Vitál kockázati életbiztosítás

 • Valós biztosítási védelem, elérhető áron
 • Magas összegű – 5 millió forinttól induló – haláleseti kifizetés
 • Kiegészítő biztosítások széles választéka várja

Kiemelt összegű életbiztosítási védelem a család számára

 

Mi így biztosítjuk a rugalmasságot és a kedvező díjat

 • nem dohányzó ügyfeleink kedvezőbb díjjal köthetik meg a biztosítást,
 • a kockázatelbírálásnál egészséget befolyásoló tényezőket is figyelembe veszünk (például: magassághoz viszonyított testsúlyt, a testalkatot; az életmódot vagy az egészséggel kapcsolatos előzményeket, amennyiben ezen tényezők alapján kifejezetten jó egészségi állapotnak örvend, további díjkedvezményt kaphat)
 • biztosítását érdemes minél fiatalabban megkötnie, hiszen az életbiztosítás díjszámításának alapjául szolgáló tényezők az idővel változnak;
 • ingyenes, kényelmes és gyors egészségi állapotfelmérést követően Ön is pontos visszajelzést kaphat egészségi állapotáról.

Aegon Vitál életbiztosítás

Az Aegon Vitál kockázati életbiztosítás előnyei

 

Gondoskodás
Elérhető áron biztosít védelmet a család számára – a biztosított egészségi állapotától, korától és életmódjától is függően.

Rugalmas
Igényei szerint meghatározott, magas összegű – 5 millió forinttól induló – haláleseti kifizetést nyújt.

Választható díjfizetés
A díjfizetési gyakoriság az Ön választása szerint lehet havi, negyedéves, féléves vagy éves.

Kiegészítő biztosítások
Nőknek 24-féle (speciális női élethelyzetekre is), férfiaknak 22-féle kiegészítő biztosítást kínálunk az alapbiztosítás mellé.

Belépési életkor
Kiemelten kedvezményes prémium kategória: 18-60 év; Prémium kategória: 18-70 év.

Futamidő
5 – 40 éves időtartamra köthető.

Feltette már magában a kérdést, hogy kinek a holnapja függ Öntől?

Feltette már magában a kérdést, hogy kinek a holnapja függ Öntől?

Díjmentes tájékoztatást kérek!

Önnek is szüksége lehet rá, ha…

 

Néhány élethelyzet, amikor feltétlenül ajánlott a kockázati életbiztosítás kötése:

 • Egykeresős családmodell esetén, amikor a kenyérkereső jövedelmének kiesése anyagilag ellehetetlenítené a családot.
 • Ingatlan hitel vagy nagyobb összegű hitel esetén, amikor komoly problémát jelenthet, ha keresete kiesne a családi költségvetésből.
 • Családalapításkor, amikor nagyobb az anyagi felelősség, hiszen gondoskodnunk kell nemcsak magunk, hanem gyermekeink anyagi biztonságáról is.
 • Az átlagosnál magasabb jövedelmi szint esetén: egy magasabb fizetés kiesés a családi költségvetésünkből jelentős terhet jelenthet pénztárcánknak.

Kiegészítő biztosításaink

Igényeire szabjuk az életbiztosítási védelmet

 

Kiegészítő biztosításokkal „testreszabhatja” alap életbiztosítását, amelyek váratlan élethelyzetekben nyújtanak gyors anyagi segítséget. Gondoljon bele, hogyan alakulna az Ön és családja helyzete, ha hosszabb kórházi kezelésre szorulna, súlyos egészségkárosodás érné, komolyabb műtétre lenne szüksége. A kiegészítő biztosítás nem csak az egyén és a család számára nyújt védelmet, de az alapbiztosítás fenntarthatóságát is „védheti”. Segíthet abban, hogy ne kelljen lemondanunk a biztosításról, amit valamilyen távolabbi cél megvalósításáért indítottunk (nyugdíj kiegészítése, gyermekek taníttatása stb.); azaz egy baleset, betegség anyagi terhei, vagy a jövedelem kiesése miatt ne kelljen felmondani az alapbiztosítást.

 

Betegségbiztosítások


Daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás (CC-01; CC-17)Daganatos betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás (CC-01; CC-17)

A mai kor egyik leggyakoribb betegsége a rák, így szinte mindenki tapasztalja a környezetében, hogy az egészségügyi problémával való küzdelem mellett milyen egyéb nehézségekkel kell szembenézni a betegség felismerése után.


Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 7” (KR-08; KR-17)Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 7” (KR-08; KR-17)

Azoknak érdemes biztosítási védelmüket kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítással kiszélesíteni, akik például daganatos, vagy szív- és érrendszeri megbetegedésektől tartanak, de nem köthetnek sajnos azok, akik ilyen betegségükről vagy azok tüneteiről tudnak.


20 féle kritikus betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 20” (DD-01; DD-17)20 féle kritikus betegség esetére szóló kiegészítő biztosítás „Kritikus 20” (DD-01; DD-17)

A kor előre haladtával sajnos egyre nagyobb a kockázata bizonyos betegségek kialakulásának. Számos, akár súlyos következménnyel, vagy hosszú gyógyulási folyamattal járó betegség diagnosztizálása után jelenthet nagy anyagi segítséget ennek a kiegészítő biztosításnak a szolgáltatása.


Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (MT-08; MT-17)Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (MT-08; MT-17)

Anyagi segítséget jelent a biztosítás tartamán belül bekövetkező műtét(ek) miatt felmerülő költségek finanszírozásához, a kieső jövedelem pótlásához. Csak folyamatos díjfizetésű, egyszemélyes biztosítás mellé köthető.


Nőknek szóló, műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WMT-08; WMT-17)Nőknek szóló, műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WMT-08; WMT-17)

Ez a kiegészítő biztosítás speciálisan női egészségügyi kockázatokból eredő műtétek esetén térít. Ajánljuk tehát azon nők figyelmébe, akik fontosnak tartják, hogy egy műtét szükségessé válása esetén – akár terhességgel, szüléssel összefüggően – a feltételek keretei között pénzügyi segítségben részesüljenek.


Kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (KN-08; KN-17)Kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (KN-08; KN-17)

Érdemes felkészülni azokra az esetekre is, amikor rövidebb vagy hosszabb ideig kórházi ápolásra szorulunk. Ebben a helyzetben nyújthat anyagi segítséget a kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás, amely egy előre meghatározott összeget fizet a kórházban töltött napokra.


Nőknek szóló, kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WKN-08; WKN-17)Nőknek szóló, kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (WKN-08; WKN-17)

A nőknek speciális egészségügyi kockázatokkal is szembe kell nézniük, és ezek huzamosabb ideig tartó kórházi ápolással is járhatnak. A kifejezetten nőknek szóló, kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás előre meghatározott összeget fizet a kórházban töltött napokra.


TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó kiegészítő biztosítás (TB-08; TB-17)TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó kiegészítő biztosítás (TB-08; TB-17)

Azoknak ajánljuk, akik munkájukból, életvitelükből adódóan veszélyeztetve érzik magukat, és szeretnék önmagukat és családjukat is anyagi biztonságban tudni egy súlyos rokkantság esetén is.


TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó díjátvállalásra szóló kiegészítő betegségbiztosítás (RDATV-08)TB rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó díjátvállalásra szóló kiegészítő betegségbiztosítás (RDATV-08)

Azoknak ajánljuk, akik biztosításukat egy fontos jövőbeli cél megvalósítása érdekében kötötték, és ezen cél megvalósulását akkor is biztonságban szeretnék tudni, ha egy rokkantsággal járó súlyos betegség miatt nem lenne lehetőségük a biztosítási díjat fizetni.


Aegon Doktor egészségprogram kiegészítő biztosítás (DR-01, DR-17)Aegon Doktor egészségprogram kiegészítő biztosítás (DR-01, DR-17)

Segítségével igénybe vehet olyan egészségügyi szolgáltatásokat, melyek az állami egészségügy keretein belül nem mindig érhetők el. 3 szolgáltatást foglal magában: Aegon Doktor 24 órás egészségügyi tanácsadó vonal, második orvosi vélemény és előrehozott életbiztosítási szolgáltatás.


Daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló, szolgáltatásfinanszírozó kiegészítő egészségbiztosítás (ON-08, ON-17)Daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló, szolgáltatásfinanszírozó kiegészítő egészségbiztosítás (ON-08, ON-17)

A Nemzeti Rákregiszter adatai szerint hazánkban évente 80 ezer embernél diagnosztizálnak új, rosszindulatú daganatos megbetegedést. A biztosítás a rosszindulatú daganatos betegség gyanúja és beigazolódása esetén nyújt különféle szolgáltatásokat.


Keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő egészségbiztosítás (JOV-08; JOV-17)Keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő egészségbiztosítás (JOV-08; JOV-17)

Egy súlyosabb betegség vagy komolyabb baleset következtében akár több hónapra is kieshetünk a munkából. Az ilyen helyzetekben nemcsak a gyógyulás költségei terhelik meg a családi költségvetést, de a keresőképtelenség miatt a havi jövedelmünk is érezhetően csökken. Keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosításunkkal jelentős összeggel egészítheti ki a lecsökkent havi jövedelmét.


 

Balesetbiztosítások


Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (BH-08; BH-17)Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (BH-08; BH-17)

Segítségével az alapbiztosítási védelem kibővíthető: baleseti halál esetén plusz kifizetést kap a kedvezményezett. Védelmet nyújt mindazoknak, akik – életmódjukból, foglalkozásukból fakadóan – baleseti halálesetre vonatkozóan növelni szeretnék az alapbiztosítási védelmet.


Közlekedési baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (KBH-01; KBH-17)Közlekedési baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás (KBH-01; KBH-17)

Ezt a kiegészítőt elsősorban azoknak javasoljuk, akik sokat utaznak. Ez a kiegészítő biztosítás szolgáltatásaiban hasonló a Baleseti halálra szóló kiegészítőhöz, de a biztosítási esemény csak közlekedési baleseti halál lehet. Ennek megfelelően a díja is kevesebb.


Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (BR-08; BR-17)Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (BR-08; BR-17)

Sajnos baleset bárkivel történhet, sok baleset pedig maradandó egészségkárosodással jár, ami százalékban kifejezhető rokkantsági mértéket jelent. Ezt a kiegészítő biztosítást azoknak ajánljuk, akik egy ilyen helyzetben szeretnének a biztosító anyagi segítségére támaszkodni.


Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (KBR-01; KBR-17)Közlekedési baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás (KBR-01; KBR-17)

Aki a közlekedés állandó résztvevője, ezzel a kiegészítő biztosítással kedvező díj mellett tud védelmet szerezni magának baleseti rokkantság esetére. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem csak a közlekedés során érhet minket baleset, ez a kiegészítő csak arra vonatkozóan ad védelmet.


Baleseti műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BMT-08; BMT-17)Baleseti műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BMT-08; BMT-17)

A baleset váratlanul ér bennünket és családunkat. Nem látjuk előre ezeket a helyzeteket, a védelemre azonban fel lehet készülni egy megfelelő biztosítással. A balesetbiztosítási kiegészítők kedvező díj ellenében nyújtanak anyagi segítséget olyan helyzetekre, mint a váratlan műtét.


Baleseti eredetű kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BKN-08; BKN-17)Baleseti eredetű kórházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BKN-08; BKN-17)

A közlekedési balesetek kb. 30%-a jár súlyos sérüléssel. Ezt a biztosítást azoknak ajánljuk, akik egy váratlan balesetből eredő hosszabb kórházi tartózkodás esetére szeretnének előrelátóan felkészülni. Ezzel a kiegészítő biztosítással a kórházban töltött napokra kap anyagi segítséget a biztosított.


Csonttörés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (CS-01; CS-17)Csonttörés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (CS-01; CS-17)

Egy óvatlan lépés, rossz mozdulat is elég, hogy csonttörés miatt kórházi ápolásra szoruljunk, vagy több hétre kiessünk a munkából. Ezért érdemes erre a helyzetre is anyagi védelmet teremteni. Ez a biztosítás akkor térít, ha a biztosított olyan balesetet szenved, melynek következménye csonttörés vagy csontrepedés.


Égési sérülés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (ES-01; ES-17)Égési sérülés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (ES-01; ES-17)

Az égés az egyik leggyakoribb otthoni baleset, ahol a sérülés súlyos következményekkel is járhat és a gyógyulás hosszú időbe telhet. A biztosítással akár több százezer forintos segítségre is számíthatunk.


Baleseti keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BJOV-08; BJOV-17)Baleseti keresőképtelenség esetére szóló, napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (BJOV-08; BJOV-17)

A baleset váratlanul ér bennünket és családunkat. Nem látjuk előre ezeket a helyzeteket, a védelemre azonban fel lehet készülni egy megfelelő biztosítással. Baleseti eredetű keresőképtelenség esetén kiegészítő biztosításunkkal jelentős összeggel egészítheti ki a lecsökkent havi jövedelmét.


 

Személybiztosítások


Gyermekekre szóló kiegészítő biztosítás (GYK-01; GYK-17)Gyermekekre szóló kiegészítő biztosítás (GYK-01; GYK-17)

A szülők biztosítási védelme mellett érdemes figyelmet fordítani a gyermekek biztosítási védelmére is, hiszen a gyermeket érintő balesetek is súlyos anyagi következményekkel járhatnak a család számára.


Kockázati kiegészítő életbiztosítás (KÉK-08; KÉK-17)Kockázati kiegészítő életbiztosítás (KÉK-08; KÉK-17)

Olyan családoknak ajánljuk, ahol a családfő keresőjének elvesztése esetén komoly gondot jelentene a hátramaradottak számára az eddigi életszínvonaluk fenntartása.


Vitál életbiztosítás szemben más életbiztosítási termékekkel

 

Összehasonlítás más életbiztosítási termékekkel

Kockázati életbiztosítás

Azoknak ajánljuk, akik számára a család anyagi biztonsága az első, ezért olyan megoldást keresnek, mely egy váratlan tragédia esetén segít a család megnövekedett kiadásait fedezni, illetve a megszokott életszínvonalat fenntartani.

Jövőtervező életbiztosítás

Kettő az egyben választás azok számára, akiknek éppoly fontos, hogy egy váratlan tragédia (komoly baleset, betegség, halál) esetén a család anyagilag védve legyen, valamint hogy félre tudjanak tenni a közép és hosszú távú célok megvalósítása érdekében.

Nyugdíjbiztosítás

Azoknak ajánljuk, akik időben szeretnének elkezdeni félretenni nyugdíjas éveikre, mivel fontos számukra, hogy időskorban is biztos anyagi háttérrel rendelkezzenek, és ne kelljen semmiben se nélkülözniük.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdése van? Olvassa el az ügyfeleink által feltett tipikus kérdéseket.
Azonnal választ szeretne kapni a kérdésére?

Az Aegon Vitál kockázati életbiztosítás. Ez azt jelenti, hogy a biztosított – balesetből vagy betegségből eredő – halála vagy terminális állapota esetén (ennek az eseménynek a magyarázatát lásd 3. pontban) a kedvezményezett(ek)nek szolgáltatási összeget fizetünk. Az Aegon Vitál tehát akkor nyújt anyagi segítséget, amikor egy váratlan tragédia miatt veszélybe kerülhet családja anyagi biztonsága, az esetleges hitelek törlesztése vagy éppen vállalkozása működtetése.

 • A szerződő az a személy, aki a biztosítást megköti, és a biztosítási díjakat fizeti.
 • A biztosított az a személy, akire a kockázatviselésünk kiterjed. A biztosított a tartam ideje alatt nem változtatható.
 • A kedvezményezettek azok, akiknek a biztosított halála, vagy terminális állapota esetén kifizetjük a szolgáltatási összeget. A kedvezményezett személye a szerződő és a biztosított írásbeli nyilatkozatával a biztosítás fennállása alatt akár többször is módosítható.

Amennyiben a biztosított a tartam közben meghal, az aktuális biztosítási összeget fizetjük ki a kedvezményezett(ek)nek.

Amennyiben a biztosított ún. terminális állapota fennáll, a haláleseti biztosítási összeg 95%-át kifizetjük a kedvezményezetteknek. A terminális állapot azt jelenti, hogy gyógyíthatatlan betegség esetén a gyógykezelések ellenére a biztosított életéből maximum 1 év van hátra.

Szolgáltatásunk feltétele a rendszeres díjfizetés. Bármelyik szolgáltatás esetén a szerződés megszűnik. Ha a biztosított nem hal meg a szerződés tartama alatt, illetve nem állapítanak meg terminális állapotot nála, a tartam végén a biztosítás további kifizetések nélkül megszűnik.

Az Aegon Vitál szerződést minimum 5, maximum 40 évre kötheti meg, azonban fontos, hogy lejáratkor a biztosított nem
lehet 75 évnél idősebb.

Az infláció hatásainak kivédése érdekében minden évfordulón felajánljuk a szolgáltatási összeg és a fizetendő díj értékkövetését (indexálás). A biztosítási összeg és a fizetendő díj aktuális értékéről minden biztosítási évforduló előtt tájékoztató levelet küldünk. Fontos, hogy a biztosítás fennállása alatt tájékoztasson bennünket személyes adatai változásáról, különös tekintettel lakcímének módosulására.

 • Amennyiben a szerződéskötést nem előzi meg a biztosított orvosi vizsgálata, úgy 6 hónapos várakozási idő áll fenn. Ez azt jelenti, hogy a szerződéskötést követő fél éven belül csak balesetből eredő halál esetén fizetünk.
 • A szerződés létrejöttekor a biztosított köteles őszintén, legjobb tudása szerint megadni a kért információkat. Amennyiben pl. az egészségével kapcsolatban elhallgat olyan lényeges adatot, mely a biztosítási esemény bekövetkezésével összefüggésbe hozható, úgy a biztosító mentesülhet a kifizetés alól.

A szerződés megkötésekor és az évfordulókon az alapbiztosítás mellé – külön díj fejében – választhat baleset- és egészségbiztosítási kiegészítőket, illetve a szerződés keretében gyermekei biztosítására is van lehetőség.

Az Aegon Vitál tisztán kockázati életbiztosítás, a befizetett díj nem megtakarítási célokat szolgál, így a szerződésnek nincs visszavásárlási értéke. Sem lejáratkor, sem idő előtti megszüntetés esetén (pl. a díj nem fizetése) nem jár vissza pénz.

Amennyiben elmarad a biztosítási díj befizetésével, társaságunk tájékoztatást küld Önnek arról, hogy milyen határidővel pótolhatja ezt úgy, hogy biztosítási védelme fennmaradjon. Ha a határidőn belül nem fizetné be elmaradását, akkor a szerződés kifizetés nélkül megszűnik az első díjelmaradás időpontjára visszamenőleg. A lehetőségekről kérjük, hogy a szerződéses feltételekben bővebben is tájékozódjon.


A halálesetet 8 napon belül, írásban be kell jelenteni társaságunk részére. A bejelentéshez mindenképpen csatolni kell például a halál tényét és időpontját igazoló okiratot (halotti anyakönyvi kivonat) és a halál okát igazoló halottvizsgálati bizonyítványt.

A Vitál életbiztosítás dokumentumai

Dokumentumok és ügyintézés

A biztosításhoz tartozó dokumentumokat, tájékoztatókat itt érheti el.

A biztosításhoz kapcsolódó ügyintézési lehetőségekért kérjük, hogy ezt az oldalunkat látogassa meg.