Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Aegon Művészeti Díjasok Kapolcson

35 fok, szikrázó napsütés, sehol egy felhő – lehetne ennél jobb idő egy tóparti programhoz?

A tavalyi Szigeten indult, az idei Margó Irodalmi Fesztiválon folytatódott, és mostanára haladó hagyomány lett a fesztiválszezonban felolvasó, zenélő és beszélgető Aegon-díjas író.

A sorozat augusztus 2-án folytatódik a Balaton északi partján, Kapolcson, a Művészetek Völgyében, ahol több Aegon-díjas művész is fellép.

Az idei díjazottat, Barnás Ferenc írót Winkler Nóra kérdezi irodalomról, utcai zenéről, tanításról és képzőművészetről, az est címe: A másik Barnás. (Barnás Ferenc A másik halál című könyvéért kapta idén a rangos elismerést.) Őt Grecsó Krisztián követi a társdíjasául választott Szabó Balázzsal: közös zenék, kedvenc versek, összeszokott csapat egy órában. A végén Grecsó marad, és a Rájátszásban is zenél egyet.

Az Aegon Művészeti Díj létrehozásakor az egyik fontos cél az olvasás népszerűsítése volt, ezt szeretnénk erősíteni a fesztivál-szereplésekkel éppúgy, mint az ősztől elérhető középiskolai óravázlatokkal. Szeptembertől az összes eddigi Aegon-díjas író és költő (Spiró György, Rakovszky Zsuzsa, Térey János, Jónás Tamás, Csaplár Vilmos, Esterházy Péter, Grecsó Krisztián és Barnás Ferenc) díjnyertes művéről oktatási segédanyag készül, a Magyartanárok Egyesülete szakmai felügyeletével, a kortárs irodalom iránt nyitott pedagógusok közreműködésével.
Az óravázlatok a Díj honlapján és FB-oldalán ingyenesen hozzáférhetőek lesznek szeptember elejétől.

És addig is – Aegon-díjas művészek Kapolcson, a Palya-udvarban augusztus 2-án, az alábbi időpontokban:

  • 18.00 A másik Barnás – Winkler Nóra beszélget Barnás Ferenccel
  • 19.30 Grecsó Krisztián és Szabó Balázs népzenész közös estje
  • 21.30 Rájátszás, benne: Grecsó Krisztián

További információk:
www.aegondij.hu
www.facebook.com/aegondij

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább