Egészségbiztosítás* - hogy baj esetén megfelelő orvosi ellátásban részesülhessen

 • 20 súlyos (kritikus) betegségre kiterjedő szolgáltatás
 • Komplex védelem: baleset, betegség, rokkantság, halál esetén
 • Milliós szolgáltatások már a legolcsóbb csomagban is
 • Komoly anyagi támogatás a felépüléshez
 • Egyszerűen, online megköthető
Nézze meg, mennyi gyűlne össze nyugdíjas éveire

Kösse meg biztosításunkat egyszerűen, gyorsan, online 20% kedvezménnyel!

 

 

Ne az anyagiakon múljon a felépülése!

Egy súlyos betegség alapjaiban rengeti meg a család életét. Ilyenkor természetesen mindent meg akarunk tenni a gyógyulás érdekében, de számolnunk kell azzal, hogy mindez komoly kiadásokkal jár, és mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha valóban megfelelő orvosi kezelést szeretnénk.

Aegon Help Baleset- és Egészségbiztosításunkkal lehetőséget kap arra, hogy egy súlyos betegség esetén olyan ellátást válasszon magának, melyet valóban szeretne. A kapott biztosítási összeget pedig bármire fordíthatja a felépülés érdekében!

*A termék teljes neve Aegon Help Baleset- és Egészségbiztosítás

Aegon egészségbiztosítás

Egészségbiztosítási szolgáltatásaink

 

Súlyos (kritikus) betegségek

A biztosított súlyos (kritikus) megbetegedése esetén a kritikus betegségek modul aktuális biztosítási összegét fizetjük ki. Kritikus betegségnek az alábbiak minősülnek:

Rosszindulatú daganat (rákbetegség); Szövetileg jóindulatú agydaganat; Szívizominfarktus; Agyi érkatasztrófa (stroke); Szív-koszorúérműtét; Szervátültetés; Végstádiumú veseelégtelenség; Alzheimer kór; Parkinson kór; Látás elvesztése; Hallás elvesztése; Beszédképesség elvesztése; Végtag elvesztése; Kóma; Szívbillentyű csere, illetve helyreállítás; Motoros neuron betegség; Szklerózis multiplex; Végtagbénulás; Harmad- vagy negyedfokú égés; Súlyos fejsérülés

A fenti szolgáltatás 16-65 év közötti biztosítottra vonatkozik.


Bármely okú halálBármely okú halál

A biztosítottnak a biztosítás tartama alatt bekövetkező halála esetén a halál időpontjában aktuális, bármely okú halálra vonatkozó biztosítási összeget fizetjük ki.

Amennyiben a biztosított halálakor a biztosítottnak van saját háztartásában nevelt 1 évesnél fiatalabb gyermeke, úgy a bármely okú halál aktuális biztosítási összegén felül kifizetjük a „Szülői életbiztosítás” 1.000.000 Ft-os összegét is.


Balesetből eredő rokkantságBalesetből eredő rokkantság

Amennyiben a biztosított a biztosítás tartama alatt balesetből eredően maradandó, 20%-os vagy azt meghaladó egészségkárosodást szenved el, mely a baleset napjától számított 2 éven belül megállapításra kerül, úgy az aktuális biztosítási összeg, károsodás mértékének megfelelő részét fizetjük ki.

 


Rokkantság

Amennyiben a biztosítás tartama alatt a biztosított egészségi állapota és munkaképessége olyan mértékben megváltozik, amelynek következtében a mindenkor illetékes magyar szakigazgatási szerv biztosított egészségi állapotának szintjét legfeljebb 30%-ban állapítja meg, úgy a Rokkantság modul aktuális biztosítási összegét fizetjük ki.

A fenti szolgáltatás 16-65 év közötti biztosítottra vonatkozik.


Műtét

Amennyiben a biztosítás tartama alatt a biztosítottnak orvosilag indokolt műtétre van szüksége, a műtéti térítés modul aktuális biztosítási összegének a műtét kategóriájától függő, arányos részét fizetjük ki.
A biztosító a következő műtéti kategóriákat különbözteti meg: kiemelt műtét, nagy műtét, közepes műtét, kis műtét, kizárt műtét.
A fenti szolgáltatás 16-65 év közötti biztosítottra vonatkozik.


 

Ne söpörje az egészségét a szőnyeg alá!

Díjszámítás

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdése van? Olvassa el az ügyfeleink által feltett tipikus kérdéseket.
Azonnal választ szeretne kapni a kérdésére?

Igen, minden biztosítási évfordulón módosíthat biztosításán, illetve választhat a mindenkori aktuális csomagok közül.

Nem, a biztosítás megkötésével Ön az Európai Unió területére kap egészségbiztosítási védelmet, a bármely okú halál és balesetből eredő rokkantság modulok pedig az egész világ területén érvényesek.

A biztosítás gyakoriság szerinti első díját a szerződés létrejöttekor, a későbbi díjait pedig előre, annak az időszaknak az első napján kell befizetnie, amelyre a díj vonatkozik (pl. havi díjfizetés esetén a hónap elején). A biztosítási díjat fizetheti havonta, negyedévente, félévente vagy évente, csekken vagy banki átutalással, rendszeres bankkártyás díjfizetéssel vagy csoportos beszedéssel is.

A szerződőt, illetve a biztosított(ak)at az alábbi kötelezettségek terhelik:

 • a szerződés megkötésekor közlési, illetve a tartam során díjfizetési kötelezettség,
 • a szerződés tartama alatt változás-bejelentési kötelezettség (pl. lakcímváltozás).

Természetesen, a biztosítási évfordulókor van lehetőség a biztosítottak számának módosítására. Ön maximum 5 családtagját vonhatja be a saját szerződésébe.

A biztosítás egy évre szól, ami az egy év letelte után automatikusan megújul. A szerződést Ön és a biztosító is 30 nappal az évforduló előtt megszüntetheti, indoklás nélkül. Fontos, hogy ennek a biztosításnak nincs úgynevezett maradékjoga, azaz semmilyen további szolgáltatás nem történik, ha a szerződés megszűnik.

 • A legfontosabb, hogy szerződése biztosítási díját mindig időben befizesse. Ha elmarad a befizetéssel, úgy értesítést küldünk Önnek, megjelölve a fizetési határidőt.
 • Az esetleges félreértések elkerülése érdekében a szerződéskötés előtt feltétlenül tanulmányozza át az Aegon Help szabályzatát. A feltételekben részletesen tájékoztatjuk Önt arról, hogy mely esetekben és milyen körülmények között nem fizet a biztosítás.
 • Általánosságban elmondható, hogy nem jár kifizetés abban az esetben, ha a baleset összefüggésbe hozható a szerződés megkötése előtt bekövetkezett korábbi sérüléssel, betegséggel, vagy veleszületett rendellenességgel.
 • Néhány veszélyes foglalkozással összefüggésben bekövetkező balesetbiztosítási eseményre nem térítünk. Ilyen foglalkozások például a biztonsági vagy vagyonőr, a határőr, a hegyi mentő, az ipari alpinista, katona, pilóta, rendőr, repülőszemélyzet, illetve a védelmi munkakörökben dolgozók (részletes felsorolás a szabályzat 4.3.3 pontjában található.)
 • A sporttevékenységgel kapcsolatban többek között a következőkre kell figyelni: nem térítünk versenyző sportolóknak, ha az igazolt sporttevékenységükkel összefüggésben következett be a baleset. Az engedély nélkül rendezett sportversenyen vagy ilyen versenyekre való felkészülés során történt balesetekre sem jár térítés.
 • A bármely okú halál és egészségbiztosítási modulok esetén 6 havi várakozás idő van, ami azt jelenti, hogy csak a szerződéskötést követő 6 hónapon túli biztosítási eseményekre fizetünk, de csak olyan betegség miatti biztosítási eseményre, amely a szerződéskötéskor nem állt fenn. A termékben elérhető egészségbiztosítási modulok:
  • Rokkantság
  • Kritikus betegségek
  • Kórházi ápolás
  • Keresőképtelenség
  • Műtét

A káreseményt 15 napon belül, írásban kell bejelentenie a biztosítóhoz. A bejelentéshez csatolni kell a szükséges iratokat, melyek részletes felsorolását megtalálja a biztosítási szabályzat II. számú Mellékletében, és a biztosító honlapján is. A biztosító a dokumentumok beérkezését követően legkésőbb 30 napon belül fizet.

Kárbejelentéshez további információk

A szükséges dokumentumokat a következő címre kérjük küldeni:
Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Országos Kárrendezési Központ
9701 Szombathely, Pf. 63

 • Online Ügyfélszolgálatunkon gyorsan, kényelmesen, akár otthonról is intézheti biztosítási ügyeit. Regisztráció/belépés: ugyfelszolgalat.aegon.hu
 • Kérését, kérdését elküldheti elektronikus úton a www.aegon.hu/irjonnekunk címen.
 • Általános kérdésekben chatbotunk, Roberta segít Önnek a aegon.hu–n.

Igen, az alábbi feltételek szerint a biztosító eltekint a fertőző betegség és járvány kizárások alkalmazásától, illetve 30 napra csökkenti a 6 hónapos várakozási időt SARS-CoV-2 koronavírus által okozott COVID-19 betegséggel összefüggő, bármely okú halál védelem esetében.
Amennyiben a biztosítottra vonatkozó, a biztosítási kötvényen szereplő, bármely okú halálra vonatkozó biztosítási összeg nem haladja meg a 2 millió forintot és a biztosított ajánlaton szereplő belépési életkora nem haladja meg a 60 évet

 • a biztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírási dátuma 2016. március 17. és 2018. március 31. közötti, a biztosító eltekint a fertőző vagy fertőzéssel keletkezett betegségre vonatkozó szabályzati kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn, vagy ha
 • a biztosítási szerződésre vonatkozó ajánlat aláírási dátum 2018. április 1-től kezdődő, a biztosító eltekint az országos és világjárványra vonatkozó szabályzati kizárástól, és a szabályzati 6 hónapos várakozási időtől eltérően 30 napos várakozási idő áll fenn.

A Balesetbiztosítás dokumentumai

Dokumentumok és ügyintézés

A biztosításhoz tartozó dokumentumokat, tájékoztatókat itt érheti el.

A biztosításhoz kapcsolódó ügyintézési lehetőségekért kérjük, hogy ezt az oldalunkat látogassa meg.