Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Az Aegon is csatlakozott a WWF Föld Órája programhoz

Idén az Aegon is csatlakozott a világ legnagyobb önkéntes akciójához, a WWF Föld Órája programhoz, amely az energiatakarékosságra és az életmódunk újragondolására buzdít. A környezetvédelemért azonban a nagyszabású akciókon túl a hétköznapok során is rengeteget tehetünk.

Az Aegon munkatársait és ügyfeleit is arra kéri, csatlakozzanak az akcióhoz, és március 29-én 20.30 órakor legalább egy órára kapcsolják le a villanyt és áramtalanítsák elektromos berendezéseiket.

2007 óta minden márciusban a Föld Órája akció keretében egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. A globális villanyoltás szimbolikus cselekedet. A környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira irányítja a figyelmet, egyben bemutatja, hogy a problémák leküzdhetőek, ha készek vagyunk összefogni a megoldás érdekében. 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztáscsökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

Az Aegon mint pénzügyi szolgáltató vállalat környezetre gyakorolt hatása viszonylag csekély. Ennek ellenére elkötelezett abban, hogy csökkenti a vállalat ökológiai lábnyomát: növeli az újrahasznosítást, csökkenti a hulladékmennyiségét, racionalizálja a nyersanyag felhasználást, és minimalizálja üzleti utazásainak számát. Az Aegon Környezetvédelmi Politikája hangsúlyozza a környezet tiszteletét, az energiatakarékosságot és a hulladékmennyiség csökkentését. Számos országban – így Magyarországon is – a helyi vezetés bátorítja a dolgozókat, hogy ők maguk is járuljanak hozzá a környezetvédelmi célokhoz, ügyfeleinek pedig számos elektronikus megoldást kínál (online ügyfélszolgálat, e-posta).

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztáscsökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.

Az alábbiakban néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amellyel csökkenthetjük a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákat:

  • Kapcsoljuk le a villanyt a szobákban, ahonnan távozunk! Így az izzók élettartama hosszabb lesz és kevesebbe is kerül. Megéri energiatakarékos égőket használni, hiszen egy ilyen izzó is akár 400 kg szén-dioxid kibocsátás csökkenést eredményezhet.
  • Ne hagyjuk elektromos készülékeinket készenléti funkcióban! A televízió például stand by állapotban fogyasztja el energia felvétele 40%-át. A mosó- és mosogatógépeket töltsük meg teljesen és csak ekkor indítsuk el! Ne állítsuk túl hidegre hűtőnk és fagyasztónk hőmérsékletét! A hűtőnek 2-5 ºC, míg a fagyasztónak -15 ºC az ideális. Erre tényleg érdemes odafigyelni, a háztartásokban ugyanis a legnagyobb fogyasztók a fűtő- és fagyasztógépek, ezt követik a mosógépek, majd az irodatechnikai gépek, a sort pedig a világítás és egyéb kisebb elektronikus berendezések zárják.
  • Figyeljünk a hőszigetelésre! Lényeges a házak, lakások megfelelő szigetelése, a rosszul szigetelt falakon, tetőn, padlón keresztül a hő akár 50%-a is eltávozhat.
  • A fűtésre is fokozottan ügyeljünk! Ha csak 1 fokkal lejjebb vesszük a hőmérsékletet, a fűtésszámla akár egytizedével is csökkenhet, a háztartás pedig akár évente 300 kg szén-dioxidot is megtakaríthat. Egy érdekes takarékossági tipp: ha hőtükröket helyezünk a radiátorok mögé, akár 5-10%-kal is csökkenhet a gázszámlánk!
  • Használjuk a tömegközlekedést! Kevesen tudják, hogy átlagosan összes energiafogyasztásunk 31%-át fordítjuk a gépkocsira. Sokat takaríthatunk meg, illetve a környezetet is kíméljük, ha gyalogolunk, kerékpározunk vagy a tömegközlekedést használjuk!
  • Vásároljunk olyan terméket, amelynek csomagolása újrahasznosítható! Vásárlásaink során ne kérjünk műanyag vagy papírzacskót sem, ezzel is kíméljük a környezetet! A túlfogyasztást megakadályozhatjuk azzal is, ha szezonális terméket választunk, amelyet a közelben termeltek. Legjobb a piacon, a termelőktől vásárolni.
  • Válasszunk olyan kozmetikumokat, amelyek természetes alapanyagokból készülnek! Ezek a termékek lemosás után a vízbe kerülve sem okoznak környezetkárosítást.
  • Gyűjtsük szelektíven a szemetet! Ahol lehet, figyeljünk oda az újrahasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésére!
Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább