Aegon Nemzetközi Nyugdíjkutatás

Aegon Nyugdíjkutatás országjelentés 2019

 

Az új társadalmi közmegegyezés:
egyének felkészítése egy átalakuló világban

 

AEGON NYUGDÍJ-FELKÉSZÜLTSÉGI KUTATÁS
2019 Magyarország – Országjelentés

 

Elolvasom

A nemzetközi Aegon csoport 2012 óta végez kutatást az emberek nyugdíjjal kapcsolatos attitűdjeiről és felkészültségéről.

Jelenleg 15 ország több mint 15.000 aktív, illetve már nyugdíjas megkérdezett részvételével. A kutatás személyes, számos témát felölelő interjú módszerével készül minden év januárjában és februárjában.

Az Aegon kifejlesztett egy nyugdíjra való felkészültséget mérő indexet – Aegon Retirement Readiness Index (ARRI). A mutató öt szempontot vizsgál súlyozva – a felelősséget, a tudatosságot, a megértést, a tervezést és a megtakarítást.

sajtóközlemények

Sajtóközlemények

Olvassa el korábbi híreniket
Tovább

Infógrafikák

Tények, információk, adatok
Tovább

sajtóközlemények

Korábbi jelentések

Olvassa el a többi jelentést is
Tovább

 

Szakmai partnerek

Aegon Center for Longevity and Retirement

Az Aegon Center for Longevity and Retirement (ACLR) az Aegon meghívott szakértőinek közreműködésével az amerikai, európai és ázsiai kontinensről kutatásokat készít, tájékoztatja a közvéleményt és elősegíti az egész világra kiterjedő párbeszédet a várhatóan hosszabb élettartamot, az elöregedő társadalmakat és a nyugdíjaskori biztonságot érintő globális trendekről és lehetőségekről.

Tovább

Transamerica Center for Retirement Studies®

A Transamerica Center for Retirement Studies (TCRS – Transamerica Nyugdíjkutató Központ) a non-profit magánalapítványként működő Transamerica Intézet egyik divíziója. A TCRS feladata kutatások lebonyolítása és az amerikai lakosság tájékoztatása a nyugdíjaskori pénzügyi biztonság megteremtését szolgáló megtakarításokkal kapcsolatos trendekről, témákról és lehetőségekről. A Transamerica Intézet anyagi támogatása két forrásból, a Transamerica Életbiztosítótól és annak kapcsolt vállalkozásaitól, valamint harmadik felektől származik. A TCRS munkatársai nem adhatnak nyugdíjtervezési, befektetési, jogi és adózással kapcsolatos tanácsokat. TCRS a Twitteren @TCRStudies.

Tovább

Instituto de Longevidade Mongeral Aegon

A nonprofit szervezet célja, hogy kikövezze az utat a braziloknak a hosszabb és jobb élet felé. A munka, a városok és az oktatás a szervezet fő profilja; megalkották a Hosszú Élettartam Indexet, és információs honlapot tartanak fenn.

Tovább