Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Közel 330 milliós kárt okozott Nárcisz

Budapestről és Pest megyéből érkezett a legtöbb bejelentés az Aegonhoz

2017. október 31. – Kedd reggelig több mint 2500 meteorológiai kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítási piac vezető biztosítójához, az Aegonhoz a „Nárcisz” szélvihart követően. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 330 millió forint, az átlagkár 130 ezer forint. A legtöbb bejelentés Pest megyéből és a fővárosból érkezett az Aegon Magyarországhoz.

Nárcisz névre keresztelték el az a szélvihart, amely október utolsó hétvégéjén söpört végig az országon. Az Aegon Magyarország adatai szerint elsősorban Budapest és Pest megyében okoztak nagy károkat. A legtöbb bejelentés Budapestről (205 db) és Ceglédről (78 db) érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz. Kedd reggelig összesen több mint 2500 meteorológiai kárt jelentettek az ügyfelek, de a biztosító szakemberei számítanak rá, hogy ez a szám emelkedni fog.

A károk többsége viharkár (1335 db), de sok a beázás (69 db) és az idegen test rádőlése (37 db) miatti bejelentés is.

Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 330 millió forint, az átlagkár 130 ezer forint.

Az Aegon szakemberei továbbra is azt javasolják, mindenki figyelje az időjárásjelentést, valamint a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalait is érdemes figyelni, hiszen itt a legfontosabb híreket és tanácsokat gyűjtik össze a hivatalos szervek. Emellett feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább