Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Archívum: Eszközalapok közzétételei – 2015

Az Alapkezelő közzététele az Aegon Befektetési Alapok befektetési jegyei forgalmazásának szünnapjáról
(2015. november 18.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • a forintban nyilvántartott Aberdeen Futura Indexkövető Részvény Eszközalapot 2015. november 6-án megszünteti, így az eszközalap kikerül az MF-01R MultiFund és MF-02R Aegon Select befektetési egységekhez kötött életbiztosítások eszközalap-választékából.

Az eszközalap megszüntetésének oka az eszközalap mögött álló befektetési alap megszűnése, amelynek következtében társaságunk – ügyfeleink befektetési érdekeinek figyelembe vételével – az eszközalap kényszerű megszüntetéséről döntött. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezte át.

Az eszközalap megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.
(2015. november 04.)


Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapba érkező hetedik részteljesítés AEGON Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2015.09.24-i értékelési nappal teljesült. A Biztosító a felfüggesztett eszközalapban érintett Ügyfeleit postai úton, levélben értesíti a jóváírt pontos elszámolásról.

Az Alapkezelő közzététele az Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alapról.pdf
(2015. szeptember 28.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapba érkező hetedik részteljesítés Parvest Short Term (Euro) Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2015.09.24-i értékelési nappal teljesült. A Biztosító a felfüggesztett eszközalapban érintett Ügyfeleit postai úton, levélben értesíti a jóváírt pontos elszámolásról.

Az Alapkezelő közzététele az Aberdeen Euro Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alapról.pdf
(2015. szeptember 28.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapba érkező hetedik részteljesítés Aegon Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2015.09.24-i értékelési nappal teljesült. A Biztosító a felfüggesztett eszközalapban érintett Ügyfeleit postai úton, levélben értesíti a jóváírt pontos elszámolásról.

Az Alapkezelő közzététele az Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Befektető Befektetési Alapról.pdf
(2015. szeptember 28.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2015. szeptember 9-én az alábbi, forintban denominált eszközalapokat vezette be, és tette az eszközalap indulásakor elérhetővé az Aegon Prestige (WIA-02), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), Aegon Prestige Invest (WIF-01R) termékekhez:

  • Allianz Dynamic Multi Asset Strategy 50 Vegyes Eszközalap
  • JPMorgan Global High Yield Kötvény Eszközalap
  • OTP Quality Részvény Eszközalap

Az új eszközalapok hatályos befektetési politikája elérhető a https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html felületen.

A Biztosító fenntartja annak lehetőségét, hogy a jövőben más befektetési egységhez kötött életbiztosítási szerződéseknél is elérhetővé tegye az új eszközalapokat.

Tájékoztatjuk továbbá Ügyfeleinket, hogy az Aegon Ázsiai Részvény Befektetési Alapok Alapja Eszközalapot az Aegon Tempo Moderato 4 Alapok Alapja Eszközalapot és az Aegon Tempo Allegro 10 Alapok Alapja Eszközalapot 2015. szeptember 9-től elérhetővé tettük az Aegon Prémium (WIA-01), az Aegon Prestige (WIA-02), az Aegon Prestige Invest,(WIF-01R) Aegon Prémium Nyugdíjprogram (NYIA-01) és az Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02) termékekhez is.

(2015. szeptember 9.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy a Multifund (MF-01R) és az Aegon Select (MF-02R) befektetési egységhez kötött életbiztosítások eszközalap kínálatában elérhető, forintban nyilvántartott Aberdeen Futura Indexkövető Részvény Eszközalapot felfüggesztette 2015. augusztus 24-én.

Az eszközalap felfüggesztéséről és a megszűnési eljárásról az érintett ügyfeleket külön levélben tájékoztatjuk.

(2015. augusztus 28.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • a forintban nyilvántartott EQUILOR Fregatt Prémium Kötvény Eszközalapot, az EQUILOR Primus Alapok Alapja Eszközalapot, a Concorde Részvény Eszközalapot, és a Parvest World Commodities HUF Árupiaci Eszközalapot 2015. szeptember 10-én megszünteti, így az eszközalapok kikerülnek az az Aegon Prestige (WIA-02), Aegon Prestige Invest (WIF-01R), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02) befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalap-választékából.
  • a forintban nyilvántartott Concorde Részvény Eszközalapot 2015. szeptember 10-én megszünteti, így az eszközalap kikerül az az Aegon Premium (WIA-01), Aegon Premium Nyugdíjprogram, Aegon Elit Nyugdíjprogram (NYIA-01) befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalap-választékából.

A megszűnő eszközalapokba 2015. augusztus 10-ét követően nem fogadhatunk új rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Továbbá ezúton is értesítjük Ügyfeleinket, hogy a fenti befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén az Aberdeen Feltörekvő Piaci Kötvény Alapok Alapja Eszközalap és a GE Money Euró Rövid Kötvény Alap HUF Sorozat Eszközalap 2015. szeptember 10-től kikerül az eszközalap-kínálatból, így ezen eszközalapokba sem fogadhatunk rendkívüli díjbefizetést 2015. augusztus 10-ét követően, továbbá az eszközalapokba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Az eszközalapok megszüntetésének oka a pénzpiaci folyamatoknak való megfelelés érdekében történő optimalizáció, melynek következtében az eszközalapok megszüntetéséről döntöttünk. Az eszközalapok megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termékek eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezi át.

Az eszközalapok megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2015. augusztus 4.)


Az Alapkezelő közzététele az Aegon Befektetési Alapok befektetési jegyei forgalmazásának szüneteléséről
(2015. július 22.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2015. február 16-án megjelent, eszközalapok bevezetéséről szóló közzétételünk pontatlanul került megfogalmazásra, amelyért elnézésüket kérjük.

A pontos információkat tartalmazó közzététel a következő:
Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2015. február 16-án az alábbi, forintban denominált eszközalapokat vezettük be, és tettük az eszközalap indulásakor elérhetővé teljes körben az Aegon Prestige (WIA-02), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), Aegon Prestige Invest (WIF-01R) termékekhez:

  • Aberdeen Latin-Amerikai Részvény Alapok Alapja Eszközalap
  • Fidelity Európai Dinamikus Növekedési Részvény Eszközalap

Az új eszközalapok hatályos befektetési politikája elérhető a https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html felületen.

A Biztosító fenntartja annak lehetőségét, hogy a jövőben más befektetési egységhez kötött életbiztosítási szerződéseknél is elérhetővé tegye az új eszközalapokat.

Tájékoztatjuk továbbá Ügyfeleinket, hogy a 2014. november 3-án már bevezetett, és az Aegon Tempo Nyugdíjbiztosítás mellé kínált, forintban denominált Aegon Tempo Moderato 7 Alapokba Fektető Eszközalapot 2015. február 16-tól elérhetővé tettük az Aegon Prémium (WIA-01), az Aegon Prestige (WIA-02), az Aegon Prestige Invest,(WIF-01R) Aegon Prémium Nyugdíjprogram (NYIA-01) és az Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02) termékekhez is.

(2015. április 27.)


A Biztosító ezúton értesíti Ügyfeleit, hogy az alábbi forintban vezetett eszközalapok mögött elérhető befektetési alapok forgalmazója a Raiffeisen Bank Zrt., valamint az euróban és dollárban vezetett eszközalapok mögött elérhető befektetési alapok forgalmazója, a Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe 2015. április 3-án forgalmazási és elszámolási szünnapot tart. Kérjük, hogy az eszközalapokba történő tranzakciók kapcsán ezt vegyék figyelembe.

Forintban nyilvántartott eszközalapok:

  • Templeton Asian Growth Fund HUF Részvény Eszközalap
  • Templeton Global Bond Fund HUF Kötvény Eszközalap
  • Templeton Global Total Return Fund HUF Kötvény Eszközalap

Euróban nyilvántartott eszközalapok:

  • Aberdeen Liquidity Fund (Lux) Euro Pénzpiaci Eszközalap
  • Allianz Euro Bond AT EUR Kötvény  Eszközalap
  • Allianz Europe Equity Growth AT EUR  Részvény Eszközalap
  • Allianz European Equity Dividend EUR Részvény Eszközalap
  • Blackrock Emerging Europe Fund Eurós Részvény Eszközalap
  • Blackrock Global Allocation EUR Hedged Vegyes Eszközalap
  • Blackrock World Energy EUR Hedged Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds Emerging Europe Middle East and Africa EUR Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds European Dynamic Growth EUR Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds Germany EUR Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds South East Asia EUR Részvény Eszközalap
  • Franklin European Small-Mid Cap Growth Fund Részvény Euró  Ea.
  • Franklin India Fund EUR Részvény Eszközalap
  • JPMorgan Income Opportunity EUR Kötvény Eszközalap
  • Parvest Money Market Euro Pénzpiaci Eszközalap
  • Pioneer Funds Euro High Yield EUR Kötvény Eszközalap
  • Schroder Asian Opportunities EUR Részvény Eszközalap
  • Schroder ISF Euro Corporate Bond Fund Kötvény Eszközalap
  • Schroder ISF Global Convertible Bond EUR Hedged Kötvény Ea.
  • Schroder ISF Global Property Securities EUR Hedged Részvény Ea.
  • Templeton Asian Growth Fund EUR Részvény Eszközalap
  • Templeton Global Bond (Euro) Fund Eurós Kötvény Eszközalap
  • Templeton Global Total Return Fund Euró Kötvény Eszközalap

Dollárban nyilvántartott eszközalapok:

  • Aberdeen Global World Equity Dollár Részvény Eszközalap
  • Aberdeen Liquidity Fund (Lux) US Dollar Pénzpiaci Ea.
  • Blackrock Global Allocation USD Vegyes Eszközalap
  • Blackrock Latin American Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Blackrock New Energy Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Blackrock USD High Yield Bond Fund Kötvény Eszközalap
  • Blackrock World Energy Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds America USD Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds Emerging Market Debt USD Kötvény Eszközalap
  • Fidelity Funds South East Asia USD Részvény Eszközalap
  • Fidelity Funds US High Yield USD Kötvény Eszközalap
  • Franklin Global Real Estate Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Franklin India Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Franklin US Government Fund  Dollár Kötvény Eszközalap
  • JPMorgan Global Healthcare USD Részvény Eszközalap
  • JPMorgan Highbridge Europe STEEP USD Részvény Eszközalap
  • JPMorgan Highbridge US STEEP USD Részvény Eszközalap
  • Pioneer Funds US Dollar Aggregate Bond Kötvény Eszközalap
  • Pioneer Funds US Fundamental Growth USD Részvény Eszközalap
  • Schroder ISF Asia Pacific Property Securities USD Részvény Ea.
  • Schroder ISF Global Convertible Bond USD Kötvény Eszközalap
  • Schroder ISF Middle East USD Részvény Eszközalap
  • Schroder ISF US Small & Mid-Cap USD Részvény Eszközalap
  • Templeton Asian Growth Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Templeton China Fund Dollár Részvény Eszközalap
  • Templeton Global Bond Fund  Dollár Kötvény Eszközalap
  • Templeton Global Total Return Fund USD Kötvény Eszközalap
  • Templeton Latin America Fund Dollár Részvény Eszközalap

(2015. április 03.)


A Biztosító ezúton értesíti Ügyfeleit, hogy az EQUILOR Fregatt Prémium Kötvény Eszközalap és az EQUILOR Primus Alapok Alapja Eszközalap mögött elérhető befektetési alapok forgalmazója, a Raiffeisen Bank Zrt. 2015. április 3-án forgalmazási és elszámolási szünnapot tart. Kérjük, hogy az eszközalapokba történő tranzakciók kapcsán ezt vegyék figyelembe.

(2015. március 30.)


A Biztosító ezúton értesíti Ügyfeleit, hogy az alábbi eszközalapok mögött elérhető befektetési alapok forgalmazója, a Raiffeisen Bank Zrt. 2015. március 27-én és 2015. április 3-án forgalmazási és elszámolási szünnapokat tart. Kérjük, hogy az eszközalapokba történő tranzakciók kapcsán ezt vegyék figyelembe.

Forgalmazási és elszámolási szünnap 2015. március 27-én:

  • Concorde 2000 HUF Vegyes Eszközalap
  • Concorde Hold Alapok Alapja Eszközalap
  • Concorde Kötvény Eszközalap
  • Concorde Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap
  • Concorde Részvény Eszközalap
  • GE Money Euró Rövid Kötvény Alap HUF Sorozat Eszközalap
  • Generali Cash Pénzpiaci Alap “A” Sorozat Eszközalap

Forgalmazási és elszámolási szünnap 2015. április 3-án:

  • Concorde 2000 HUF Vegyes Eszközalap
  • Concorde Hold Alapok Alapja Eszközalap
  • Concorde Kötvény Eszközalap
  • Concorde Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Eszközalap
  • Concorde Részvény Eszközalap

(2015. március 24.)


Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapba érkező ötödik részteljesítés AEGON Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2015.02.02. értékelési nappal teljesült.

Az Alapkezelő közzététele az Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapról
(2015. március 9.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapba érkező ötödik részteljesítés Parvest Short Term (Euro) Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2015.02.02. értékelési nappal teljesült.

Az Alapkezelő közzététele az Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapról
(2015. március 9.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapba érkező ötödik részteljesítés Aegon Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2015.02.02. értékelési nappal teljesült.

Az Alapkezelő közzététele az Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapról
(2015. március 9.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2015. február 16-tól az alábbi felsorolás szerint új forintban jegyzett eszközalapokat indított. Az új eszközalapok hatályos befektetési politikája elérhető a https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html felületen.

2015. február 16-án az alábbi forintban denominált eszközalapot vezettük be, és tettük az eszközalap indulásakor elérhetővé teljes körben az Aegon Prémium (WIA-01) és Aegon Prémium Nyugdíjprogram (NYIA-01) termékekhez:

  • Aegon Tempo Moderato 7 Alapokba Fektető Eszközalap

2015. február 16-án az alábbi forintban denominált eszközalapokat vezettük be, és tettük az eszközalap indulásakor elérhetővé teljes körben az Aegon Prémium (WIA-01), Aegon Prémium Nyugdíjprogram (NYIA-01), Aegon Prestige (WIA-02), Aegon Prestige Nyugdíjprogram (NYIA-02), Aegon Prestige Invest (WIF-01R) termékekhez:

  • Aegon Tempo Moderato 7 Alapokba Fektető Eszközalap
  • Aberdeen Latin-Amerikai Részvény Alapok Alapja Eszközalap
  • Fidelity Európai Dinamikus Növekedési Részvény Eszközalap

A Biztosító fenntartja annak lehetőségét, hogy a jövőben más befektetési egységhez kötött életbiztosítási szerződéseknél is elérhetővé tegye az új eszközalapokat.

(2015. február 16.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • az euróban nyilvántartott JP Morgan Global Customer Trends EUR Részvény Eszközalapot 2015. március 24-én megszünteti, így az eszközalap kikerül az MF-11R MultiFund Euró befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalap-választékából.

A megszűnő eszközalapba 2015. február 12-ét követően nem fogadhatunk új rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.

Az eszközalap megszüntetésének oka az eszközalap mögött álló befektetési alap átalakulása, amelynek következtében társaságunk – ügyfeleink befektetési érdekeinek figyelembe vételével – az eszközalapok kényszerű megszüntetéséről döntött. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Parvest Money Market Euro Pénzpiaci Eszközalapba helyezi át.

Az eszközalap megszüntetésével kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről legkésőbb 10 munkanapon belül levélben értesítjük érintett ügyfeleinket.

(2015. február 11.)


Tájékoztatás az Orosz Részvény és az Aegon Orosz HUF Részvény Eszközalapokról

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy az Oroszországot érintő politikai és piaci események, többek között az Ukrajna területén folyó polgárháború, az Oroszország ellen bevezetett szankciók, valamint az alacsony olajár miatt az Orosz Részvény és az Aegon Orosz HUF Részvény eszközalapokba történő befektetés kockázata továbbra is nagyon magas. A romló gazdasági kilátások, valamint a monetáris politika eszközeinek korlátai miatt az S&P hitelminősítő 2015. január 26-án egy fokozattal rontotta Oroszország adósság besorolását, amely így „befektetésre nem ajánlott” kategóriába került.

Az Orosz Részvény és az Aegon Orosz HUF Részvény eszközalapok elsődleges befektetési célpontjai (a mögöttes Aegon Russia Részvény Befektetési Alapon keresztül) azon vállalatok tőzsdén forgalmazott részvényei, mely cégek Oroszországban vagy a volt FÁK államokban tevékenykednek, illetve bevételeik jelentős részét ezen országokból nyerik. Ezért ezen vállalatok tevékenységét, vagy részvényeik árfolyamát hátrányosan érintő fejlemények ronthatják az eszközalapok teljesítményét.

A fenti információk miatt javasoljuk Ügyfeleinknek, hogy ezen eszközalapba történő befektetéseiket kiemelt körültekintéssel, a fentieket mérlegelve tegyék meg, valamint a meglévő befektetéseik alakulását is folyamatosan figyeljék.
Az Aegon Alapkezelő és az Aegon Biztosító kiemelt figyelemmel kíséri az Oroszországot érintő politikai és piaci eseményeket, és a továbbiakban is igyekszik Ügyfeleit értesíteni lényeges negatív fejlemények bekövetkezése esetén.
(2015. január 28.)

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább