Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Archívum: Eszközalapok közzétételei – 2021

Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2021. december 11-én (szombaton) általános értékelési szünnapot tart, a Biztosító összes eszközalapjára vonatkozóan.

(2021. november 17.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2021. november 9-i dátummal a Biztosító a következők szerint, a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett változásokhoz igazodva módosítja az alábbi eszközalapok befektetési politikáját.

A módosításban a következő eszközalapok érintettek:

  • Aegon Tempó Allegro 8 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempó Allegro 9 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempó Allegro 10 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Fidelity Global Consumer Industries Részvény Pro Eszközalap (HUF)
  • Fidelity Global Multi Asset Income Abszolút Hozamú Pro Eszközalap (HUF)

A módosításban érintett eszközalapok befektetési politikái a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett befektetési politika változásokhoz igazodva módosulnak.

A Fidelity Global Consumer Industries Részvény Pro Eszközalap (HUF) esetén a befektetési politika módosítása mellett az alábbiak is módosulnak:

  • az eszközalap neve „Fidelity Sustainable Consumer Brands Részvény Pro Eszközalap (HUF) ”-ra módosult;
  • a mögöttes befektetési alap neve: „Fidelity Funds – Sustainable Consumer Brands Fund”-ra módosult;

A Fidelity Global Multi Asset Income Abszolút Hozamú Pro Eszközalap (HUF) esetén a befektetési politika módosítása mellett az alábbi is módosult:

  • az eszközalap neve: „Fidelity Global Multi Asset Income Vegyes Pro Eszközalap (HUF)”-ra módosult;

A felsorolt módosítások nem változtatják meg az érintett eszközalapok alapvető befektetési célját, jellemző földrajzi és szektoriális kitettségét, referenciaindexét, és az eszközalapokra jellemző kockázatokat. Az említett változások egyike sem változtatja meg az érintett eszközalapok kockázati szintjét. Az átdolgozott eszközalapok befektetési politikája a Biztosító honlapján, az alábbi menüpont alatt érhető el 2021. november 9-től, termékenkénti bontásban:

https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

Az eszközalapok befektetési politikájával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről, legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2021. november 2.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. november 4-én a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: az orosz tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. november 5., péntek.

A fenti napon a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Russia Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. október 21.)


Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Aegon Radar árfolyamfigyelő szolgáltatást a szolgáltatásra vonatkozó feltétel 7. pontja alapján 2021. december 1. hatállyal megszüntetjük.

Az árfolyamfigyelő szolgáltatás megszüntetésével az árfolyamfigyelés vizsgálatok az összes érintett eszközalapra vonatkozóan minden érintett pénzalap tekintetében lezárulnak. A szolgáltatás megszűnését követően nem küldünk további figyelmeztető jelzést (e-mail vagy SMS) és nem hajtunk végre automatikus átcsoportosítást sem, illetve nem fogadunk be olyan ügyféligényt, amely az árfolyamfigyelő szolgáltatással kapcsolatos.

Jelen közzétételünk tájékoztató jellegű, az Aegon Radar árfolyamfigyelő szolgáltatás megszüntetése kapcsán Önnek nincs teendője.

Az eszközalapokkal kapcsolatos naprakész információkat – például az egyes termékek mellé elérhető eszközalapok köre, az eszközalapok befektetési politikájának, referenciaindexének, kockázati besorolásának módosítása – honlapunkon (https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html) tekintheti meg. Javasoljuk, hogy az eszközalapokra vonatkozó rendelkezései előtt látogasson el oldalunkra, hogy mindig a legfrissebb információk birtokában hozhassa meg döntéseit.

Az eszközalapokkal kapcsolatos további kérdéseivel forduljon bizalommal a tanácsadójához, vagy közvetlenül Társaságunkhoz.

Tisztelettel: AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.

(2021. október 21.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. október 28-29 között a befektetők érdekeinek védelme érdekében szünetelteti. A szüneteltetés oka a török piac zárva tartása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. november 2., kedd.

A fenti időszakban a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. október 13.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. által kezelt összes nyíltvégű befektetési alap értékelése szünetel 2021.szeptember 27-én.

A Biztosító a fenti napon a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • MKB Aktív Alfa Abszolút Hozamú Származtatott Eszközalap (HUF)
  • MKB PB TOP Abszolút Hozamú Származtatott Eszközalap (HUF)

(2021. szeptember 20.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2021. szeptember 1-i és 2021. szeptember 8-i dátummal a Biztosító a következők szerint, a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett változásokhoz igazodva módosítja az alábbi eszközalapok befektetési politikáját.

A 2021. szeptember 1-én hatályba lépő módosításokban a következő eszközalapok érintettek:

  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Pro Eszközalap (HUF)

 A 2021. szeptember 8-án hatályba lépő módosításokban a következő eszközalapok érintettek:

  • Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Pro Eszközalap (HUF)

A módosításban érintett eszközalapok befektetési politika módosításának oka, hogy megváltozott a mögöttes befektetési alapok befektetési célja, jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége, valamint a befektetési politikája.

A felsorolt módosítások nem változtatják meg az érintett eszközalapok javasolt minimális befektetési idejét és kockázati besorolását, valamint az eszközalapokra jellemző kockázatokat. Az említett változások egyike sem változtatja meg az érintett eszközalapok kockázati szintjét. Az átdolgozott eszközalapok befektetési politikája a Biztosító honlapján, az alábbi menüpont alatt érhető el 2021. szeptember 1-től és 2021. szeptember 8-tól, termékenkénti bontásban:

https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

Az eszközalapok befektetési politikájával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről, legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2021. augusztus 27.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. augusztus 30-án a befektetők érdekeinek védelme érdekében szünetelteti. A szüneteltetés oka a török piac zárva tartása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. augusztus 31., kedd.

A fenti időszakban a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. augusztus 23.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2021. július 15-i dátummal a Biztosító a következők szerint, a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett változásokhoz igazodva módosítja az alábbi eszközalapok befektetési politikáját.

A módosításban a következő eszközalapok érintettek:

  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Pro Eszközalap (HUF)
  • Aegon MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • Aegon MoneyMaxx Total Return Pro Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Allegro 10 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 5 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • HOLD 2000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD 2000 Vegyes Pro Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Pro Eszközalap (HUF)
  • Aegon Feltörekvő Piaci ESG Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Feltörekvő Piaci ESG Részvény Alapok Alapja Pro Eszközalap (HUF)

 

A módosításban érintett eszközalapok közül a következő felsorolásban szereplő eszközalapok befektetési politikái módosításának oka, hogy megváltozott a mögöttes befektetési alapok javasolt minimális befektetési ideje és kockázati besorolása:

  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Pro Eszközalap (HUF)
  • Aegon MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • Aegon MoneyMaxx Total Return Pro Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Allegro 10 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 5 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • HOLD 2000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD 2000 Vegyes Pro Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Pro Eszközalap (HUF)

 

A módosításban érintett eszközalapok közül a következő felsorolásban szereplő eszközalapok befektetési politikái és referencia indexei a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett befektetési politika változásokhoz igazodva módosultak:

  • Feltörekvő ESG Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Feltörekvő Piaci ESG Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Feltörekvő Piaci ESG Részvény Alapok Alapja Pro Eszközalap (HUF)

 

A felsorolt módosítások nem változtatják meg az érintett eszközalapok alapvető befektetési célját, jellemző földrajzi és szektoriális kitettségét, és az eszközalapokra jellemző kockázatokat. Az említett változások egyike sem változtatja meg az érintett eszközalapok kockázati szintjét. Az átdolgozott eszközalapok befektetési politikája a Biztosító honlapján, az alábbi menüpont alatt érhető el 2021. július 15-től, termékenkénti bontásban:

https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

Az eszközalapok befektetési politikájával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről, legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2021. július 13.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. július 15-én a befektetők érdekeinek védelme érdekében szünetelteti. A szüneteltetés oka a török piac zárva tartása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. július 16., péntek.

Továbbá, az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. július 20. és 23. között a befektetők érdekeinek védelme érdekében felfüggeszti. A felfüggesztés oka a török piac zárva tartása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának felfüggesztését követő első forgalmazási nap: 2021. július 26., hétfő.

A fenti időszakokban a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapokat tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. július 13.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. június 14-én a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: az orosz tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. június 15., kedd.

A fenti napon a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Russia Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. június 11.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. május 19-én a befektetők érdekeinek védelme érdekében szünetelteti. A szüneteltetés oka: a török tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. május 20. csütörtök.

A fenti időszakban a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. május  14.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az SPDR® Gold Shares befektetési jegy esetében a folyamatos forgalmazás 2021-ben a következő napokon szünetel:

  • Május 31.
  • Július 3.
  • Július 5.
  • Szeptember 6.
  • November 25.
  • November 26.
  • December 24.

A szüneteltetés oka az amerikai tőzsde zárva tartása.

A fenti napokon a Biztosító a következő eszközalap esetében értékelési szünnapot tart:

  • SPDR Gold Árupiaci Pro Eszközalap (HUF)

(2021. május 4.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. május 10-én a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: az orosz tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. május 11., kedd.

A fenti napon a Biztosító a következő eszközalap esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)

(2021. május 3.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Istanbull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. május 12-14 között a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: a török tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. május 17., hétfő.

A fenti napokon a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapokat tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. május 3.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. május 3-án a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: az orosz tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. május 4., kedd.

A fenti napon a Biztosító a következő eszközalap esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)

(2021. április 21.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. április 23-án a befektetők érdekeinek védelme érdekében szünetelteti. A szüneteltetés oka: a török tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. április 26. hétfő.

A fenti időszakban a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Pro Eszközalap (HUF)

(2021. április 13.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1054 Budapest, Akadémia u. 6., cégjegyzékszám: 01-10-043917) által eszközölt változásokat 2021. április 1-i dátummal a Biztosító a hatályos befektetési politikájában átvezeti, a Raiffeisen Spektrum (RUL-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz választható, alábbi eszközalapnál:

Raiffeisen Részvény Eszközalap (HUF)

A Raiffeisen Részvény Eszközalap (HUF) esetén a befektetési politikába bekerült a mögöttes befektetési alap referenciaindexe, amely a 33,75% PTXEUR + 18% CTXEUR + 15,75% ROTXEUR + 3,75% CROXEUR + 3,75% SBITOP + 15% HTXEUR + 10% RMAX index.

A referenciaindex befektetési politikába történő bekerülése nem változtatja meg az érintett eszközalap befektetési célját, jellemző földrajzi és szektoriális kitettségét, ajánlott tartási idejét, kockázati besorolását, befektetési stratégiáját, befektetési univerzumát, az eszközalapra jellemző kockázatokat és várható jövőbeli hozamát, ezáltal nem befolyásolja az érintett eszközalap kockázati szintjét.

(2021. március 26.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2021. április 1-i dátummal a Biztosító a következők szerint, a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett változásokhoz igazodva módosítja az alábbi eszközalapok befektetési politikáját.

A módosításban a következő eszközalapok érintettek:

  • Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Közép-Európai Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Maraton Aktív Vegyes Eszközalap (HUF)
  • Aegon MegaTrend Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Nemzetközi Részvény Eszközalap (EUR)
  • Aegon Nemzetközi Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Pénzpiaci Eszközalap (HUF)
  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Andante 2 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 6 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 7 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Közép-Európai Részvény Eszközalap (HUF)
  • Külföldi Részvény Eszközalap (HUF)
  • MegaTrend Részvény Eszközalap (HUF)
  • Nemzetközi Részvény Eszközalap (HUF)
  • Orosz Részvény Eszközalap (HUF)
  • Pénzpiaci Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD Columbus Globális Értékalapú Származtatott Eszközalap (HUF)
  • HOLD Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)

A módosításban érintett eszközalapok közül a következő felsorolásban szereplő eszközalapok befektetési politikái a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett befektetési politika változásokhoz igazodva módosultak:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon MegaTrend Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Nemzetközi Részvény Eszközalap (EUR)
  • Aegon Nemzetközi Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Pénzpiaci Eszközalap (HUF)
  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)
  • IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Külföldi Részvény Eszközalap (HUF)
  • MegaTrend Részvény Eszközalap (HUF)
  • Nemzetközi Részvény Eszközalap (HUF)
  • Orosz Részvény Eszközalap (HUF)
  • Pénzpiaci Eszközalap (HUF)

A módosításban érintett eszközalapok közül a következő felsorolásban szereplő eszközalapok befektetési politikái módosításának oka, hogy megváltozott a mögöttes befektetési alapok javasolt minimális befektetési ideje és kockázati besorolása:

  • Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon Maraton Aktív Vegyes Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Andante 2 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 6 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 7 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD Columbus Globális Értékalapú Származtatott Eszközalap (HUF)
  • HOLD Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)

A módosításban érintett eszközalapok közül a következő felsorolásban szereplő eszközalapok befektetési politikái a mögöttes befektetési alapoknál bekövetkezett változásokhoz igazodva módosultak és emellett megváltozott a mögöttes befektetési alapok javasolt minimális befektetési ideje és kockázati besorolása is:

  • Aegon Közép-Európai Részvény Eszközalap (HUF)
  • Közép-Európai Részvény Eszközalap (HUF)

A felsorolt módosítások nem változtatják meg az érintett eszközalapok alapvető befektetési célját, jellemző földrajzi és szektoriális kitettségét, referenciaindexét, és az eszközalapokra jellemző kockázatokat. Az említett változások egyike sem változtatja meg az érintett eszközalapok kockázati szintjét. Az átdolgozott eszközalapok befektetési politikája a Biztosító honlapján, az alábbi menüpont alatt érhető el 2021. április 1-től, termékenkénti bontásban:

https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

Az eszközalapok befektetési politikájával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről, legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2021. március 5.)

 


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. március 8-án a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: az orosz tőzsde zárva tartása.
A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. március 9., kedd.
A fenti napon a Biztosító a következő eszközalap esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)

(2021. március 4.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2021. február 23-án a befektetők érdekeinek védelme miatt szünetelteti. A szüneteltetés oka: az orosz tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2021. február 24., szerda.

A fenti napon a Biztosító a következő eszközalap esetében értékelési szünnapot tart:

  • Aegon Russia Részvény Eszközalap (HUF)

(2021. február 16.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2021. február 16-ai dátummal a Biztosító egyes eszközalapok hatályos befektetési politikájában a következő tartalmi változtatásokat vezeti át.

  • Smart Money Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
    • bővül azon befektetési alapok köre, amelyeket a mögöttes befektetési alap 20%-os súlyt meghaladóan tarthat;
  • Aegon Smart Money Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
    • bővül azon befektetési alapok köre, amelyeket a mögöttes befektetési alap 20%-os súlyt meghaladóan tarthat;

Nem változik az érintett eszközalapok befektetési célja, jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége, befektetési stratégiája, befektetési univerzuma, valamint a mögöttes befektetési alap kockázati besorolása és javasolt minimális befektetési ideje, ezáltal nem változik az érintett eszközalapok kockázati szintje sem.

A fenti eszközalapok az Aegon Életpálya Program (WR-01), az Aegon Forte (AF-01), az Aegon Jövőszámla Extra (RA-04), az Aegon Mix, Matrix Future III., ECC Pension Plan (FTR-01), az Aegon Nyugdíjbiztosítás, Matrix Future II. (TR-02), az Aegon Optimum Invest (FT-02R), az Aegon Perfect, Everest (WAF-01), az Aegon Select, Matrix Value, Amsterdam Bridge (MF-02R), az Aegon Start, Aegon Lakás Start (RUL-02), az Aegon Viva (WIA-00), az Aranyfedezet 2000 (AFED/MMR, AFED2000), az Aranyfonal 2000 (AFON2000, AFO2000R), az Aranyforint 2000 (AFT2000E, AFT2000R, AFT2000), az Aranyforint 2000 II. (FT-01, FT-01R), a Benefit (WL-01, WL-01R), a Blife Életprogram (AF-03), a Bóbita, Staféta, Aegon Ösztöndíj Program (TX-01), a Dinasztia, Egyensúly (EN-01, EN-01R), az Életpálya Program (WR-01), az Erzsébet híd (WA-01), a Gyógyforrás, Mérföldkő, Távlat (TR-01, TR-01R), az Invest Plusz, Aktív Invest (FT-01, FT-01R), a MoneyMixx (AF-02), a Platinum, Matrix Economic (RA-03), a Raiffeisen Spektrum (RUL-01), a Rezidencia II. (RA-02), a Rezidencia Plusz (RA-01), a Szemünk fénye 2000 (SZF2000), a Távlat, Vénusz, Gyógyforrás, Baba-Mama Program (TR-01, TR-01R) és a Titanium, Matrix Future II. (RA-02) befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választhatók.

A változtatás oka, hogy az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) döntése értelmében, a fentiekben felsorolt eszközalapok mögöttes befektetési alapjának (Aegon Smart Money Befektetési Alapok Alapja) befektetési politikája módosul.

(2021. január 22.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a Raiffeisen Capital Management által kezelt befektetési alapok forgalmazását a Raiffeisen Bank Zrt. (székhely: 1054 Budapest, Akadémia utca 6., cégjegyzékszám: 01-10-041042) – az Alapkezelő erre vonatkozó döntése következményeként – 2021. év folyamán az alábbi napokon felfüggeszti. Ezeken a napokon az értékelés és az elszámolás is szünetel.

  • január 6.
  • április 2.
  • május 13.
  • május 24.
  • június 3.
  • október 26.
  • november 1.
  • december 08.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalapok érintettek:

  • Success Absolute Nemzetközi Vegyes Eszközalap (HUF)
  • Success Relative Nemzetközi Részvény Eszközalap (HUF)

A felsorolt szünnapok közül csak a 2021. október 26-a esik keddre, amely a Biztosító kínálatában érintett eszközalapok szokásos heti értékelési napja. Így a Biztosító az érintett eszközalapok esetén 2021. október 26-a helyett 2021. október 27-én tart értékelési napot.

(2021. január 5.)

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább