Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Archívum: Eszközalapok közzétételei – 2014

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • a forintban nyilvántartott Generali Amazonas Latin-Amerikai Részvény Eszközalapot 2015. február 16-án megszünteti, így az eszközalap kikerül a WIA-02 Aegon  Prestige, WIF-01R Aegon Prestige Invest, NYIA-02 Aegon Prestige Nyugdíjprogram befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalap-választékából.

A megszűnő eszközalapba 2015. január 15-ét követően nem fogadhatunk rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.
Az eszközalap megszüntetésének oka a biztosító döntése alapján az életbiztosításaink hátterében választható eszközalap-kínálat racionalizálása. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezi át. Az eszközalap bezárásával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről az eszközalap megszüntetése előtt legalább 60 nappal korábban írásban értesítjük a megszűnő eszközalapban befektetéssel rendelkező ügyfeleinket.

(2014. december 16.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az Aegon Multifund Euró és az Aegon Euro Select befektetési egységekhez kötött életbiztosítások mögött elérhető Aegon Euroexpress Kötvény Eurós Eszközalap befektetési egységeinek árfolyamait az alapkezelőtől tévesen kaptuk meg 2014. szeptember 3. és 2014. november 11-e között, így a nettó eszközértékek hibásak voltak. A téves árfolyamon történt tranzakciókat a helyes árfolyamon újraszámoltuk, ügyfeleinket kár nem érte.

(2014. november 27.)


A Biztosító közzététele új forintos eszközalapok indulásáról

Az AEGON Magyarország Biztosító zRt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy 2014. november 3-tól az alábbi felsorolás szerint új forintban jegyzett eszközalapokat indított, melyek az eszközalapok indulásakor az Aegon Tempo Nyugdíjbiztosítás befektetési egységhez kötött nyugdíjbiztosítási termék ügyfelei számára érhetőek el.

Az eszközalapok hatályos befektetési politikája elérhető:
https://www.alfa.hu/eletbiztositas/befektetesek/befektetesi-politikak.html

  • Aegon Tempó Allegro 10 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Allegro 9 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Allegro 8 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Moderato 7 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Moderato 6 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Moderato 5 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Moderato 4 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Andante 3 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Andante 2 Alapok Alapja Eszközalap
  • Aegon Tempó Andante 1 Alapok Alapja Eszközalap

Fenntartjuk annak lehetőségét, hogy a jövőben más befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződéseknél is elérhetővé tegyük a most bevezetett új eszközalapokat.
(2014. november 3.)


A Biztosító az alábbi linken található közzétételben értesíti ügyfeleit az AEGON Istanbull Részvény Eszközalap folyamatos forgalmazásának átmeneti szüneteltetéséről.

Az Alapkezelő közzététele Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap befektetési jegyei forgalmazásának időszaki felfüggesztéséről
(2014. október 6.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • az euróban nyilvántartott Pioneer Funds Euro Aggregate Bond EUR Kötvény Eszközalapot, 2014. november 14-én megszünteti, így az eszközalap kikerül a MF-11 Multifund Euró befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalap-választékából.

A megszűnő eszközalapba 2014. október 14-ét követően nem fogadhatunk rendkívüli díjbefizetést, továbbá ebbe az eszközalapba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.
Az eszközalap megszüntetésének oka a biztosító döntése alapján az életbiztosításaink hátterében választható eszközalap-kínálat racionalizálása. Az eszközalap megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Parvest Short Term (Euro) Pénzpiaci Eszközalapba helyezi át. Az eszközalap bezárásával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről az eszközalap megszüntetése előtt legalább 60 nappal korábban írásban értesítjük a megszűnő eszközalapban befektetéssel rendelkező ügyfeleinket.
(2014. szeptember 12.)


Az Alapkezelő rendkívüli tájékoztatása az Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Befektető Befektetési Alap 5. részkifizetéséről
(2014. szeptember 8.)

Az Alapkezelő rendkívüli tájékoztatása az Aberdeen Euró Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap 5. részkifizetéséről
(2014. szeptember 8.)

Az Alapkezelő rendkívüli tájékoztatása az Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap 5. részkifizetéséről
(2014. szeptember 8.)


Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapba érkező ötödik részteljesítés AEGON Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2014.08.04. értékelési nappal teljesült.
(2014. szeptember 8.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapba érkező ötödik részteljesítés Parvest Short Term (Euro) Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2014.08.04. értékelési nappal teljesült.
(2014. szeptember 8.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapba érkező ötödik részteljesítés Aegon Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2014.08.05. értékelési nappal teljesült.
(2014. szeptember 8.)

Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • az alábbi, forintban nyilvántartott eszközalapokat 2014. augusztus 5-én megszünteti, így az eszközalapok kikerülnek a MF-01R Multifund, az MF-02R Aegon Select és Matrix Value WIA-01 Aegon Premium, WIA-02 Aegon Prestige, WIF-01R Aegon Prestige Invest, valamint WAF-01 Aegon Perfect befektetési egységekhez kötött életbiztosításaink eszközalap-választékából:
    • ING (L) Invest Materials HUF Részvény Eszközalap
    • GE Money Fejlett Piaci Részvény Eszközalap
    • PARVEST Bond World Emerging Local HUF Kötvény Eszközalap
    • PARVEST Opportunities USA HUF Részvény Eszközalap
    • Generali Infrastrukturális Abszolút Hozam Eszközalap
  • továbbá az alábbi forintban nyilvántartott eszközalapok alkalmazását 2014. augusztus 5-étől akként korlátozza, hogy ezen eszközalapok kikerülnek a WIA-01 Aegon Premium, WIA-02 Aegon Prestige, WIF-01R Aegon Prestige Invest, valamint WAF-01 Aegon Perfect befektetési egységekhez kötött életbiztosításaink eszközalap-választékából:
  • Aberdeen Futura Indexkövető Részvény Eszközalap
  • Raiffeisen Pénzpiaci Eszközalap II
  • Raiffeisen EMEA Részvény Alapok Alapja Eszközalap

A megszűnő, valamint az érintett termékeknél választhatóságában korlátozott eszközalapok esetében 2014. július 3-át követően nem fogadhatunk ezen eszközalapokat tartalmazó rendkívüli díjfelosztás rendelkezést, vagy a rendszeres díjfelosztás megváltoztatására vonatozó rendelkezést, továbbá ezekbe az eszközalapokba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.
Az eszközalapok megszüntetésének, elérhetősége korlátozásának oka a biztosító döntése alapján az életbiztosításaink hátterében választható eszközalap-kínálat racionalizálása. Az eszközalapok megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezi át. Az eszközalap bezárásával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről az eszközalap megszüntetése előtt legalább 60 nappal korábban írásban értesítjük a megszűnő eszközalapban befektetéssel rendelkező ügyfeleinket.
(2014. június 2.)


Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a mögöttes ING Kötvény Befektetési Alapból az ING Kötvény Eszközalapba érkezett második – egyben utolsó – részteljesítés alapján az ING Kötvény Eszközalapban lévő befektetési egységek átcsoportosítása Multifund módozat esetében az Aegon Pénzpiaci Eszközalapba 2014.05.15.-i értékelési nappal, Aegon Premium, Aegon Prestige és Aegon Prestige Invest módozatok esetében a Generali Cash Pénzpiaci Eszközalapba 2014.05.16.-i értékelési nappal teljesült. Ezzel a megszűnt ING Kötvény Eszközalap elszámolása lezárult.
(2014. május 19.)


A Biztosító közzététele új forintos eszközalapok indulásáról
(2014. május 6.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az ING Kötvény Eszközalap 2014. április 15.-i dátummal történő megszűntetését határozta el azzal, hogy az ING Kötvény Eszközalapban lévő befektetésekkel történő elszámolás eljárását, a hátterében álló ING Kötvény Befektetési Alap megszűnési eljárásához igazítja. Ezzel egyidejűleg a Biztosító 2014. április 15-i hatállyal az eszközalap 2014. április 4-től érvényes felfüggesztésének megszüntetését rendelte el.
Az eszközalap megszüntetésének indoka az ING Alapkezelő 2014. április 3-i rendkívüli közzétételével elindult, az eszközalap hátterében álló ING Kötvény Befektetési Alap megszűnési eljárása, amely alapján az eszközalapot társaságunk felfüggesztette. Az alapkezelő ezt követően, 2014. április 9-én közzétette, hogy a megszűnő befektetési alapból részteljesítést fizet, valamint meghatározta e részkifizetés elszámolásának módját is.
Az eszközalap felfüggesztését követően:

  • Az eszközalap felfüggesztésnek feloldásakor a Biztosító a 2014. április 4 óta érkezett új díjakat a felfüggesztés megszűnését követő az első ismert árfolyamon (2,03 Ft) 2014. április 15-i értékelési napra vonatkozó dátummal befektette az ING Kötvény Eszközalapba. Az így keletkezett új díj befektetéseket a Biztosító az eszközalap megszűnése miatt változatlan árfolyamon és költségmentesen átcsoportosítja a legalacsonyabb kockázatú cél eszközalapba.
  • A Biztosító a mögöttes befektetési alapból érkező részteljesítést az eszközalapban lévő befektetési egységek darabszáma alapján arányosan felosztja az eszközalap befektetői között.

Az eszközalap befektetési egységeinek eladására, vételére és átcsoportosítására a megszűnés elszámolási eljárásának ideje alatt nincs lehetőség.
Az eszközalap felfüggesztésének megszüntetésével és az eszközalap bezárásával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről az eszközalap kényszerű megszüntetését követően 2014. április 30-ig írásban értesítjük a megszűnő eszközalapban befektetéssel rendelkező ügyfeleinket.
(2014. április 22.)


Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az ING Kötvény Eszközalapot felfüggeszti, az eszközalap felfüggesztés kezdő dátuma: 2014. április 4. Az eszközalap felfüggesztésének indoka az eszközalap hátterében álló ING Kötvény Befektetési Alap megszűnési eljárása, amely az alapkezelő által 2014. április 3. napján kiadott rendkívüli közzététel meghirdetésével indult meg.
Az eszközalap felfüggesztésére, és a felfüggesztés kezdő időpontjának meghatározására a 2003. évi LX. törvény a biztosítókról és biztosítási tevékenységről (a továbbiakban Bit.) 132/A. § rendelkezése alapján kerül sor.
Az eszközalap felfüggesztése mindaddig érvényben marad, amíg a mögöttes befektetési alap megszűnési eljárása le nem zárul.
Az eszközalap felfüggesztésének tartama alatt:

  • a felfüggesztett eszközalapot érintő ügyfélrendelkezések (így különösen, de nem kizárólagosan átcsoportosítás, pénzkivonás, részvisszavásárlás, stb.) nem teljesíthetőek, kivéve a jövőbeli biztosítási díjak felfüggesztett eszközalaptól eltérő eszközalapokba történő átirányítását;
  • amennyiben a befizetett díjat a biztosítónak a felfüggesztett eszközalapba kellene befektetnie, a biztosító köteles ezt a díjat elkülönítetten nyilvántartani;
  • ha a felfüggesztés tartama a 30 napot meghaladja a biztosító a 35. napig tájékoztatja az eszközalap felfüggesztéssel érintett valamennyi szerződőt, hogy a befizetett elkülönített díjakat melyik másik, fel nem függesztett, és az adott életbiztosítási termék legkisebb kockázatú eszközalapjába irányítja át az eszközalap felfüggesztés kezdő napját követő 45. naptól. A biztosító továbbá a fenti határidővel tájékoztatja az érintett szerződőt arról is, hogy a szerződő a befizetett és elkülönített díj tekintetében ettől eltérő cél eszközalap alkalmazásáról milyen formában és határidőkkel rendelkezhet;
  • haláleseti szolgáltatás esetén a biztosító az eszközalap felfüggesztést megelőző utolsó ismert árfolyam alapján határozza meg a szerződés szerinti kifizetési kötelezettségét, de a felfüggesztett eszközalap befektetési egységei tekintetében biztosítottanként legfeljebb 30 millió forint összeghatárig teljesít;
  • lejárati szolgáltatás és teljes visszavásárlás esetén a biztosító a szerződő befektetéseinek aktuális értékét a felfüggesztett eszközalap befektetési egységeinek figyelmen kívül hagyásával állapítja meg. Az eszközalap felfüggesztésének megszűnését követően, ha megállapítható a felfüggesztett befektetési egységek árfolyama, a biztosító a felfüggesztés megszűnését követő 15 napon belül köteles a szerződőnek kifizetni a felfüggesztett eszközalap befektetési egységeinek a felfüggesztés megszűnését követő első ismert árfolyamon kiszámított értékét;
  • az esedékes költségeket és a biztosítás kockázati díját (a továbbiakban költségek) a biztosító a szerződési feltételekben és azok függelékében meghatározott feltételek szerint előírja. Az előírt költségek elszámolására az eszközalap felfüggesztés megszűnését követő első ismert árfolyam alapján kerül sor.
    (2014. április 4.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a megszűntetés és felfüggesztés alatt álló Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapba, az Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapba, és az Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapba érkező negyedik részteljesítés elszámolása során számítási hiba miatt csak részleges jóváírás történt, melyért szíves elnézésüket kérjük. A negyedik részteljesítés pontos elszámolása érdekében korrekciót hajtottunk végre, ennek eredményeként az Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapból és az Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapból az Aegon Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítás sorrendben 03.07-i és 03.13-i értékelési nappal, míg az Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapból a Parvest Short Term (Euro) Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítás 03.12-i értékelési nappal teljesült.
(2014. március 24.)


Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban: Biztosító) ezúton értesíti ügyfeleit, hogy

  • a forintban nyilvántartott Budapest Kötvény Eszközalapot és a Budapest Államkötvény Eszközalapot 2014. április 10-én megszünteti, így az eszközalapok kikerülnek a MF-01 Multifund, és az MF-02 Aegon Select és Matrix Value befektetési egységekhez kötött életbiztosításaink eszközalap-választékából, valamint
  • a dollárban nyilvántartott Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige Részvény Eszközalapot 2014. április 10-én megszünteti, így az eszközalap kikerül a MF-21 Multifund Dollár befektetési egységekhez kötött életbiztosításunk eszközalap-választékából.

A megszűnő eszközalapokba 2014. február 17-ét követően nem fogadhatunk rendkívüli díjbefizetést, továbbá ezekbe az eszközalapokba nem lehet befektetési egység átcsoportosítást végrehajtani.
Az eszközalapok megszüntetésének oka a biztosító döntése alapján az életbiztosításaink hátterében választható eszközalap-kínálat racionalizálása. Az eszközalapok megszüntetésekor a Biztosító az eszközalapban lévő befektetéseket költségmentesen az érintett termék eszközalap palettáján elérhető, általa legalacsonyabb kockázatúnak ítélt – forintos megszűnő eszközalapok esetében az Aegon Pénzpiaci Eszközalapba, dolláros megszűnő eszközalap esetében az Aberdeen Liquidity Fund (Lux) US Dollar Pénzpiaci Eszközalapba – helyezi át. Az eszközalap bezárásával kapcsolatos eljárásokról, teendőkről, határidőkről az eszközalap megszüntetése előtt legalább 60 nappal korábban írásban értesítjük a megszűnő eszközalapban befektetéssel rendelkező ügyfeleinket.
(2014. február 10.)


Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Ingatlan Alapokba Befektető Eszközalapba érkező negyedik részteljesítés AEGON Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2014.01.07. értékelési nappal teljesült.
(2014. január 10.)

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Euro Ingatlan “B” Alapokba Befektető Eszközalapba érkező negyedik részteljesítés Parvest Short Term (Euro) Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2014.01.06. értékelési nappal teljesült.
(2014. január 10.)


Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés alatt álló Aberdeen Konzervatív Vegyes Alapokba Fektető Eszközalapba érkező negyedik részteljesítés Aegon Pénzpiaci Eszközalapba történő átcsoportosítása 2013.12.23. értékelési nappal teljesült.
(2014. január 6.)

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább