Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Egyre több kockázatot vállalnak a magyar befektetők

A megváltozott gazdasági környezet elhozta az alapok korszakát

Az alacsony alapkamat és az eltűnő infláció új befektetési stratégiákra készteti az embereket Magyarországon. Egyre többen fordulnak a befektetési és eszközalapok felé, ezeken belül is rohamosan nő a magasabb kockázatú abszolút hozam és származtatott alapok aránya – derült ki az Aegon Prémium legutóbbi ügyfélklub rendezvényén. Az Aegon Magyarország a kibontakozó trendnek megfelelően májustól példátlanul széles befektetési portfoliót kínál.

Magyarországon eltűnőben az infláció, és ennek következtében a kamatok is. Az elemzők várakozásai szerint a jegybank akár 2 %-ra is csökkentheti az alapkamatot a következő időszakban, kamatemelési ciklus pedig 2015 előtt nem várható. Az Európai Központi Bank (EKB) által meghatározott jelenleg 0,25 %-os alapkamat belátható időn belül nullára csökkenhet, sőt, akár negatívba is fordulhat. Ez a gazdasági környezet új stratégiákra készteti az embereket, a befektetések összetétele átalakul – derült ki az Aegon Prémium legutóbbi ügyfélklub rendezvényén.

Eljött az alapok ideje: a befektetési és eszközalapok iránti kereslet robbanásszerűen nőtt az elmúlt időszakban, 2013-ban 35%-kal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon. A trend az idén is folytatódott, az alapok mára több mint 5.000 milliárd forintot kezelnek. Az állomány kétharmada még alacsony kockázatú, rohamosan nő azonban a magasabb kockázatú abszolút hozam és származtatott alapok aránya. – Az emberek jól és logikusan reagálnak a megváltozott körülményekre. Megértették, hogy vége annak a korszaknak, amikor semmit nem kellett tenniük, és magas reálkamatot érhettek el egyszerűen a betétek révén. A magyar befektetők egyre nyitottabbak a kockázatvállalás iránt – mondta Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing és értékesítési igazgatója a rendezvényen.

A magyarázat részben az alacsony betéti kamatokban, részben a kötvényalapok ellaposodó árfolyamgörbéjében keresendő. – Tőkemágnesként most az abszolút hozam alapok viselkednek: néhány év alatt több mint 600 milliárd forint vagyont kezelő alapkategóriává váltak – hívta fel a figyelmet a szakember, aki bemutatta az OTP Prémium Származtatott Alap működését, előnyeit.

Az OTP Prémium Származtatott Alap mögött 5 portfolió manager kezelésében 6 abszolút hozam alap áll. Ez a diverzifikáció és a managerek eltérő befektetési stratégiája biztosítja, hogy az alap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és 2011-es indulásától számítva kétszámjegyű évesített pozitív hozamot ért el.

– Nem véletlen, hogy májustól az Aegon Prémium Üzletág példátlanul széles befektetési portfóliót kínál. Ügyfeleink 13 hazai és nemzetközi alapkezelő 35 válogatott alapjában helyezhetik el pénzüket. Olyan kiváló termékek kínálunk mint a JPMorgan Highbirdge US STEEP, a Fidelity Global Dividend, a Fidelity Amerika, az Equilor Fregatt Prémium Kötvény Alap és a Concorde Részvény Alap – mondta Havas Gábor, a Prémium Üzletág vezetője.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább