Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Archívum: Eszközalapok közzétételei – 2020

Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a HOLD Alapkezelő Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1123 Budapest, Alkotás utca 50.), az alábbi napon rendkívüli forgalmazási és elszámolási szünnapot tart:

2020. december 31. (csütörtök).

A fenti napon a Biztosító a következő eszközalapok esetében értékelési szünnapot tart:

  • HOLD 2000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD 3000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • HOLD Columbus Globális Értékalapú Származtatott Eszközalap (HUF)
  • HOLD Kötvény Eszközalap (HUF)
  • HOLD Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)

Csatolmány

(2020. december 15.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2020. október 28-án és 29-én a befektetők érdekeinek védelme érdekében szünetelteti. A szüneteltetés oka: a török tőzsde zárva tartása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2020. október 30. péntek.

A Biztosító a fentiek miatt 2020. október 28-án és 29-én értékelési szünnapot tart a következő eszközalapnál:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)

(2020. október 26.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2020. december 12-én általános értékelési szünnapot tart minden eszközalapjára vonatkozóan.

(2020. szeptember 7.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2020. szeptember 1-ei dátummal a Biztosító a következők szerint módosítja az alábbi eszközalapok befektetési politikáját.

A mögöttes befektetési alap névváltozása miatt módosul a következő eszközalapok befektetési politikája:

  • Aegon MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)

A következő eszközalapoknál a befektetési politika módosításának oka az, hogy megváltozott az egyik befektetési alap neve, amelynek befektetési jegyeibe a mögöttes befektetési alap befektethet:

  • Aegon Smart Money Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Smart Money Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Andante 1 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Andante 2 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Andante 3 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 4 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 5 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 6 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Moderato 7 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Allegro 8 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Allegro 9 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Aegon Tempo Allegro 10 Alapok Alapja Eszközalap (HUF)

A módosítás nem változtatja meg az érintett eszközalapok jellemző földrajzi és szektoriális kitettségét, kockázati besorolását, befektetési stratégiáját, befektetési univerzumát és várható jövőbeli hozamát, ezáltal nem befolyásolja az érintett eszközalapok alapvető befektetési célját vagy kockázati szintjét. Az átdolgozott eszközalapok befektetési politikája a Biztosító honlapján, az alábbi menüpont alatt érhető el 2020. szeptember 1-től, termékenkénti bontásban:

https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

(2020. augusztus 11.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2020. augusztus 29-én általános értékelési szünnapot tart minden eszközalapjára vonatkozóan.

(2020. július 29.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2020. július 30. és 2020. augusztus 3. között a befektetők érdekeinek védelme érdekében felfüggeszti. A szüneteltetés oka: a török tőzsde zárva tartása.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2020. augusztus 4., kedd.

A fenti időszakban a Biztosító a következő eszközalap esetében értékelési szünnapokat tart:

  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)

(2020. július 28.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1054 Budapest, Akadémia u. 6., cégjegyzékszám: 01-10-043917) az általa kezelt befektetési alapok befektetési jegyeinek tekintetében 2020. augusztus 29. (szombat) és 2020. december 12. (szombat) napokon forgalmazási, elszámolási és értékelési szünnapot tart. Ezeken a napokon a forgalmazás minden forgalmazási helyen szünetel.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalapok érintettek:

  • Raiffeisen Kamat Prémium Rövid Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Raiffeisen Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Raiffeisen Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Raiffeisen Részvény Eszközalap (HUF)

(2020. július 22.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2020. május 25-én és 26-án szünetelteti. A szüneteltetés oka: a török tőzsde zárva tartása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2020. május 27. szerda.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalapok érintettek:

  • IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aegon IstanBull Részvény Eszközalap (HUF)

(2020. május 14.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261) az általa kezelt Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2020. május 20-án szünetelteti. A szüneteltetés oka: az alap letétkezelő-váltása. A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának szüneteltetését követő első forgalmazási nap: 2020. május 21. csütörtök.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalap érintett:

  • Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Eszközalap (HUF)

(2020. május 11.)


Eszközalapok kínálatának módosításáról szóló közzététel

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2020. május 7-i dátummal a Biztosító a következők szerint módosítja a forintban jegyzett eszközalapjainak kínálatát.

Az Aegon Exclusive Nyugdíjbiztosítás (NY-02), az Aegon Prémium Silver Nyugdíjbiztosítás (NY-03), az Aegon Prémium Gold Nyugdíjbiztosítás (NY-04), az Aegon Exclusive (TR-04), az Aegon Prémium Silver (TR-05), az Aegon Prémium Gold (TR-06), az Aegon Prémium Platinum (TR-07), az Aegon Prémium Nyugdíjprogram (NYIA-01), az Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), az Aegon Premium (WIA-01), az Aegon Prestige (WIA-02) és az Aegon Prestige Invest (WIF-01R) befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékek kínálatából a Platina Pí Származtatott Eszközalap (HUF) eszközalap kerül kivezetésre.

A Biztosító a fenti eszközalapot az eszközalap mögöttes befektetési alapjának beolvadása és ezzel egyidejű megszűnése miatt vezeti ki.

A kivezetésre kerülő eszközalapba az érintett befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékek kapcsán 2020. április 28-át követően nem fogadunk be rendszeres, rendkívüli, vagy eseti díjbefizetést, továbbá ezekbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani. 2020. április 28-tól az új ajánlatok felvétele során a kivezetésre kerülő eszközalap már nem lesz kiválasztható.

Az eszközalap kivezetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen csoportosítja át az érintett befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékek eszközalap kínálatában elérhető, az általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt eszközalapba, amely az Aegon Pénzpiaci Eszközalap (HUF).

Az eszközalap kivezetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről, illetve a felsorolt befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékek módosított eszközalap-kínálatáról legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2020. április 23.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a HOLD Alapkezelő Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1123 Budapest, Alkotás utca 50.), a HOLD Columbus Globális Értékalapú Származtatott Befektetési Alap esetében a folyamatos forgalmazást 2020. május 11. – május 15. nap között szünetelteti. 2020. május 18-án a 2020. május 15-i értéknapra a HOLD Columbus Alap nettó eszközértékelése újra a normál ügymenet szerint történik.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalapok érintettek:

  • HOLD Columbus Globális Értékalapú Származtatott Eszközalap (HUF)

(2020. április 23.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2020. április 6-ai dátummal a Biztosító egyes eszközalapok hatályos befektetési politikájában a következő tartalmi változtatásokat vezeti át.

  • MKB Aktív Alfa Abszolút Hozamú Származtatott Eszközalap (HUF)
    • módosultak az eszközalapra jellemző alapvető kockázatok (új kockázatként megjelent a kamat- és a hitelkockázat).
  • MKB PB TOP Abszolút Hozamú Származtatott Eszközalap (HUF)
    • módosultak az eszközalapra jellemző alapvető kockázatok (új kockázatként megjelent a kamat- és a hitelkockázat);
    • kismértékben módosult az eszközalap befektetési célja.

Nem változott  az érintett eszközalapok jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége, befektetési horizontja és kockázati besorolása, befektetési stratégiája, befektetési univerzuma, ezáltal nem változott az érintett eszközalapok kockázati szintje.

A fenti eszközalapok az Aegon Exclusive Nyugdíjbiztosítás (NY-02), az Aegon Prémium Silver Nyugdíjbiztosítás (NY-03), az Aegon Prémium Gold Nyugdíjbiztosítás (NY-04), az Aegon Prémium Nyugdíjprogram (NYIA-01), az Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), az Aegon Exclusive (TR-04), az Aegon Prémium Silver (TR-05), az Aegon Prémium Gold (TR-06), az Aegon Prémium Platinum (TR-07), az Aegon Premium (WIA-01), az Aegon Prestige (WIA-02) és az Aegon Prestige Invest (WIF-01R) befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választhatóak.

A változtatás oka, hogy a MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38., cégjegyzékszám: 01-10-047118) döntése értelmében, a fentiekben felsorolt eszközalapok mögöttes befektetési alapjainak tekintetében módosultak a Kiemelt Befektetői információk elnevezésű dokumentumok.

(2020. április 2.)


Az elmúlt hetekben olyan események történtek, melyekre a tőkepiacokon nem volt korábban példa. Olvassa el rendkívüli befektetési tájékoztatónkat:


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. az összes nyíltvégű befektetési alap forgalmazását szünetelteti 2020. február 28-án és 2020. március 2-án.

A forgalmazási szünnapokon (2020. február 28.-án, és 2020. március 2.-án) befektetési jegy vételi és visszaváltási megbízás nem lesz adható, továbbá befektetési jegy vétel vagy visszaváltás elszámolására nem kerül sor. Ezek a forgalmazási szünnapok nem minősülnek sem forgalmazás-elszámolási napnak, sem forgalmazás-teljesítési napnak.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalapok érintettek:

  • MKB Aktív Alfa Abszolút Hozamú Származtatott Eszközalap (HUF)
  • MKB PB TOP Abszolút Hozamú Származtatott Eszközalap (HUF)

(2020. február 25.)


Eszközalapok befektetési politikájának módosulása

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2020. február 21-ei dátummal a Biztosító a következők szerint módosítja az alábbi eszközalapok befektetési politikáját.

Az Aegon Exclusive életbiztosítás (TR-04), az Aegon Exclusive nyugdíjbiztosítás (NY-02), az Aegon Forte (AF-01), az Aegon Lakás Start Életbiztosítás (RUL-02), az Aegon Multifund (MF-01R), az Aegon Perfect (WAF-01), az Aegon Premium (WIA-01), az Aegon Premium Gold életbiztosítás (TR-06), az Aegon Premium Gold Nyugdíjbiztosítás (NY-04), az Aegon Premium Nyugdíjprogram (NYIA-01), az Aegon Premium Platinum életbiztosítás (TR-07), az Aegon Premium Silver életbiztosítás (TR-05), az Aegon Premium Silver Nyugdíjbiztosítás (NY-03), az Aegon Prestige (WIA-02), az Aegon Prestige Invest (WIF-01R), az Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), az Aegon Select (MF-02R), az Aegon Start (RUL-02), az Amsterdam Bridge (MF-02R), a BLife Életprogram (AF-03), az Everest (WAF-01), a MATRIX Value (MF-02R), a MoneyMixx (AF-02) és a Raiffeisen Spektrum (RUL-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható alábbi eszközalap befektetési politikáját módosítja a Biztosító:

  • Aegon Ázsia Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)

Az Aegon Életpálya Program (WR-01), az Aegon Jövőszámla Extra (RA-04), az Aegon Mix (FTR-01), az Aegon Optimum Invest (FT-02R), az Aegon Ösztöndíj Program (TX-01), az Aktív Invest (FT-01, FT-01R), az Aranyfedezet-2000 (AFED/MMR, AFED2000), az Aranyfonal-2000 (AFO2000R, AFON2000), az Aranyforint-2000 (AFT2000E, AFT2000R, AFT2000), a Baba-Mama Program (TR-01, TR-01R), a Benefit (WL-01, WL-01R), a Bóbita (TX-01), a Dinasztia (EN-01, EN-01R), az ECC Pension Plan (FTR-01), az Egyensúly (EN-01, EN-01R), az Erzsébet híd (WA-01), a Gyógyforrás (TR-01, TR-01R), az Invest Plusz (FT-01, FT-01R), a MATRIX Economic (RA-03), a Matrix Future II (RA-02), a Matrix Future III (FTR-01), a Mérföldkő (TR-01, TR-01R), a Platinum (RA-03), a Rezidencia II. (RA-02), a Rezidencia Plusz (RA-01), a Staféta (TX-01), a Szemünk fénye-2000 (SZF2000), a Távlat (TR-01, TR-01R), a Titánium (RA-02) és a Vénusz (TR-01, TR-01R) befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható alábbi eszközalap befektetési politikáját módosítja a Biztosító:

  • Ázsiai Részvény Eszközalap (HUF)

A módosítások nem változtatják meg az érintett eszközalapok kockázati szintjét. Az átdolgozott eszközalapok befektetési politikája a Biztosító honlapján, az alábbi menüpont alatt érhető el, termékenkénti bontásban:

https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

Az eszközalapok befektetési politikájával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről, legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2020. február 7.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. (1054 Budapest, Akadémia u. 6.) módosította az általa kezelt valamennyi befektetési alap kezelési szabályzatát. A változás valamennyi alap kezelési szabályzatának 36., „Az Alapot terhelő díjak, költségek mértéke és az alapra terhelésük módja” című pontját érintette: a 36.3 pontban taglalt változó felügyeleti díj éves mértéke 0,25 ezrelékről 0,35 ezrelékre emelkedett. A változás 2020. január 8-án lépett hatályba.

A Biztosító kínálatában a következő eszközalapok érintettek:

  • Raiffeisen Kamat Prémium Rövid Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Raiffeisen Kötvény Eszközalap (HUF)
  • Raiffeisen Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap (HUF)
  • Raiffeisen Részvény Eszközalap (HUF)

(2020. január 13.)

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább