Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A jégkorongozók is csatlakoztak az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! programhoz

A kézilabda-, a vízilabda- és az atlétikai szövetség után most a Magyar Jégkorong Szövetség is csatlakozik a Szent István Egyetemen működő Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! programhoz. A program három éve azért jött létre, hogy segítse a versenyszerűen sportoló fiatalokat abban, hogy egyetemi éveik alatt se kelljen lemondaniuk sportkarrierjükről. Az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! támogatói mai kerekasztal-beszélgetésükön arról határoztak, hogy a jelenleg a gödöllői Szent István Egyetemen működő programot olyan mintaprogrammá alakítják, amelyhez a jövőben több egyetem is csatlakozhat.

Három évvel ezelőtt indult el az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! program a gödöllői Szent István Egyetemen azzal a céllal, hogy a továbbtanulni vágyó, de a sportot is versenyszerűen űző diákoknak ne kelljen feladniuk sportkarrierjüket, amikor egyetemre mennek. A program eddigi eredményeiről és a továbblépési lehetőségekről tartottak ma kerekasztal-beszélgetést a programban részt vevő szervezetek, a program nagykövetei, élvonalbeli sportolók. A konferencián részt vett Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Zatykó Péter, a főtámogató Aegon Magyarország vezérigazgatója, valamint Dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem intézményvezetője is.

Simicskó István a sajtótájékoztatón kiemelte: a sportolói életpálya-modellre vonatkozó elképzelések teljes mértékben összhangban vannak a kormányzat által megfogalmazott célokkal. „Azt szeretnénk, hogy a tanulni szándékozó sportoló fiataloknak ne kelljen választaniuk: tanulnak vagy sportolnak. Ezzel a programmal mindkettő lehetővé válik.” – fogalmazott az államtitkár. „A szövetségekkel, egyetemekkel, sportolókkal történő együtt gondolkodás és közös munka, a sportágak lehetőségeinek, terveinek megismerése, az 5 látvány-csapatsportág mellett a 16 kiemelt sportág fejlesztése óriási lehetőségeket biztosít a magyar sportnak és a fiatal, tanulni szándékozó sportolóknak is.”- tette hozzá.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan hosszú távú kezdeményezést valósítottunk meg, amellyel közösségünket és a jövő generációját támogatjuk. Bízunk abban, hogy az Aegon – SZIE Tanulj és sportolj! programnak sikerül végleg leszámolnia azzal a sztereotípiával, amivel nagyon sokszor találkozunk: a tanulás és a sport együtt nem megy. Szeretnénk, ha egyszer olimpiai bajnokot és Nobel-díjast is ünnepelhetnénk egy személyben!” – mondta Zatykó Péter, a program névadó szponzorának, az Aegon Magyarország vezérigazgatója, aki további támogatásukról biztosította a program résztvevőit.

A rendezvény résztvevői elérkezettnek látták az időt arra, hogy az eddig csak a Szent István Egyetemen elérhető programot jövő szeptemberre egy olyan mintaprogrammá fejlesszék, amelyet a jövőben bármely egyetem átvehet. Ennek néhány fontos eleme az elmúlt három évben már megvalósult, hiszen több rangos sportszövetség csatlakozott a programhoz, a mai a napon épp a Magyar Jégkorong Szövetséggel írták alá az együttműködési megállapodást a program képviselői.

Annak érdekében, hogy az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! program mintaprogrammá váljon, a szövetségek hivatalos kapcsolattartót neveznek ki, akik a program és a szövetségek közötti koordinációt végzik majd, emellett a sportszövetségek segítenek az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! programot megismertetni az utánpótlás edzőkkel, a sportoló fiatalok szüleivel, valamint segítik a velük való rendszeres kapcsolattartást is.

Az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! program keretében ősztől kerül bevezetésre a Sportkártya is, amellyel a diákok sport- és kulturális tevékenységeken vehetnek kedvezményesen részt. A kártyát már más egyetemek diákjai is használhatják, az összegyűjtött pontokat beváltva színházjegyeket, könyveket vásárolhatnak, vagy az egyetemük sportköreit látogathatják kedvezményesen.

A konferenciával egy időben elindul a program hivatalos honlapja is, a www.tanuljessportolj.hu, ahol az érdeklődő tanulók, szülők és egyesületek is megtalálnak minden fontos információt.

A kerekasztal-beszélgetésen résztvevő szövetségek és sportolók:

  • Magyar Atlétikai Szövetség: Gyulai Miklós elnök
  • Magyar Jégkorong Szövetség: Kovács Zoltán főtitkár, Kovács Csaba alelnök, Szuper Levente egykori válogatott jégkorongozó, Nagy Attila utánpótlás igazgató
  • Magyar Kézilabda Szövetség: Lukács Zsuzsanna ügyvezető igazgató, Juhász István szakmai igazgató, Kökény Beatrix egykori válogatott kézilabdázó,
  • Magyar Labdarúgó Szövetség: Szalai László képzési igazgató
  • Magyar Futball Akadémia: Herczeg Vince általános igazgató
  • Magyar Vízilabda Szövetség: Kásás Zoltán edzőképzésért felelős igazgató, Merész András, a női válogatott kapitánya
  • Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége: Mészáros Lajos MOB sportági igazgató Simics Judit egykori válogatott kézilabdázó, a program koordinátora
  • Magyar Olimpiai Akadémia: Dr. Jakabházyné Mező Mária főtitkár
Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább