Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Közlemény kötelező ügyfél-azonosításról

Fontos határidőre szeretnénk felhívni a figyelmét!

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben (továbbiakban Pmt.) foglaltaknak* megfelelően 2019. október 31-ig minden élet-, és nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelünknek eleget kell tennie az azonosítási kötelezettségnek.

Kérjük, hogy az Azonosítási nyilatkozathoz mellékelje az érvényes személyi azonosító okmányáról és lakcímkártyájának kizárólag a címet tartalmazó oldaláról készített fénymásolatát.

Adatlap természetes személy azonosításához innen tölthető le:

ADATLAP természetes személy azonosításához

ALT-PMA-TSZA-230801-digitális

Elfogadott személyi azonosító okmányok:

  • kártya formátumú személyi igazolvány + lakcímkártya
  • régi típusú személyi igazolvány
  • útlevél
  • kártya formátumú jogosítvány

(Az okmányok másolata a Pmt. 7.§ (8) bekezdése értelmében szükséges.)

A nyilatkozatot és a csatolt dokumentumokat küldje el az Aegon Magyarország Biztosító ZRt., 9401 Sopron, PF.: 22. címre.

Amennyiben online intézné az ügyfél-azonosítást, megteheti weboldalunkon is a gombra kattintva. Válassza a Kötelező ügyfél-azonosítás (PM 2017. évi LIII. törvény) menüpontot!

Online azonosítás

Kérjük, vegye figyelembe, hogy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül nem nyilatkoztathatjuk.

Kérjük, hogy a nyomtatvány kitöltésénél (nyomtatott nagybetűk), valamint a dokumentumok digitalizálásánál (szkennelés vagy fotózás) ügyeljen az olvasható minőségre! Köszönjük!

Fontos tudnia, hogy azonosítás hiányában a biztosító köteles az ügyleti megbízások (pl. kifizetés) teljesítését a fenti időponttól megtagadni.

Köszönjük együttműködését!

 

* A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 79. §-a értelmében a pénzügyi szolgáltató október 31-ét követően köteles az ügylet teljesítését megtagadni, ha az ügyfél-átvilágítás eredményei 2019. október 31-én nem állnak teljeskörűen rendelkezésére.

 

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább