Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A Margó Irodalmi Fesztivál kiemelt támogatója az Aegon Művészeti Díj

A Margó Irodalmi Fesztivál támogatója az idén 10 éves jubileumát ünneplő Aegon Művészeti Díj.

A díj jó példája annak, hogy két távoli terület – a művészet és a pénzügyek világa is közel kerülhet egymáshoz. Az eltelt 10 év alatt a díj a legnagyobb presztízsű magán irodalmi elismeréssé vált és az Aegon neve mára ugyanolyan biztonságot, kiszámíthatóságot jelent a művészetben is, mint a biztosítási szakmában.

“Ünnepi pillanat, amikor kiderül, melyik a díjazott mű és látjuk örülni a szerzőt. A boldog nyertes kezét nem engedjük el, a díjhoz kapcsolódó programokkal a nyertes mű, tágabban pedig a kortárs irodalom népszerűsítése a célunk.” – mondta Drevenka Edit, az Aegon Magyarország PR igazgatója.

Az Aegon-díj az eltelt 10 év alatt komplex kultúratámogatási programmá vált, amellyel az alapító szándéka kiemelkedő szépirodalmi értékek létrejöttét segíteni, illetve tágabb közönséggel is megismertetni ezeket az értékeket.

Az Aegon és a Margó célja tehát hasonló: kivinni az irodalmat a zárt szobákból és megnyerni a fiatalokat a kortárs irodalomnak. Az első fesztiválos próbálkozás – 101 Grecsó a Szigeten – sikere után 2013-tól támogatja az Aegon a Margó Irodalmi Fesztivált, ahol az írók laza, oldott, fesztiválhangulatban is megmutatkoznak.

“Ez a fajta találkozás az irodalommal, a zenével a közönségünknek és személyesen nekünk is nagyon tetszik. Mára hagyománnyá vált, hogy a nyertes mű szerzője – idén Péterfy Gergely – a Margón adja első pódiuminterjúját, ezek rendszerint személyes hangvételű, nagyon szórakoztató estek. A korábbi díjazottaink közül is sokan rendszeresen fellépnek a Margón, nem túlzás azt mondani, hogy az Aegon Művészeti Díj a kortárs irodalom legjobbjait “biztosítja” a fesztivál számára.” – tette hozzá Drevenka Edit.

PROGRAMOK

Június 3., 18:30

Petőfi Irodalmi Múzeum

Aegon 10 – portréfilmfüzér

Rendező: Ruszthi Zsolt

Egy évtized, tíz nagy könyv, tíz nyertes.

Grecsó autót vett a díjból, Csaplár egy kiskocsmába jár sztorikat gyűjteni, Térey nem szeretné, ha szobrot állítanának neki, Barnást leginkább az éberség foglalkoztatja: tíz szubjektív portréfilm.

https://www.facebook.com/events/378241689028236/

 

Június 4., 18:00

Dumaszínház

A sántakutya: Barnás // Csaplár // Esterházy // Péterfy // Spiró

A sántakutyában ismert művészek, tudósok és kulturális szereplők mesélnek történeteket saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról – őszintén.

Júniusban különkiadással jelentkezik A sántakutya, és a Margó Irodalmi Fesztivál keretében öt Aegon-díjas író áll a színpadra igazmondó monológjaival.

A sántakutya vendégei: Barnás Ferenc, Csaplár Vilmos, Esterházy Péter, Péterfy Gergely, Spiró György

https://www.facebook.com/events/760317740755667/

 

Június 5., 18:30

Petőfi Irodalmi Múzeum

AEGON-DÍJ 2015: PÉTERFY GERGELY   

Moderátor: Winkler Nóra

Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman barátságát írta meg Kitömött barbár című regényében 2015 Aegon-díjasa, Péterfy Gergely. Soliman a mai Nigéria területén született, és rabszolgaként először Marseille-be, később Bécsbe került, ahol már szabad emberként lett a liechtensteini herceg házitanítója, majd bejáratos a legfelsőbb körökbe. Beszélgetés idegenségről, barátságról és sikerről.

https://www.facebook.com/events/451763798332765/

 

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább