Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Idén a tetők és a házfalak sínylették meg a viharos tavaszi időjárást

Csütörtök reggelig több mint kétezer bejelentés érkezett az Aegonhoz

Az elmúlt napok viharos időjárása miatt csütörtök reggelig több mint kétezer kárbejelentést kapott az Aegon Magyarország. A biztosító szakemberei azonban összesen kétszer ennyire számítanak, mivel a bejelentések jelenleg is folyamatosan érkeznek – elsősorban a fővárosból, de a viharok országszerte rongáltak meg tetőket.

Az elmúlt napok viharos időjárása, az orkán erejű szél miatt az Aegon biztosítóhoz csütörtök reggelig több mint kétezer kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 190 millió forint. Az átlagos kárérték 80 000 forint, a legnagyobb összegű bejelentés pedig 5 millió forint nagyságrendű. A legtöbb bejelentés a fővárosból érkezett, de a viharok országszerte okoztak károkat.

A szél tetőket rongált meg, megbontotta a házak oldalfalát, és károkat okozott a cserép- és palafedésű házakban is. Gondot okoztak az épületek tetejére dőlő fák is.

„Mivel a kárbejelentések intenzitása nem csökkent az elmúlt napokban, a korábbi előrejelzésünknél több, összesen mintegy 4000 bejelentést várunk” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Az időjárás ellen védekezni nem lehet, de időben felkészülhetünk rá. Érdemes figyelni az időjárás-előrejelzéseket, és időben biztonságba helyezni, rögzíteni például a kerti bútorokat, az autókkal pedig zárt helyre parkolni” – tanácsolja a szakember.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább