Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

41 fiatal tehetséget díjaznak az Országos Tehetségnapon

41 fiatal tehetséget díjaznak összesen ötmillió forint értékben szombaton, a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita asszony fővédnökletével megrendezésre kerülő Országos Tehetségnapon, – mondta el Bajor Péter projektmenedzser, az Új Széchenyi Terv kiemelt projektjeként megvalósuló Tehetséghidak Program szerdai sajtótájékoztatóján. A rangos eseményen kinevezik a Magyar Tehetség Nagyköveteit is: a megbízást idén Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, Danyi András rendező-operatőr és Veiszer Alinda riporter-műsorvezető veszi át.

„Fókuszban a fiatalok” – Ezzel a mottóval, ünnepélyes keretek között, Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége fővédnökletével rendezik meg szombaton az immár hagyományosnak tekinthető Országos Tehetségnapot, mely idén egyúttal a Tehetséghidak Program nyitórendezvénye is. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) szervezésében megvalósuló esemény célja, hogy széles körben felhívja a figyelmet a tehetséggondozás ügyére.

Az idei eseményen harmadszor veszik át megbízásukat a Magyar Tehetség Nagykövetei, akik a következő öt évben vállalják, hogy tudatosan példát mutatnak a jövő fiatal reménységeinek és támogatják a Kárpát-medencei tehetségsegítő szervezetek munkáját. A tehetségnagyköveti címet idén Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, és Danyi András rendező-operatőr és Veiszer Alinda riporter-műsorvezető kapja meg.

Az Országos Tehetségnap kiemelt eseménye a felfedezett tehetségek díjazása. A Felfedezett tehetségek összesen ötmillió forint ösztöndíjban részesülnek. A MATEHETSZ Felfedezettjeink 2013 programja keretében 3 fődíjas és 4 különdíjas tehetséget ismernek el, a támogatás forrása a MATEHETSZ számára befolyt állampolgári adófelajánlás. A pályázat sikerének köszönhetően a 20 éves AEGON Magyarország fő támogatóként állt a Felfedezettjeink 2013 mögé az Érd el a célodat! program létrehozásával, melynek keretében további 38 tehetség részesül több mint négymillió forint támogatásban. Az Érd el a célodat! program díjait Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese adja át az Országos Tehetségnapon.

A két akciót valamely művészeti ágban, tudományterületen, sportban vagy szakmában tehetséges fiatalok számára hirdették meg. A tehetségtámogatást elsősorban azoknak szánták, akik céltudatosan készülnek valamely versenyre, előadásra, kiállításra, és akik a tehetségük fejlesztése érdekében a kötelező iskolai foglalkozások mellett tehetséggondozó műhelyek, szakkörök munkájában is részt vesznek.

Az Országos Tehetségnap során az ország öt hátrányos helyzetű térségéből érkező 160 tehetséges fiatal a Tehetséglabirintusban tesztelheti magát különböző területeken, és hívhatja föl a figyelmet kiemelkedő képességeire.

Az Országos Tehetségnap egyúttal a közel kétmilliárd forintos Európai Uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában megvalósuló Tehetséghidak Program nyitórendezvénye is. A 2014-ig tartó program legfőbb célja a kapcsolat megteremtése, egyfajta „hídképzés” a tehetséggondozás hálózatának eddig elszigetelt elemei között. A cél elérésével a tehetséggondozás újabb fejlesztési lépése valósul meg, elősegítve többek között a tehetségek közötti eredményes és hatékony együttműködést.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább