteg gyermekek álmainak teljesítését is segítjük majd, sikerül összekötnünk ezt a két célt” – mondja Zatykó Péter, az AEGON Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Különleges estek Grecsó Krisztiánnal, Dés Lászlóval és Dés Andrással

Mellettem_elfersz_plakat_kicsi_copy

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább