Tájékoztatás adatvédelmi incidensről Kertváros ALFA Értékesítési Ügynökség ügyfélköre részére

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az érdi központú Kertváros ALFA Értékesítési Ügynökség egyik tanácsadójának laptopját 2020. december 22-én ellopták. Ezen az eszközön ügyfelei adatait (név, születési hely és idő, anyja neve, telefonszám, lakcím) is tárolta. A laptop jelszóval védett volt, mely csökkenti annak az esélyét, hogy jogosulatlan személyek hozzáférnek az adatokhoz, így az incidens kockázatát is.

Az érintett adatok jogosulatlan birtoklása a személyes adatokkal való visszaélés, a személyiség lopás kockázatát hordozzák.
Egyelőre nincs információnk arról, hogy a személyes adatokhoz jogosulatlan személy vagy személyek hozzáfértek, de Ügyfeleink adatbiztonságának védelme érdekében javasoljuk, hogy fokozott körültekintéssel járjon el, minden olyan esetben, amikor adatai felhasználása kapcsán gyanús körülményeket észlel!
Ahogy az incidensről tudomást szereztünk bejelentést tettünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Ezzel párhuzamosan tanácsadónk feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
Ha az eseménnyel kapcsolatban bármilyen információ birtokába jutna, kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségen!

Adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége: adatvedelem@aegon.hu

Együttműködését köszönjük! Ügyfeleink személyes adatainak védelme elsődleges fontosságú számunkra, ezért a jövőben is minden intézkedést megteszünk a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása és az ügyfelek megfelelő tájékoztatása érdekében.

Aegon Magyarország Zrt.