Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

További 150 ezer forint a Kodály köröndi tűz károsultjainak

Még mindig nem kezdődhet meg a kárfelmérés

Az 50 ezer forintos gyors kárelőleg után most további 150 ezer forintot utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi tűzben károsult ügyfeleinek. Az épület állapota miatt a szakértők még mindig nem kezdhették el a kárfelmérést.

2014. július 15-én délután kigyulladt az Andrássy út 83-85. szám alatti, világörökség alatt álló palotaépület. A tűz következtében a ház teljes tetőszerkezete rövid időn belül a lángok martalékává vált, majd a tűz átterjedt a III. emeletre is, ahol csak egy lakott lakás volt.

Az épületben 15 lakás ingóságainak biztosításáról az Aegon Magyarország gondoskodik. Az érintett ügyfelek részére a biztosító azonnali 50 ezer forintos kárelőleget folyósított a tűzeset másnapján. A biztosító most további 150 ezer forint kárelőleg folyósításáról döntött, mivel a károk felmérése az épület állapota miatt még nem kezdődhetett meg.

„A hatóságok előzetes tájékoztatása szerint további egy-két hétig még biztosan nem tudjuk megkezdeni a kárfelmérést. Azért döntöttünk további kárelőleg folyósításáról, hogy a kárfelmérés lezárásáig hatékony segítséget tudjunk nyújtani ügyfeleinknek” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. “A szomszédos Szív utca 18. szám alatti ingatlanban négy ügyfelünk szenvedett el károkat a tűz következtében, amelyek rendezése megkezdődött és gyorsított eljárásban néhány napon belül be is fejeződik.”

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább