Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Az Aegon Alapkezelő Zrt.-nél biztonságban vannak a megtakarítások

Tisztelt Ügyfeleink! Tisztelt Partnereink!

Az elmúlt napokban és hetekben felszínre került „brókerbotrány” miatt számos ügyfél és befektető bizalma megrendült a hazai tőkepiaci szereplőkkel kapcsolatban. Sajnos az ilyen események a tisztességes és átlátható működésű piaci szereplők tevékenységét is megnehezítik, de hiszünk abban, hogy mindez hosszabb távon a piac tisztulásához és a prudens tevékenységek előtérbe kerüléséhez fog vezetni.

Fontosnak tartjuk tájékoztatni és megnyugtatni Önöket, hogy az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. az eljárás alá vont pénzpiaci szereplőkkel nem áll és nem állt kapcsolatban a portfoliókezelési és alapkezelési tevékenységével összefüggésben, illetve általuk kibocsátott kötvényeket és egyéb értékpapírokat nem tartott a kezelt portfólióiban, illetve alapjaiban. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. az általa kezelt befektetési alapokban jelenleg csak a nagy, elismert hitelminősítők által besorolt adóssággal rendelkező szuverén, illetve vállalati kötvényeket tart.

Szeretnénk kiemelni, hogy a magyarországi alapkezelők működése jól szabályozott, átlátható és sokszorosan ellenőrzött. Tevékenységük sokkal szűkebb, mint egy brókercégé vagy hitelintézeté, kizárólag az ügyfeleik által rájuk bízott vagyon kezelésével foglalkoznak, ráadásul az alapok és portfóliók eszközeit nem saját maguk őrzik, hanem minden esetben egy független letétkezelő – az Aegon Alapok esetében a Citibank és az Unicredit Bank – látja el ezt a feladatot.

Befektetési jegy vásárlásakor három szereplő – az adásvételt bonyolító forgalmazó, a befektetést végző alapkezelő és az értékpapírokat őrző letétkezelő elszámolási területei működnek együtt.

 

Aegon Alapkezelő

Az egész folyamat felépítése többszörös biztosítást tartalmaz, hiszen az egyes résztevékenységek szigorúan elválnak egymástól, és a szervezeti egységek függetlensége, illetve azok egymás általi ellenőrzése garantálja a biztonságos működést. Az Aegon Alapkezelő egy nagy nemzetközi pénzügyi csoport leányvállalataként nagyon erős tulajdonosi kontroll alatt áll, a belső ellenőrzési rendszert is a biztosítói és nemzetközi előírások alapján állították fel. Végül, de persze nem utolsósorban az Alapkezelőt és az alapokat is a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a PwC (PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.) ellenőrzi.

A világszerte 24 ezer főt foglalkoztató, az amszterdami mellett a New York-i tőzsdén is jegyzett Aegon-csoport teljes eszközállománya 370 milliárd eurót tesz ki; a cég méreténél és szakértelménél fogva jelentős biztonságot nyújt ügyfelei részére.

Köszönjük ügyfeleinknek, hogy bizalmukkal megtisztelnek minket és bízunk benne, hogy jelen levelünkkel sikerült eloszlatni az esetleg felmerülő kételyeket. Amennyiben további tájékoztatásra lenne szükségük, akkor az alábbi elérhetőségeinken várjuk kérdéseiket:

tel: 06/40 234-669
alapkezelo@aegon.hu

Budapest, 2015. március 11.
Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább