Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (MT-08; MT-17)

Anyagi segítséget jelent a biztosítás tartamán belül bekövetkező műtét(ek) miatt felmerülő költségek finanszírozásához, a kieső jövedelem pótlásához.

A műtét önmagában is kiadással jár, emellett még számtalan költség merülhet fel ilyenkor, ráadásul a jövedelem is csökken. Akinek a környezetében már valaki átesett komolyabb orvosi beavatkozáson, tapasztalhatja, hogy egy súlyosabb műtét milyen költségekkel jár. A magas színvonalú orvosi ellátás drága lehet, a TB ellátás pedig nem minden esetben elég a gyógyuláshoz. A táppénz a bruttó jövedelem legfeljebb 60%-a, (a törvény a kifizetés felső határát is definiálja), kórházi ápolás idejére pedig csak az 50%-a, ugyanakkor a kiadási oldal jelentősen megnövekszik (műtét, gyógyszerek, segédeszközök, ápolás költségei).
Ha pedig a családfenntartó esik ki a munkából egy műtét miatt, az az anyagi lehetőségek ideiglenes beszűkülését eredményezheti a család számára. Ezért érdemes az ilyen helyzetekre is felkészülni a műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás megkötésével.

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

  • A szolgáltatási összeg nagysága 50 000 Ft és 1 500 000 Ft között választható, de egyedi kérésre magasabb összeg is engedélyezhető. A kifizetés nagysága a a műtét súlyosságától függ, a választott biztosítási összeg 100-60-40-20%-a lehet.
  • Ha egyazon műtét során több testrészen végeznek sebészeti beavatkozásokat, akkor a szolgáltatás maximum a választott összeg 100%-a lehet.
  • Egy biztosítási éven belül akár többször is igénybe veheti a szolgáltatást, ha egymástól független műtétekre kerül sor.