Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Archívum: Eszközalapok közzétételei – 2017

(2017. november 16.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2017. november 15-én az alábbi, forintban denominált eszközalapokat vezette be, és tette az eszközalap indulásakor elérhetővé teljes körben az Aegon Exclusive (TR-04), Aegon Premium Silver (TR-05), Aegon Premium Gold (TR-06), Aegon Premium Platinum (TR-07), Aegon Exclusive Nyugdíj (NY-02), Aegon Premium Silver Nyugdíjbiztosítás (NY-03), Aegon Premium Gold Nyugdíjbiztosítás (NY-04), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), Aegon Prestige (WIA-02), Aegon Prestige Invest (WIF-01R), AEGON Premium Nyugdíjprogram (NYIA-01) és AEGON Premium (WIA-01) termékekhez:

  • Aegon Alfa Abszolút Hozamú Eszközalap (HUF)
  • Aegon Maraton Aktív Vegyes Eszközalap (HUF)
  • Fidelity Emerging Markets Részvény Eszközalap (HUF)
  • Aberdeen Latin American Equity Részvény Eszközalap (HUF)
  • Platina Pí Származtatott Eszközalap (HUF)
  • Concorde Columbus Globális Értékalapú Származtatott Eszközalap (HUF)
  • Concorde 3000 Vegyes Eszközalap (HUF)
  • Fidelity Emerging Market Debt Kötvény Eszközalap (HUF)

Az új eszközalapok hatályos befektetési politikája elérhető a /eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html felületen.

A Biztosító fenntartja annak lehetőségét, hogy a jövőben más befektetési egységhez kötött életbiztosítási szerződéseknél is elérhetővé tegye az új eszközalapokat.

(2017. november 15.)


(2017. november 14.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a forintban nyilvántartott Ózon Éves Tőkevédett Eszközalapot (HUF) 2017. december 13-án megszüntetni kényszerül, így kikerül a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások eszközalap-választékából.

Az eszközalapba az érintett életbiztosítások kapcsán 2017. december 4-ét követően nem fogadhatunk be folyamatos és rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Az eszközalap megszüntetésének oka, hogy az eszközalap mögötti befektetési alap befektetési politikája alapvetően megváltozik, a befektetési alap által nyújtott tőkevédelem megszűnik és emiatt a befektetési alap kockázati szintje is megváltozik. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termékek eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Pénzpiaci Eszközalapba (HUF) helyezi át.

Az eszközalap megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2017. november 13.)


(2017. szeptember 26.)

(2017. augusztus 29.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a forintban nyilvántartott Raiffeisen Likviditási Eszközalapot (HUF) 2017. október 20-án megszüntetjük, így kikerül a Raiffeisen Spektrum (RUL-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosítások eszközalap kínálatából.

Az eszközalapba az érintett életbiztosítások kapcsán 2017.október 10-ét követően nem fogadhatunk új folyamatos vagy rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Az eszközalap megszüntetésének oka, hogy az eszközalap mögötti befektetési alap az alapkezelő döntése nyomán beolvad a Raiffeisen Kamat Prémium Rövid Kötvény Eszközalapba (HUF), és ezzel a befektetési alap megszűnik.

Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen a termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Raiffeisen Kamat Prémium Rövid Kötvény Eszközalapba (HUF) helyezi át.
Az eszközalap megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 5 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2017. augusztus 28.)


(2017.08.24)



Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Multifund (MF-01R), Aegon Select, Matrix Value, Amsterdam Bridge (MF-02R) biztosítási szerződések mögött lévő és már korábban felfüggesztett, forintban jegyzett Aberdeen Futura Rövid Futamidejű Kötvény Eszközalapot az elszámolások ellenőrzésének és vizsgálatának befejezését követően 2017. július 19-én megszüntette.

Az eszközalapok megszüntetésének oka, hogy az Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. 2017. március 23-án az eszközalap felfüggesztésével párhuzamosan, az alappal kapcsolatos megszüntetési eljárás megindításáról döntött.

A biztosító az eszközalapokat 2017. május 1-jei értékelési nappal a végelszámolási összeg kifizetésével zárta le. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket a legkisebb kockázatú Aegon Pénzpiaci Eszközalapba, költségmentesen helyezte át.

A biztosító minden érintett ügyfelét írásban, postai úton is tájékoztatja a biztosítási szerződésen jóváírt összegről.

(2017. augusztus 07.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az egyszeri díjas Multifund forintban jegyzett biztosítási szerződések mögött lévő és már korábban felfüggesztett Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Befektető Befektetési Eszközalapot (továbbiakban: eszközalap) 2017. július 28-án megszüntette.

A megszüntetés oka, hogy az Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. 2012. augusztus 9. nappal az eszközalap felfüggesztésével párhuzamosan, annak megszüntetéséről döntött.

A biztosító az eszközalapokat 2017. július 24-i értékelési nappal a végelszámolási összeg kifizetésével zárta le. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket a legkisebb kockázatú Aegon Pénzpiaci Eszközalapba, költségmentesen helyezte át.

A biztosító minden érintett ügyfelét írásban, postai úton is tájékoztatja a biztosítási szerződésen jóváírt összegről.

(2017. július 27.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az egyszeri díjas Multifund forintos és eurós szerződések mögött lévő és már korábban felfüggesztett, euróban jegyzett Aberdeen Euró Ingatlan „B” Alapokba Befektető Eszközalapot, valamint a forintban jegyzett Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapot 2017.június 20-án megszüntettük. Az eszközalapok mögött lévő, euróban jegyzett Aberdeen Euró Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap illetve a forintban jegyzett Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap megszűnési eljárása lezárásra került, a biztosító az eszközalapokat 2017. június 30-án a végelszámolási összeg kifizetésével lezárta.
Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az Aberdeen Euró Ingatlan „B” Alapokba Befektető Eszközalapban lévő befektetéseket a Parvest Money Market Euro Pénzpiaci Eszközalapba, míg a Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapban lévő befektetéseket az Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezte át költségmentesen.
Érintett ügyfeleinket postai úton, írásban tájékoztatjuk a jóváírt összegekről.
(2017. június 27.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az AEGON Multifund (MF-01R), AEGON Prestige Invest (WIF-01R) egyszeri díjas biztosítási szerződések mögött lévő Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapok Alapja Eszközalapot (HUF) és Aberdeen Feltörekvő Piaci Kötvény Alapok Alapja Eszközalapot (HUF), valamint a folyamatos díjas AEGON Viva (WIA-00), AEGON Premium (WIA-01), AEGON Prestige (WIA-02), Aegon Premium Nyugdíjprogram (NYIA-01), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), AEGON Exclusive Nyugdíjbiztosítás (NY-02), AEGON Exclusive (TR-04) és Aegon Perfect (WAF-01) biztosítási szerződések mögött lévő Aberdeen Latin-Amerika Részvény Alapok Alapja Eszközalapot (HUF), melyeket korábban felfüggesztettünk, 2017. június 30-án megszüntettük.
Az eszközalapok megszűntetésének oka, hogy az eszközalapok mögötti befektetési alapok (Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapok Alapja, Aberdeen Feltörekvő Piaci Kötvény Alapok Alapja, valamint Aberdeen Latin-Amerika Részvény Alapok Alapja) tekintetében az Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. 2017. április 7-én – az alapok felfüggesztése mellett – megszűnési eljárás megindításáról döntött.

Az eszközalapok megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapokban lévő befektetéseket az Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezte át költségmentesen.


Érintett ügyfeleinket postai úton, írásban tájékoztatjuk a jóváírt összegekről.
(2017. június 27.)


Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása folyamatos forgalmazás időszaki felfüggesztéséről
(2017. június 16.)


Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása folyamatos forgalmazás időszaki felfüggesztéséről
(2017. június 09.)


Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása az  IstanBull + Lengyel alapok folyamatos forgalmazási felfüggesztéséről
(2017. június 09.)


Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása a Russia alap folyamatos forgalmazási felfüggesztéséről
(2017. június 06.)


Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása a Concorde Nemzetközi részvény alapok alapja folyamatos forgalmazásának szüneteltetéséről
(2017. május 26.)


AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. – tájékoztatás folyamatos forgalmazás időszaki felfüggesztéséről
(2017. május 23.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a forintban nyilvántartott Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapok Alapja Eszközalapot (HUF), Aberdeen Feltörekvő Piaci Kötvény Alapok Alapja Eszközalapot (HUF) és Aberdeen Latin-Amerika Részvény Alapok Alapja Eszközalapot (HUF) 2017. április 10-én felfüggeszti, majd ezt követően (egy később nyilvánosságra hozott időpontban) megszünteti, így kikerül AEGON Viva (WIA-00), AEGON Premium (WIA-01), AEGON Prestige (WIA-02), AEGON Multifund (MF-01R), AEGON Prestige Invest (WIF-01R), Aegon Premium Nyugdíjprogram (NYIA-01), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), AEGON Exclusive Nyugdíjbiztosítás (NY-02), AEGON Exclusive (TR-04) és Aegon Perfect (WAF-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosítások eszközalap kínálatából.

Az eszközalapokba az érintett életbiztosítások kapcsán 2017. április 10-ét követően nem fogadunk új díjbefizetést, továbbá ezekbe az eszközalapokba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani, valamint onnan azt kezdeményezni.
Az eszközalapok felfüggesztésének oka, hogy az eszközalapok mögötti befektetési alapok (Aberdeen Euró Vállalati Kötvény Alapok, Aberdeen Feltörekvő Piaci Kötvény Alapok Alapja és Aberdeen Latin-Amerika Részvény Alapok Alapja) tekintetében az Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. 2017. április 7-én – az alapok felfüggesztése mellett – megszűnési eljárás megindításáról döntött. A teljes megszűnési eljárás várhatóan 1-4 hónapot vesz igénybe.

Az eszközalapok megszüntetésével kapcsolatban 5 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket, illetve a fejleményekről, további teendőkről a honlapon is tájékoztatást nyújtunk.
(2017. április 10.)


Társaságunk tájékoztatja az Aberdeen Futura Rövid Futamidejű Kötvény Eszközalap befektetőit, hogy az eszközalapba befektetési egységenként 2,07583 forint részteljesítés érkezett, melyet 2017.03.30-i értéknappal a befektetési egységek darabszáma alapján arányosan felosztva az Aegon Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítással számoltunk el.
(2017. április 3.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a forintban nyilvántartott Aberdeen Futura Kötvény Eszközalapot (HUF) 2017.március 30-án megszünteti.

Az eszközalap megszüntetésének oka, hogy az eszközalap mögötti befektetési alap (Futura Kötvény Alap) tekintetében az Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő Zrt. 2017. március 23-án – az alap felfüggesztése mellett – megszűnési eljárás megindításáról döntött.

Az említett eszközalapban jelenleg és korábban sem volt ügyfél-unit.
(2017. március 30.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. tájékoztatása  a forintban nyilvántartott Aberdeen Futura Rövid Futamidejű Kötvény Eszközalap (HUF) felfüggesztéséről.
(2017. március 28.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a forintban nyilvántartott Raiffeisen Alapok Alapja – Konvergencia Eszközalapot (HUF) 2017. március 02-án megszüntetjük, így kikerül a Raiffeisen Spektrum (RUL-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosítások eszközalap kínálatából.

Az eszközalapba az érintett életbiztosítások kapcsán 2017. február 28-át követően nem fogadhatunk új díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Az eszközalap megszüntetésének oka, hogy az eszközalap mögötti befektetési alap befektetési politikája alapvetően megváltozik, a mögöttes eszközök és így a kockázati profil módosul.

Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen a termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Raiffeisen Likviditási Eszközalapba (HUF) helyezi át.

Az eszközalap megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 5 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.
(2017. február 14.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a forintban nyilvántartott Raiffeisen Tőke-és Hozamvédett Likviditási Eszközalapot (HUF) 2017. január 30-án megszüntetjük, így kikerül a Raiffeisen Spektrum (RUL-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosítások eszközalap kínálatából.

Az eszközalapba az érintett életbiztosítások kapcsán 2017.január 16-át követően nem fogadhatunk új rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Az eszközalap megszüntetésének oka, hogy az eszközalap mögötti befektetési alap befektetési politikája alapvetően megváltozik és a tőke- és hozamvédelem megszűnik.

Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen a termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Raiffeisen Likviditási Eszközalapba (HUF) helyezi át.

Az eszközalap megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 5 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.
(2017. január 13.)

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább