Közlemény kötelező ügyfél azonosításról

2019. június 26-ig minden élet-, és nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelünknek eleget kell tennie az azonosítási kötelezettségnek.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben (továbbiakban Pmt.) foglaltaknak* megfelelően 2019. június 26-ig minden élet-, és nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelünknek eleget kell tennie az azonosítási kötelezettségnek.

Kérjük, hogy az Azonosítási nyilatkozathoz mellékelje az érvényes személyi azonosító okmányáról és lakcímkártyájának kizárólag a címet tartalmazó oldaláról készített fénymásolatát.

Az Azonosítási nyilatkozatot innen töltheti le:

Elfogadott személyi azonosító okmányok:

  • kártya formátumú személyi igazolvány,
  • régi típusú személyi igazolvány
  • útlevél
  • kártya formátumú jogosítvány

(Az okmányok másolata a Pmt. 7.§ (8) bekezdése értelmében szükséges.)

A nyilatkozatot és a csatolt dokumentumokat küldje el az Aegon Magyarország Biztosító ZRt., 9401 Sopron, PF.: 22. címre.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül nem nyilatkoztathatjuk.

Kérjük, hogy a nyomtatvány kitöltésénél (nyomtatott nagybetűk), valamint a dokumentumok digitalizálásánál (szkennelés vagy fotózás) ügyeljen az olvasható minőségre! Köszönjük!

Fontos tudnia, hogy azonosítás hiányában a biztosító köteles az ügyleti megbízások (pl. kifizetés) teljesítését a fenti időponttól megtagadni.

 

Köszönjük együttműködését!

 

 

 

 

 

 

 

 

* A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 79. §-a értelmében a pénzügyi szolgáltató 2019. június 26-át követően köteles az ügylet teljesítését megtagadni, ha az ügyfél-átvilágítás eredményei 2019. június 26-án nem állnak teljeskörűen rendelkezésére.