Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Az Aegon Alapkezelő az ÉV Hazai ESG Alapkezelője különdíjas

A 2023. április 19-én 10. alkalommal megrendezett Privátbankár.hu Klasszis díjátadóján – másodszorra is – az Aegon Alapkezelő nyerte el Az ÉV Hazai ESG Alapkezelője különdíjat.

A Privátbankár.hu 2022-ben új díjat alapított azzal a céllal, hogy a hazai alapkezelők fenntarthatóság iránti elkötelezettségét elismerje. Idén második alkalommal adták át a díjat.

Az Év Hazai ESG Alapkezelője különdíjra nagyon büszkék vagyunk. Egyrészt azért mert a tavalyi évben is nekünk ítélték ezt a rangos elismerést, másrészt azért mert az értékelési elv jól tükrözi a nemzetközi sztenderdeket a fenntarthatósági szempontok kiértékelésében. A pályázat során részletesen be kellett mutatni az ESG integrációs módszertanunkat és az általunk alkalmazott megközelítést.

Az Aegon Alapkezelő budapesti központjában dolgozó kollégák munkájának elismerése ez a díj, mely bizonyítja, hogy itthon is érdemes kiemelt figyelmet fordítani a fenntarthatósági szempontokra a befektetési alapok kezelésekor.

Ez az ESG szemlélet már jónéhány éve jelen van a vállalatunk stratégiájának kialakításában és a befektetési alapok mögöttes eszközeinek kiválasztásában.

Az Aegon Alapkezelő termékpalettájában két SFDR 8-as cikk besorolású alapot kezelünk, az elsők között indítottuk el Magyarországon ESG tematikus alapunkat, a VIG Feltörekvő Piaci ESG Részvény Befektetési Alapot és tavaly bővítettük a kínálatot VIG Maraton ESG Multi Asset Befektetési Alappal.

Nemzetközi módszertant követve, vegyítve az eseti jellegű kvalitatív ESG elemzést megkülönböztető módon tudjuk érvényesíteni a környezeti és társadalmi szempontok előmozdítását, egy jobb ESG jellemző elérése érdekében. Reményeink szerint itthon is meg fog térülni a fenntarthatósági szempontokra áldozott erőforrás a változó ügyféligények okán és a bővülő termékkínálat által.

ESG alapjaink egyre szélesebb körben érhetőek el ügyfeleink számára. Az Alapkezelő értékpapír számláján közvetlenül is megvásárolhatók ezek az alapok, valamit az Aegon biztosítási termékek mögötti eszközalap kínálatban is elérhetik ezeket az ügyfeleink.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább