Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Érkeznek az első kárbejelentések a földrengés után

A vasárnap hajnali földrengés nyomán hétfő délig 150 bejelentés érkezett az Aegon biztosítóhoz. A társaság az eddigi tapasztalatok alapján nem számít jelentős károkra.

A tegnap hajnali földrengés után hétfő délig összesen 150 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kárérték 19,5 millió forint, a károk értéke átlagosan 130 ezer forint, az eddigi legnagyobb bejelentett kár pedig 500 ezer forint. Vasárnap hajnalban kétszer is megmozdult a föld a Nógrád megyei Cserhátsurány közelében. A 2 óra 34 perckor mért első földmozgás a Richter-féle skála szerint 4,4-es erősségű volt, amit egy újabb, 3,4-es rengés követett 2 óra 48 perckor. „Az MTA-hoz érkezett bejelentések szerint 64 településen lehetett érzékelni a rengést, ám az eddigi fejlemények alapján jelentősebb károkra nem kell számítani” – közölte Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a károk gyors felmérése érdekében szakértőket csoportosítottak át az érintett területekre, akik hétfőn megkezdték a munkát.

Aki tájékozódni szeretne arról, mit kell tennie földrengés esetén, és hogyan óvhatja meg például ingatlanát, annak érdemes ellátogatni a www.karmegelozes.hu oldalra. Itt megtalálhatók a legfontosabb információk a rengésekkel, a legveszélyeztetettebb magyarországi területekkel kapcsolatban, és az érdeklődők jó tanácsokat is találnak arról, hogyan kell felkészülni egy esetleges földrengésre.

A Nógrád megyei térségben legutóbb 2013. június 5-én volt jelentősebb, 4,2-es erősségű rengés Érsekvadkert közelében, a mostani földmozgás epicentrumától 10-15 km-re.

Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. A névváltással kapcsolatban a Társaság ügyfeleinek semmilyen teendője nincs. Részletek
AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább