Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Vagyonvédelmi jó tanácsok az ünnepekre

Különleges karácsonyi ajándék az Országos Kármegelőzési Program résztvevőitől

A közösségi oldalakon megosztott, nagy értékű karácsonyi ajándékokról készült képek, de a külföldről közzétett bejegyzések is jó ötleteket adnak a betörőknek, tolvajoknak. Egy nappali pedig átlagosan 40 másodperc alatt ég le, ha egy piacon vásárolt bóvli égősor rövidzárlatot okoz – az Országos Kármegelőzési Program résztvevői 13 + 1 pontban foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat karácsony előtt.

Az Aegon Biztosító az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) szakembereivel 13 + 1 pontban foglalta össze vagyonvédelmi jó tanácsait az ünnepek előtt. A tudnivalókat szórólapokon is eljuttatják az emberekhez.

A kezdeményezés az Országos Kármegelőzési Program (OKP) része. Ebben a mindeddig egyedülálló programban az együttműködő szervezetek a www.karmegelozes.hu címen elérhetővé tették az összes olyan hiteles forrásból származó információt, amely az értékek védelemben segítheti a magyar lakosságot. A bűncselekmények és a károk többsége megelőzhető!– vallják a program szakemberei.

13+1 jó tanács az év végi ünnepek előtt

  1. Ha van rá lehetőségünk, cseréljük ki a bejárati ajtót minősített biztonsági ajtóra, és válasszunk minél biztonságosabb nyílászárókat. Megnehezíthetjük a betörők dolgát, ha több, különböző típusú ajtózárat szerelünk fel.
  2. Az ablakon keresztüli behatolás ellen ráccsal, biztonsági üveggel vagy betörés-késleltető fóliával védekezhetünk. Célszerű felszerelni az ablakokra kilincszárat is, kiegészíthető védelemként pedig elektronikai jelzőrendszert, mozgás- és nyitásérzékelőket, távfelügyeleti rendszert telepíteni.
  3. Mivel az elkövetők gyakran a ház környékén található eszközöket, ablakhoz közel álló ágakat, kerítéselemeket használnak a bejutáshoz, ezeket az eszközöket mindig zárjuk el, az ablakhoz közel álló ágakat pedig vágjuk vissza.
  4. A lakásajtót, kaput akkor is tartsuk zárva, amikor otthon tartózkodunk.
  5. Értéktárgyainkat – táskát, kocsikulcsot, pénztárcát, igazolványokat – ne hagyjuk a bejárati ajtó, a nyitott ablak közelében.
  6. Ha hosszabb-rövidebb időre elutazunk, kérjük meg valamelyik ismerősünket vagy egy polgárőrt, hogy távollétünkben ürítse ki a postaládánkat.
  7. A betörők kedvelik a sötét, elhagyatott területeket. A mozgásérzékelős lámpa elbizonytalaníthatja őket, mert arra utal, hogy a háznál vigyáznak a biztonságra.
  8. A szomszédok értékeire is figyeljünk! A kölcsönösség a hatékony megelőzés záloga.
  9. A ház, lakás, nyaraló kulcsait ne rejtsük el az ajtó közelében – a lábtörlő alá, vagy a virágcserépbe –, mert az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!
  10. A közösségi oldalakon megosztott információk is ötletet adhatnak a lopások, betörések, besurranások elkövetéséhez. A nyaralásról, utazásról készített képek, élménybeszámolók megosztását halasszuk a visszaérkezés utánra. A nagy értékű karácsonyi ajándékokról készült képeket sem tanácsos kitenni a közösségi oldalakra!
  11. Tudta Ön, hogy egy lakás nappalija körülbelül negyven másodperc alatt ég le? Éppen ezért kiemelten figyeljünk rá, nehogy egy rövidzárlat komoly károkat okozzon, ha elmegyünk otthonról.
  12. Az adventi koszorú gyertyáit, a mécseseket, illatosítókat tegyük biztonságos, nem éghető alátétre. Ha nyugovóra térünk vagy elmegyünk otthonról, mindenképp oltsuk el ezeket, a karácsonyfa égőit pedig kapcsoljuk le.
  13. A karácsonyi égősorokat szaküzletekben vásároljuk meg. A piacokon, utcai árusoktól vásárolt termékek jellemzően nem rendelkeznek érintésvédelmi tanúsítvánnyal, és zárlatot okozhatnak, amely lángra lobbanthatja a karácsonyfát és vele az egész lakást.

13+1. Feltétlenül kössünk igényeinknek megfelelő lakásbiztosítást, amely segítséget jelenthet betörés, besurranás, vihar, tűz és más természeti események okozta károk esetén is. Mindig olvassuk el figyelmesen, hogy milyen kiegészítő biztosításokra van szükségünk. Érdemes időt, fáradságot, odafigyelést és pénzt fektetni a biztonságba!

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább